Σοφία Βουλαλά: Η Make Up Artist της καρδιάς μας

Στο άρθρο αυτό, θα μιλήσουμε για μια make up artist που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη αλλά και τις καρδιές μας. Είναι πολύ καλό παιδί, με όνειρα και μεγάλη πορεία στο χώρο μιας και έχει κινηθεί κινηματογραφικά και όχι μόνο στο κομμάτι του μακιγιάζ.  Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι έχει οργανώσει για τρεις συνεχόμενες χρονιές με μεγάλα ονόματα το Thessaloniki Fahion Project, που τάραξε τα νερά της πόλης. Πηγές μου λένε ότι πάει και για τέταρτη χρονιά με τη φίλη και συνεργάτη της, Ιωάννα Πατινεράκη. Ωστόσο, την βρήκα και μιλήσαμε για τα νέα της βήματα στην Αθήνα μέσα από ένα άλλο project και νομίζω είναι αρκετά ενδιαφέρουσα συζήτηση, μιας και με τους φίλους δεν κάνεις συνεντεύξεις αλλά συζητήσεις που με χαρά μου να μοιραστώ μαζί σας για να δούμε τι έχει να μας πει.

 

Σοφία Καλησπέρα, για πες μας πoία είναι τα πρώτα σου ερεθίσματα στο ξεκίνημα σου και πως προέκυψε το μακιγιάζ στη ζωή σου; 

Στο ξεκίνημα μου πηγαίνοντας για τη σχολή κομμωτικής, από ένα ”λάθος” κατέληξα στη σχολή του επαγγελματικού μακιγιάζ. Ήμουν πολύ τυχερή γιατί πέτυχα στις συγκεκριμένες χρονιές, πολύ καλές καθηγήτριες σε συνδυασμό το ταξίδι στη Γαλλία για το πρόγραμμα  “Leonardo da Vinci”, όπου από εκεί και ξεκίνησαν όλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πες μας λίγα λόγια για το κινηματογραφικό μακιγιάζ. Ποιες είναι οι μεταξύ τους διαφορές με τις υπόλοιπες κατηγορίες και σίγουρα ποια κινηματογραφικά πρόσωπα θα ήθελες να βάψεις;

Το κινηματογραφικό μακιγιάζ, ανήκει στη κατηγορία του μακιγιάζ που μου αρέσει να δουλεύω. Έχει διαφορές και στις τεχνικές και στο χρόνο εργασίας. Δεν ξεχωρίζω κανέναν ηθοποιό γενικά, το να επιμεληθώ το μακιγιάζ για οποιοδήποτε είναι εξίσου τιμή μου.

Ποια θεωρείς ότι είναι η αγαπημένη σου χρονική περίοδος που θα ήθελες να βρίσκεσαι; (Πχ εμένα είναι η δεκαετία του ’30.)

Λατρεύω την εποχή των 80s, είναι γεμάτα μουσική, έντονο χρώμα, διάφορα σχέδια, στρας και όλα αυτά μπερδεμένα μαζί τους

Σαν καλλιτέχνης έχει βρεθεί φορά που να έχεις καταπιεστεί για τη δουλειά σου ή να σου έχει γίνει ποτέ πρόταση που την έχεις απορρίψει κ μετά το μετάνιωσες;

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια δουλειά που να μην έχει στιγμή πίεσης, η διαφορά απλά είναι ότι αυτή τη δουλεία την αγαπώ και έτσι είναι πιο εύκολα όλα. Όχι, ακόμα δεν μου έχει συμβεί να απορρίψω κάτι και να το έχω μετανιώσει, το να με στεναχωρήσει ότι δεν δέχτηκα υπό κάποιες συνθήκες ίσως ναι.

Το Thessaloniki fashion project πως μπήκε στη ζωή σου;

Μπορείς να το πεις και από ανάγκη στο να συμμετέχω σε μία τέτοιου είδους έκθεση. Στη θες/νίκη είναι πολύ δύσκολο να προβάλλεις τη δουλειά σου, ξέρεις του make up artist, έτσι ήταν το ερέθισμα κ με τη βοήθεια και τη προτροπή της Ιωάννας φτάσαμε να το ετοιμάζουμε για 4η χρονιά.

Θα άφηνες τη Θεσσαλονίκη για να εργαστείς σε μεγαλύτερη πόλη όπως η Αθήνα;

Μου την έχουν κάνει αρκετές φορές αυτή την ερώτηση και συνεργάτες μου. Θα μπορούσα να κατέβω για αρκετό καιρό στα πλαίσια ενός χρονικού που απαιτεί μία ταινία ή ένα show, αλλά για μόνιμα δεν νομίζω, είναι και ένας λόγος που έκανα και το Thessaloniki fashion project, προσπαθώ να καταφέρω πράγματα στη πόλη μου.

Έχεις βλέψεις για το εξωτερικό; Σου έχουν γίνει προτάσεις;

Μόνο να κάνω κάτι κοντά στα πλαίσια παρακολούθησης σεμιναρίου είναι στις βλέψεις μου.

Πληροφορίες μου λένε ότι θα βρίσκεσαι στην Αθήνα για το Hairprof πες μου λίγα λόγια γι αυτό. Τι θα παρουσιάσεις, ποιες μέρες, και τι είναι?

Είναι επαγγελματική έκθεση κομμωτών, στις 3 έως 5 Μαρτίου 2018 στο ΣΕΦ Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας. Στα πλαίσια της εκθέσεως θα γίνουν σεμινάρια και show από το γνωστό hairstylist  Farrukh Shamuratov.  Σαν επίσημη συνεργάτης make up artist της εκθέσεως,  θα επιμεληθώ το μακιγιάζ των σεμιναρίων και του show του Farrukh Shamuratov, μαζί με τη Κίκα Κουπαράνη. Φέτος θα έχουμε και τη τιμή, τα μοντέλα μας να τα ντύσει ο Δημήτρης Στρέπκος.

Τι άλλο ετοιμάζεις μέσα στο 2018?

Εκτός από διάφορα events, που συμμετέχω, υπάρχουν προγραμματισμένες ταινίες, όπως η ¨Πολιορκία¨, προετοιμασία του Thessaloniki fashion project, και τέλος μία προσωπική έκθεση που ετοιμάζεται… Αναμένετε νεώτερα, στη σελίδα του facebook Sophia Voulala Make up artist και στο επίσημο Website μου http://sophiavoulala.weebly.com/.

 

Αυτά τα λίγα λοιπόν από εμάς για εσάς οι εικόνες που ακολουθούν είναι ένα καλό κλείσιμο από εμένα για εσάς γιατί όπως ξέρουμε μια εικόνα ισούται με 1000 λέξεις. 

make up artist

make up artist

make up artist

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

John Skouloudis

Ονομάζομαι Ιωάννης Σκουλούδης, με το χώρο της μόδας άρχισα να ασχολούμαι από το 2010 όπου και τελείωσα το Τ.Ε.Ι Σχεδιαστών και Τεχνολόγων ενδυμάτων. Από το 2014 και μετά δραστηριοποιούμε δημιουργώντας τις δικές μου συλλογές, και γράφοντας στο blog μου. Η γυναίκα είναι ο λόγος που αγαπώ αυτό που κάνω . Μέσα από το Maxmag θέλω να προβάλω όλες τις πτυχές του εαυτού μου και να τις μοιραστώ μαζί σας. Ευελπιστώ να περάσουμε όμορφα, να μου στέλνετε μηνύματα και να συζητάμε τα άρθρα μου.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;