Αλίκη Ζαχαροπούλου: “Πρότυπό μου αποτελεί κάθε πλάσμα που παλεύει για τα θέλω του , έχει πίστη και δεν προδίδει αυτό που κάνει”

Η Αλίκη Ζαχαροπούλου είναι μια ηθοποιός που μοχθεί και κοπιάζει για να επιτύχει τους στόχους της μέσα στον απαιτητικό και ανασφαλή χώρο της υποκριτικής χωρίς όμως να παραπονιέται καθώς η αγάπη που τρέφει για αυτήν είναι ανιδιοτελής. Την έχει κυριεύσει όπως η ίδια δηλώνει.

Η ενασχόληση της Αλίκης με την υποκριτική φάνηκε να είναι μονόδρομος από πολύ νωρίς καθώς στην ηλικία των 4 “χάθηκε” μέσα στο Εθνικό θέατρο. Δεν μπορεί να επιλέξει μεταξύ κινηματογράφου, θεάτρου και τηλεόρασης καθώς η φλόγα της υποκριτικής που την “καίει” υπάρχει και στους 3 χώρους ενώ ξεχωρίζει από τις συνεργασίες της μια ταινία με τον Άρη Χατζόπουλο που έμεινε ανολοκλήρωτη.

Αυτή την περίοδο η Αλίκη Ζαχαροπούλου συμμετέχει στην επιτυχημένη παράσταση «Η δασκάλα με τα χρυσά μάτια» του Στρατή Μυριβήλη, στο Θέατρο ΒΕΜΠΟ, όπου και υποδύεται τη Λουλού, κόρη του δημάρχου που θέλει απεγνωσμένα να παντρευτεί. Μια παράσταση που αξίζει να αφιερώσει κανείς 2:30 ώρες από τον χρόνο του για να την παρακολουθήσει.

Δηλώνει ανήσυχη και ανθρώπινη, ανυπομονεί για τον ρόλο που θα της αναστατώσει το “μέσα” της και υποστηρίζει ότι  αξίζει να επιμένει κανείς και να υποστηρίζει μέχρι τέλους την αγάπη ακόμη και αν πληρώσει κάποιο τίμημα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιμέλεια συνέντευξης: Ντιάννα Μαμή-Κούπερ

 

Πότε μπήκε μέσα σας το «μικρόβιο» της υποκριτικής;

Από πολύ μικρή ηλικία! Αναρωτιέμαι πολλές φορές μήπως γεννήθηκα με το μικρόβιο αυτό!
Απ’ ότι μου έχει πει η μητέρα μου όταν ήμουν τεσσάρων ετών  , γλίστρησα κάπως από τα χέρια της και μπήκα μέσα στο Εθνικό Θέατρο και χάθηκα..κυριολεκτικά και μεταφορικά..έδωσαν εντολή λοιπόν  να κλείσουν όλες τις εξόδους για να με βρουν!Αυτό είναι ένα αστείο περιστατικό που πάντα το αναφέρουμε και γελάμε.
Πρώτη φορά θέατρο έπαιξα στα δεκατρία μου χρόνια.  Παιδικό , στο θέατρο Γκλόρια.
Από τότε και μέχρι και σήμερα δεν έχω βρει /ούτε έχω ψάξει γιατρικό για το μικρόβιο αυτό ! Με έχει κυριεύσει..

Ποιος ηθοποιός αποτελεί πρότυπο για εσάς;

Έχουμε πολλούς αξιόλογους ηθοποιούς,  δεν θα ήθελα να αδικήσω κάποιον!  Πρότυπο για μένα αποτελεί κάθε πλάσμα που παλεύει για τα θέλω του , έχει πίστη και συνέπεια απέναντι σε αυτό που κάνει και δεν το προδίδει..
Θαυμάζω οτιδήποτε έχει ψυχή και αλήθεια …

Αυτή την περίοδο συμμετέχετε στην επιτυχημένη παράσταση «Η δασκάλα με τα χρυσά μάτια», του Στρατή Μυριβήλη με σπουδαίους συντελεστές. Τι να περιμένει να δει κανείς ερχόμενος στην παράσταση;

