Αντώνης Οικονόμου: “Έχω πάρει λάθος κλειδιά στον έρωτα”

Ο Αντώνης Οικονόμου είναι ένας ταλαντούχος τραγουδιστής και στιχουργός με καταγωγή από την Κύπρο,που μέσα από τους στίχους του εξωτερικεύει τα συναισθήματά του.Ο κόσμος τον αγαπά και σιγοτραγουδά τα τραγούδια του που ήδη έχουν αγαπηθεί πολύ. Ας τον απολαύσουμε στη συνέντευξη που ακολουθεί.

Επιμέλεια συνέντευξης: Βασιλική Ευαγγέλου Παπαθανασίου

 

Θα ήθελες να συστηθείς στον κόσμο που σε διαβάζει;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για αυτή την συνέντευξη.Είμαι από την Κύπρο, συγκεκριμένα από το Παραλίμνι μια περιοχή της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.Για όσους δεν ξέρουν πού είναι το Παραλίμνι, είναι 4 λεπτά με το αμάξι από την Αγία Νάπα..

Είσαι Κύπριος, που ζεις σήμερα;

Είμαι Κύπριος που φέτος έχω κάνει ένα μεγάλο βήμα για να μετακομίσω μόνιμα στη Βουλγαρία οπότε θα δω που θα με βγάλει αυτό.Συγκεκριμένα τώρα βρίσκομαι στο Bansko στη Βουλγαρία όπου νομίζω βρήκα τον Παράδεισο μου και ελπίζω το μέρος αυτό να με ηρεμήσει από τις κακές επιλογές μου που έχω κάνει τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Πώς ασχολήθηκες με τη μουσική;

Από μικρή ηλικία όταν ξεκίνησα κάποια μαθήματα κιθάρας, στη συνέχεια όταν ξεκίνησα μαθήματα φωνητικής στην τεράστια και κατά μένα και για πολλούς άλλους Λία Βίσση, όπου μια μέρα από το πουθενά μου πρότεινε να με βοηθήσει αφιλοκερδώς να κάνω το πρώτο μου single το Ειν η αγάπη εκδρομή, για να ξεκινήσω σιγά σιγά να μπαίνω σε αυτό το δρόμο.

Αντώνης Οικονόμου
Αντώνης Οικονόμου

Τι είναι η μουσική για ‘σένα;

Ξέρω ότι έχει κουραστεί ο κόσμος να ακούει συνέχεια από τους καλλιτέχνες ότι η μουσική είναι η ζωή μας και όλο μας το είναι αλλά η αλήθεια είναι ότι χωρίς τη μουσική δεν μπορώ να ζήσω όπως και πάρα πολλής άλλος κόσμος.Είτε να ακούω, είτε να τραγουδάω, είτε να γράφω.Η μουσική είναι το ποιο μεγάλο κομμάτι της ζωής μου.Τουλάχιστον μέχρι τωρα.

Ένας τραγουδιστής πρέπει να κάνει μαθήματα φωνητικής σε όλη του τη ζωή;

Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι ο κατάλληλος να το κρίνω αυτό αλλά νομίζω όχι.Ένας τραγουδιστής ναι χρειάζεται κάποιες βάσεις από ειδικό για να ξέρει πως να κινηθεί στη συνέχεια για κάποιο διάστημα αλλά περισσότερο χρειάζεται να αφιερώνει χρόνο μόνος του σπίτι για να γίνεται καλύτερος μέρα με τη μέρα με βάση τον ίδιο.

Είναι εύκολο να προωθήσεις τη δουλειά σου;

Είναι πολύ δύσκολο δηστυχώς σήμερα γιατί υπάρχουν τόσα πολλά τραγούδια που βγαίνουν κάθε εβδομάδα που δηστυχώς υπάρχει μεγάλη περίπτωση να χαθεί το δικό σου μέσα στα υπόλοιπα.

