Άγγελος Σπηλιόπουλος: ” Στο stand up είσαι μόνος σου και στα καλά και στα άσχημα”

Όταν το 2013 ο 26χρονος τότε Άγγελος Σπηλιόπουλος αποφάσισε να αλλάξει την ζωή του και να ακολουθήσει την καριέρα του κωμικού , δεν περίμενε ότι η επιτυχία που θα ακολουθούσε θα ήταν τόσο μεγάλη. Έχοντας παρακολουθήσει σεμινάρια stand-up κωμωδίας με δασκάλους τον Γιώργο Χατζηπαύλου και τον Λάμπρο Φισφή ,ο Άγγελος Σπηλιόπουλος καταττάσεται σήμερα στην κατηογρία των one-liners (σύντομα αστεία, παιχνίδια με λέξεις κλπ). Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο maxmag.gr, o Άγγελος Σπηλιόπουλος μίλησε για τον solo ρόλο του την παράσταση “Το Φιλέτο της Αγοράς”, για την εμπειρία του ως κωμικό και πολλά ακόμα!

Επιμέλεια συνέντευξης: Νικολέττα Καστρινάκη

Στην παράσταση «Το φιλέτο της αγοράς» έχετε solo πρωταγωνιστικό ρόλο. Θα θέλατε να ενημερώσετε τους αναγνώστες του maxmag.gr σχετικά με την παράσταση;

Πρόκειται για μια παράσταση stand up comedy που σημαίνει ότι ένας κωμικός είναι πάνω στην σκηνή και λέει αστεία που έχει γράψει με σκοπό να κάνει τον κόσμο να γελάσει. Ε σε αυτήν την παράσταση αυτός είμαι εγώ! Εγώ γράφω και λέω σύντομα αστεία, οπότε σε αυτήν την παράσταση θα δείτε κάποιες εκατοντάδες μικρά και κοφτερά oneliners!

Η παράσταση έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία και έχει ακολουθήσει περιοδεία σε ορισμένες πόλεις της Ελλάδας. Περιμένατε αυτήν την επιτυχία;

Μέχρι τώρα πάει καλά! Δεν περίμενα κάτι συγκεκριμένα γενικά. Τα κείμενα αυτά είναι δοκιμασμένα για χρόνια οπότε ξέρω ότι λειτουργούν. Έτσι αν έχει κόσμο όλα καλά!

Είστε μόλις 6 χρόνια στον χώρο στο stand-up comedy και στο παρελθόν είχατε σπουδάσει Νομική. Δύο ασυμβίβαστοι κλάδοι. Τι σας έκανε να στραφείτε στην κωμωδία;

Η ενασχόλησή μου με την νομική έβγαζε αρκετά γέλια αλλά όχι με την καλή έννοια. Δεν μου άρεσε ποτέ και έτσι δεν την τελείωσα και ποτέ. Με το stand up ασχολήθηκα σε μια περίοδο που δεν έκανα σχεδόν τίποτα και έτσι σκέφτηκα “τώρα είναι η ευκαιρία” και καλά έκανα γιατί θέλει να αφιερώσεις πολύ χρόνο.

Advertisement

Άγγελος Σπηλιόπουλος

Πριν από 10 χρόνια φανταζόσασταν τον εαυτό σας στο επάγγελμα του κωμικού;

Με τίποτα!  Δεν μου είχε περάσει καν από το μυαλό. Γενικά χαίρομαι πολύ που ασχολούμαι με αυτό πλέον.

Στο παρελθόν είχατε υπάρξει μουσικός , δεδομένου ότι υπήρξατε μέλος του Punk-Rock συγκροτήματος, The Vagabonds 77. Το κοινό της συναυλίας διαφέρει από εκείνο της κωμικής παράστασης. Ποιο από τα δύο είδη κοινού σας αγχώνει περισσότερο; Ποια συναισθήματα σας κατακλύζουν, όταν βρίσκεστε ενώπιον του εκάστοτε κοινού;

Έχει μεγάλες διαφορές σε διάφορα πράγματα. Καταρχάς σε μια συναυλία δεν είσαι μόνος σου. Είσαι με μια μπάντα και έχεις βοήθεια στο άγχος στις ευθύνες κτλ. Στο stand up είσαι μόνος σου και στα καλά και στα άσχημα. Επίσης έχει διαφορά ο τρόπος που κρίνεσαι. Στην κωμωδία κάθε 10 δεύτερα έχεις μια απάντηση του κοινού στο αν βρίσκει αυτό που είπες αστείο, είναι πολύ πιο άμεσο.

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείτε για την διαδικασία μιας stand-up παράστασης;

Κάθομαι και γράφω πολλά αστεία και τα δοκιμάζω. Ένα μικρό ποσοστό είναι χρήσιμο για να μπει στην παράσταση. Όταν μαζέψω αρκετό χρόνο φτιάχνω μια παράσταση. Θέλει χρόνια για να φτιαχτεί μια σόλο stand up comedy παράσταση και είναι μια διαδικασία διαρκούς δοκιμής και αποτυχίας.

Άγγελος Σπηλιόπουλος

Φαντάζομαι πως ο εκάστοτε κωμικός έχει επιμέρους χαρακτηριστικά που τον διαφοροποιούν από τους υπόλοιπους . Ποια είναι τα δικά σας;

Όπως είπα και πριν ,είμαι one-liner κωμικός. Δεν λέω ιστορίες, ούτε αφηγούμαι ευτράπελα από την καθημερινότητά μου. Γράφω αστεία και παίζω με την Ελληνική γλώσσα. Τίποτα από αυτά που λέω δεν είναι πραγματικό γεγονός, όλα είναι εκεί για να εξυπηρετούν το επόμενο αστείο! Είναι η πρώτη φορά που αυτό το είδος stand up comedy παρουσιάζεται σε solo παράσταση στην Ελλάδα και νομίζω έχει αρκετό ενδιαφέρον να το τσεκάρει κανείς.