Είναι πολύ μεγάλη χαρά να συνεργάζομαι με όλους αυτούς τους εξαίρετους συναδέλφους , με τον σκηνοθέτη μας Πέτρο Ζούλια αλλά και την συγκεκριμένη παραγωγή των αδελφών Τάγαρη  .
Σε πρώτο πλάνο,  ερχόμενος κανείς στην παράσταση βλέπει  τα τραύματα και τα βαθιά σημάδια του πολέμου , τα πρέπει και τα δεν πρέπει μια κλειστής κοινωνίας αλλά και τα καταπιεσμένα συναισθήματα ανθρώπων που ποθούν ο ένας τον άλλον..Ο ανθυπολοχαγός Λεωνής Δρίβας (Κωνσταντίνος Ασπιωτης )ερχόμενος μετά τον πόλεμο στην Μυτιλήνη , συναντά τη νεαρή  χήρα Σαπφώ  (Λένα Παπαληγούρα)του αγαπημένου φίλου του για να της παραδώσει κάποια ενθύμια..
Μεταξύ των δύο δημιουργείται μια ιστορία  βασανιστική,  που ακροβατεί ανάμεσα στον ερωτικό πόθο και την ενοχή απέναντι στον αδικοχαμένο φίλο…

Αλίκη Ζαχαροπούλου
Αλίκη Ζαχαροπούλου

Ποιος είναι ο ρόλος σας στην παράσταση; Βρίσκετε κοινά στοιχεία στην ηρωίδα που ερμηνεύετε και στον εαυτό σας;

Υποδύομαι τη Λουλού, κόρη του δημάρχου που θέλει απεγνωσμένα να παντρευτεί αλλά δυστυχώς αποτυγχάνει..
Είναι ένα πολύ τρυφερό και συναισθηματικό κορίτσι αλλά νομίζω πως η παθητικότητά της δεν μπορεί να μου θυμίσει κάτι  από τον εαυτό μου..
Ούτε και αυτή η εμμονή της απέναντι στον γάμο και τη δέσμευση.Άρα όχι,  δεν έχω άλλα κοινά με την ηρωίδα που υποδύομαι πέραν της τρυφερότητας.

Αλίκη Ζαχαροπούλου
Αλίκη Ζαχαροπούλου

Έχετε εργαστεί τόσο στο θέατρο, στην τηλεόραση όσο και στον κινηματογράφο. Ποιος από τους 3 χώρους είναι ο πιο αγαπημένος σας;

Απολαμβάνω με την ίδια ξεχωριστή ευχαρίστηση και τους 3 χώρους..
Σίγουρα το θέατρο είναι πιο ζωντανός οργανισμός και η επαφή σου με τον θεατή είναι πιο άμεση..
Αλλά και η ατμόσφαιρα του κινηματογράφου από την άλλη .. έχει τη δική της γοητεία !
Η τηλεόραση έχει τους δικούς της κώδικες,  και δεν είναι καθόλου εύκολη όσο πολλοί πιστεύουν..
Όπως και να ‘ χει όμως,  ο έρωτας της υποκριτικής είναι ένας και μπορεί να ταξιδέψει και στους 3 χώρους με την ίδια φλόγα !

Αν έπρεπε να ξεχωρίσετε μόνο μια από τις συνεργασίες που έχετε πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα, ποια θα ήταν αυτή;

Ναι έχω ξεχωρίσει τη συνεργασία μου με τον Άρη Χατζόπουλο , έναν άνθρωπο που δεν υπάρχει πια στη ζωή.
Κάναμε μαζί μια ταινία που δεν κατάφερε τελικά ποτέ να βγει στις αίθουσες λόγω της ξαφνικής “αποχώρησης “του για κάπου αλλού …
Για μένα αυτή η συνεργασία θα έχει πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου διότι ο άνθρωπος αυτός ήταν ένα είδος ανθρώπου  που το συναντάει κανείς σπάνια στο χώρο μας.
Ήταν από άλλη εποχή. Η ευγένεια και το ήθος του θα με ακολουθούν μέχρι το τέλος του κόσμου..

Υπάρχει κάποιος ρόλος από όσους έχετε υποδυθεί ο όποιος να αποτέλεσε μεγάλη πρόκληση για εσάς ή κάποιος που να σας επηρέασε, να σας καθόρισε;

Όχι ακόμα! Νομίζω ότι δεν έχει έρθει αυτός ο ρόλος που θα αναστατώσει το εσωτερικό μου σύστημα ..
Τον περιμένω,  θα τον καλοδεχτώ !
Μέχρι στιγμής οι διαδρομές που κάνω για να συναντηθώ με τους ρόλους μου δεν είναι τόσο δύσβατες, βρίσκω κάτι που αγαπώ στις ηρωίδες μου και τις κάνω κομμάτι του εαυτού μου για όσο χρονικό διάστημα τις υποστηρίζω σκηνικά. Μετά τις αφήνω να ησυχάσουν…για να είμαι ήρεμη κι εγώ…

Αλίκη Ζαχαροπούλου
Αλίκη Ζαχαροπούλου

Τελικά πόσο δύσκολος είναι ο χώρος της υποκριτικής στην Ελλάδα του 2019;

Ο χώρος της υποκριτικής ήταν , είναι και θα είναι πάντα δύσκολος εξαιτίας της ανασφάλειας και της μη σταθερότητας που τον διακατέχει..Αλλά από την άλλη πάντα σκέφτομαι πως για αυτή την αγάπη όπως και  κάθε μεγάλη  αγάπη αξίζει να επιμείνεις και να την υποστηρίξεις μέχρι τέλους κι ας πληρώνεις κάποιο τίμημα ..