Ποια είναι η πολυτιμότερη συμβουλή που σου έχουν δώσει και την κρατάς ως σήμερα;

Ότι ο χαρακτήρας του ανθρώπου δεν αλλάζει ποτέ,μόνο οι καταστάσεις γύρω του.Όπως είναι κάποιος δηλαδή είναι.Αν είναι μια φορά κλέφτης μια μέρα θα το ξανακάνει.Αν είναι ψεύτης θα ξαναπεί ψέματα.Αν σε πουλήσει κάποιος μια φορα, αν του δώσεις δεύτερη ευκαιρία το ποιο πιθανό να σε ξαναπουλήσει.Αν απατήσεις το σύντροφο σου μια φορά, το ποιο πιθανο αν τον συγχωρήσεις να το ξανακάνει.Και επειδή ξέρω ότι αυτό που λέω τώρα μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις σε κάποιους που δεν συμφωνούν μιλάω προσωπικά για μένα και μέχρι αυτό που έζησα μέχρι σήμερα.Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να αποδείξει το αντίθετο και θέλει να το μοιραστεί ευχαρίστως να το ακούσουμε η να το δούμε.
Η δεύτερη συμβουλή είναι στις δουλειές μου και στη ζωή μου να είμαι πάντα ειλικρινής.
Θα κατακριθώ, μπορεί να φάω και ξύλο κάποιες φορές χαριτολογώντας εννοείται  μπορεί να μην προχωρήσω και στο σημείο που θέλω με αυτόν τον τρόπο αλλά τουλάχιστον θα έχω πάντα το κεφάλι μου ψηλά.

Υπάρχει κάποιο τραγούδι σου που έχει μια μικρή ιστορία από πίσω;

Όλα μου τα τραγούδια έχουν μια ιστορία από πίσω τους.Είτε καλή είτε κακή.Βασικά τα τραγούδια μου όποιος δώσει σημασία είναι ιστορίες από μόνα τους.Είναι πραγματικά γεγονότα.

Και τώρα με τους στίχους των τραγουδιών σου θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε καλύτερα των Αντώνη Οικονόμου. «Στο υπογράφω». Τι είναι για ‘σένα Αντώνη η αγάπη;

Αν απαντούσα αυτή την ερώτηση πριν χρόνια θα έκανα τον καθηγητή και καλά ότι γνωρίζω τα πάντα περι αγάπης και έρωτα.Τώρα όσο περνάνε τα χρόνια έχω μπερδευτεί για το τι είναι τι. Φαντάζομαι όπως λέει και το τραγούδι μου στο υπογράφω στο ρεφραίν που το έγραψα για μια λάθος κοπέλα όπως αποδείχτηκε στην τελική, που την είχα πατήσει άσχημα για κάποιο διάστημα, ^Μπορεί να μην σου είμαι αρκετός όμως ποτέ δεν ήμουνα δειλός γιαυτό θα σου πω, αν ήσουν στη ζωή μου αριθμός το ένα θα σουν σίγουρα αυτός στο υπογράφω.Οπότε φαντάζομαι η αγάπη είναι ο άνθρωπος σου να είναι το νούμερο ένα στη ζωή σου ότι και να γίνει.

«Λευκό χαρτί» με βαριές υπογραφές του Χρήστου Νικολόπουλου, της Βίκυς Γεροθόδωρου, της Λίας Βίσση ,πώς αισθάνεσαι;

Μεγαθήρια της μουσικής και οι τρείς τους. Είναι κάτι που δεν περίμενα ποτέ στη ζωή μου, και νιώθω ευλογημένος γιαυτό γιατί ξέρω πόσα άτομα περιμένουν στη σειρά για να πάρουν μισό κομμάτι από αυτά τα σπουδαία ονόματα και πάρα πολλοί μπορεί να μην πάρουν και ποτέ.Δεν μπορώ να μιλήσω αλλιώς και για τους τρείς παρα μόνο με σεβασμό.