Advertisement

Το χιούμορ είναι υποκειμενικό και δεν το εκλαμβάνουν όλοι με διαφορετικό τρόπο. Σε τι βαθμό σας απασχολεί η κριτική;

Ισχύει αυτό με το χιούμορ, έτσι ξέρω ότι δεν πρόκειται όλοι να γελάσουν με τα αστεία μου. Αν η κριτική είναι καλοπροαίρετη και με επιχειρήματα πάντα θέλω να την ακούσω γιατί το κύριο μέλημά μου είναι να βελτιώνομαι.

 

Άγγελος Σπηλιόπουλος

Στις παρέες σας υπήρξατε ανέκαθεν αυτό που λέμε «ο αστείος της παρέας»;

Όχι ακριβώς, ήμουν αρκετά κλειστό άτομο οπότε ντρεπόμουν όταν ήμουν το κέντρο της προσοχής. Έτσι ήμουν ο καμένος της παρέας. Κάθε τόσο πέταγα κάτι και γινόταν χαμός.

Θεωρείτε το χιούμορ ως έναν από τους βασικότερους παράγοντες επιβίωσης της σημερινής εποχής;

Ναι, αλλά νομίζω πάντα ήταν. Πιστεύω είναι βασικό χαρακτηριστικό των ανθρώπων από τότε που άρχισαν να επικοινωνούν.

Έχετε συνεργαστεί με άλλους κωμικούς , όπως, για παράδειγμα,με τον Γιώργο Χατζηπαύλου και τον Ηλία Φουντούλη . Υπάρχει κάποιος κωμικός ,του οποίου την δουλειά θαυμάζετε και με τον οποίο θα θέλατε να συνεργαστείτε;

Γενικά μου αρέσει πολύ η συνεργασία και συναναστροφή με άτομα της Ελληνικής σκηνής. Οπότε δεν θα ξεχωρίσω κάποιον, από οποιονδήποτε μπορείς να πάρεις κάτι και να σε βοηθήσει στην βελτίωση.

Άγγελος Σπηλιόπουλος

Ο χώρος του stand-up comedy αποτελεί ίσως ένα από τα ανερχόμενα επαγγέλματα της εποχής. Θεωρείτε πως θα εχει ευοίωνο μέλλον;

Όσο υπάρχουν κωμικοί που παράγουν πρωτότυπη κωμωδία πιστεύω θα ανέβει κι άλλο.

Ποια είναι τα σχέδια σας μετά το πέρας της τρέχουσας παράστασης ;

Δεν σταματάω να γράφω και να μαζεύω αστεία για την επόμενη παράσταση οπότε σίγουρα αυτό. Επίσης έχω διάφορα σχέδια για το youtube.

Advertisement

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Άγγελο Σπηλιόπουλο για το φωτογραφικό υλικό.

Άγγελος Σπηλιόπουλος

Το Φιλέτο της Αγοράς

Μετά την μεγάλη του επιτυχία στο Athens Comedy Festival τον Μάιο του 2018, το «Φιλέτο της Αγοράς» του Άγγελου Σπηλιόπουλου στην βόλτα του ανά την Ελλάδα, κάνει στάση στη Θεσσαλονίκη και στο Θέατρο Αθήναιον, στις 29 και 30 Μαρτίου.

Την παράσταση θα ανοίξει ο εξαιρετικός Stand Up Comedian Χρήστος Καλαϊτζίδης.

Η νύχτα με τα αστεία!

Μια παράσταση για αυτούς που τους αρέσουν τα αστεία.

Αστεία όλων των ειδών: μικρά, μεγάλα (αλλά κυρίως μικρά), ηλίθια, έξυπνα (αλλά κυρίως μικρά), παιχνίδια με λέξεις, παρατηρήσεις και μικροσκοπικές ιστορίες.

Ένας καταιγισμός με one-liners σε ένα σύμπαν που φτιάχνεται και αποσυντίθεται κάθε 10 δευτερόλεπτα.

Πρόκειται για την 1η παράσταση Stand up Comedy στην Ελλάδα που αποτελείται αποκλειστικά από σύντομα αστεία και μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο Θέατρο Αθήναιον.

Πληροφορίες:

Χώρος: Θέατρο Αθήναιον / Μικρή Σκηνή (Βασιλίσσης Όλγας 35)

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 832 060 (Θέατρο Αθήναιον) και 2310 262 051 (Θέατρο Αριστοτέλειον)

Παραστάσεις: 29 και 30 Μαρτίου 2019

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Παρασκευή και Σάββατο

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/to-fileto-tis-agoras-aggelos-spiliopoulos-theatro-athinaion/

Εισιτήρια: 10 ευρώ γενική είσοδος, 8 ευρώ για φοιτητές, ανέργους, ΑμΕΑ

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Hello ,dear fellows!! :) Με λένε Νικολέττα ( αλλά όλοι με φωνάζουν ''Νικόλ'').Σπουδάζω στο ΔΕΠΣ Παντείου (ελπίζω όχι για πολύ ακόμα!!). Είμαι 23 χρονών, Δίδυμος στο ζώδιο (κουβαλάω την "τρέλα" του ζωδίου μου ΣΑΦΩΣ) και ,γενικά ,είμαι ένας πολύ θετικός και χαρούμενος άνθρωπος(σε σημείο υστερίας). Αυτά!! :)

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;