Ποια παράσταση και ποια ταινία που παίζονται αυτή την περίοδο θα προτείνατε στους αναγνώστες μας;

Με το χέρι στην καρδιά;

Τη “Δασκάλα με τα χρυσά μάτια ” στο θέατρο Βέμπο σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια..

Αλίκη Ζαχαροπούλου
Αλίκη Ζαχαροπούλου

Αγαπημένη συνήθεια αυτή την περίοδο;

Να αφήνομαι στη μαγεία της στιγμής και να μη σκέφτομαι πολύ!

Αλίκη Ζαχαροπούλου
Αλίκη Ζαχαροπούλου

Χαρακτηρίστε μου τον εαυτό σας με 3 λέξεις.

Ανήσυχη,  ζεστή κι ανθρώπινη  .

Ποια είναι τα μελλοντικά επαγγελματικά σας σχέδια;

Είναι η εποχή που συζητάω διάφορα για την επόμενη σεζόν.
Να είμαστε καλά,  να έχουμε υγεία  και όλα θα γίνουν όπως είναι σχεδιασμένα να γίνουν,  για καλό μας ! Είμαι βέβαιη!

Αλίκη Ζαχαροπούλου
Αλίκη Ζαχαροπούλου

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Αλίκη Ζαχαροπούλου για την παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού. 

 

Η Δασκάλα με τα Χρυσά Μάτια
Του Στράτη Μυριβήλη
στο θέατρο ΒΕΜΠΟ (Καρόλου 18, τηλ.: 210 5229519)

Πρωταγωνιστούν: Λένα Παπαληγούρα, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Γιούλικα Σκαφιδά, Χριστίνα Τσάφου, Γιώργος Γιαννόπουλος, Μιχάλης Λεβεντογιάννης, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης.

Στο ρόλο του Δημάρχου, ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Συμμετέχουν αλφαβητικά: Χρήστος Ζαχαριάδης, Αλίκη Ζαχαροπούλου, Βαγγέλης Κρανιώτης, Άννα Κωνσταντίνου, Πατρίκιος Κωστής, Βασίλης Λέμπερος, Ανδρέας Λόντου, Σταύρος Μερμήγκης, Αλεξία Μουστάκα, Ευφροσύνη Σακελλαρίου, Όλγα Σκιαδαρέση, Ντίνος Σπυρόπουλος, Αλμπέρτο Φάις.

Διασκευή-σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας
Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα
Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή
Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη
Φωτισμούς: Λευτέρης Παυλόπουλος
Χορογραφίες: Φώτης Διαμαντόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαριάννα Τουντασάκη
Video design – προβολές: Κάρολος Πορφύρης
Φωτογραφίες: Μαριλένα Αναστασιάδου
Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη
Οργάνωση παραγωγής: Ντόρα Βαλσαμάκη
Προβολή και επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου-We Will

Έναρξη 30 Οκτωβρίου

Διάρκεια: 2.30 ώρες μαζί με το διάλειμμα
Ημέρες:
 Τετάρτη 19.00, Πέμπτη 20.00, Παρασκευή 21.00, Σάββατο και Κυριακή 18.00 και 21.00
Τιμές εισιτηρίων: από 18 ευρώ
Προπώληση: Viva.gr


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ντιάννα Μαμή-Κούπερ

Ονομάζομαι Ντιάννα Μαμή-Κούπερ και είμαι μια νέα, ονειροπόλα και παθιασμένη δημοσιογράφος. Έχω φοιτήσει στο τμήμα "Επικοινωνίας και ΜΜΕ " του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχω εργαστεί και εξακολουθώ να εργάζομαι για μεγάλες παραγωγές στην τηλεόραση. Μεγάλος μου έρωτας τα βιβλία, το ραδιόφωνο, η ανακάλυψη άγνωστων τόπων και η γνωριμία με οποιονδήποτε άνθρωπο έχει να μου μάθει κάτι καινούριο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;