Θα μ’ ερωτευθείς-ο παπαγάλος. Στίχοι και μουσική: Αντώνης Οικονόμου. Τι σε εμπνέει για να γράψεις ;

Οι εμπειρίες μου είναι τα τραγούδια μου. Οι ιστορίες μου που τις αποτυπώνω ακριβώς όπως έχουν γίνει, σε τραγούδια. Ακόμα και ο παπαγάλος…

Αντώνης Οικονόμου
Αντώνης Οικονόμου

Μεγάλα λόγια“έχεις πει ή είσαι άνθρωπος των πράξεων;

Όποιος με ξέρει πιθανόν να σας πει ότι ειμαι των πράξεων. Μπορει να μιλάω πολύ και να λέω μεγάλα λόγια αλλά ότι λέω προσπαθώ να το κάνω πράξη κάθε φορά.Νομίζω μέχρι τώρα τις περισσότερες φορές το χω καταφέρει αλλά αυτό ας το κρίνουν οι άλλοι και όχι εγώ.

Έχεις πάρει «λάθος κλειδί» στον έρωτα;

Όχι μόνο λάθος κλειδί έχω πάρει στον έρωτα αλλά και λάθος κλειδαρότρυπες. Έχω κάνει τόσα πολλά λάθη στον έρωτα και κάνω ακόμη άθελα μου που σε λίγο θα προσλάβω κλειδαρά 24 ώρες να με τρέχει από πίσω για να μου κάνει τα σωστά κλειδιά γιατί εγώ τα χάνω συνεχώς στον έρωτα.Αν και είμαι σίγουρος ακόμα και το κλειδί της πόλης να μου δώσει η πόλη μου θα το χάσω και αυτό πριν βγω απ’ το δημαρχείο.Οπότε με τα κλειδιά του έρωτα δεν το χω και πολύ.

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου βήματα;

Μετά από τον παπαγάλο μου ο οποίος πάει αρκετα καλά χάρη στον πολύ καλό μου φίλο Ρουσσέτο Δημητρόγλου, τη φίλη μου Μάριαν Νικολάου, το φίλο μου Στέλιο Τριχαντήρη και το φιλο μου Μάριο Χαπέρη της Gabi Music, ετοιμάζουμε μια καινούρια δουλειά, ένα ντουέτο μισό ελληνικό μισό βουλγάρικο με την πασίγνωστη και πολύ καλή μου φίλη στη Βουλγαρία Boni Ilieva, πάλι σε συνεργασία με το φιλαράκι μου το Ρουσσετο Δημήτρογλου και περιμένουμε σιγά σιγά το αποτέλεσμα.

Σας ευχαριστώ για την υπέροχη συνέντευξη.Σας εύχομαι καλή συνέχεια.

 

Ευχαριστούμε πολύ τον Αντώνη Οικονόμου για το φωτογραφικό υλικό.

 

Αντώνης Οικονόμου Facebook εδώ.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Βασιλική Ευαγγέλου Παπαθανασίου

Βασιλική Ευαγγέλου- Παπαθανασίου Γεννήθηκα ένα φθινόπωρο στην πιο καυτή πόλη της Κεντρικής Ελλάδας. Πρώτος μου έρωτας ήταν τα 24 γράμματα της αλφαβήτας. Από τότε, δε σταμάτησα να σχηματίζω μ' αυτά λέξεις, προτάσεις, δίνοντας δύναμη και ψυχή στο άδειο χαρτί. Τη γλώσσα μου δώσανε ελληνική κι αυτή θα κρατήσω. Φιλόλογος και αρθρογράφος σε ηλεκτρονικά περιοδικά στην πραγματική ζωή, αλλά στα όνειρα μου ζωγράφος στη Μονμάρτη. Σε ένα καλό βιβλίο και στη θέα της θάλασσας βρίσκω την απόλυτη γαλήνη.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;