Νυφικό μακιγιάζ: Γιατί δε προτιμάμε το κόκκινο κραγιόν;

Από τις πιο σημαντικές στιγμές ενός ανθρώπου είναι αδιαμφισβήτητα ο γάμος, ειδικότερα για τις γυναίκες που οι περισσότερες ονειρεύονται από μικρές να δουν τον εαυτό τους ντυμένο νυφούλα. Ο γάμος όμως, και ειδικότερα η προετοιμασία του, είναι τεράστια υπόθεση και συγκεκριμένα όσον αφορά το κομμάτι του νυφικού, των μαλλιών και ιδίως του μακιγιάζ. Όσον αφορά το τελευταίο, το νυφικό μακιγιάζ απασχολεί τις περισσότερες νύφες καθώς δεν είναι σίγουρες για το ποιες πραγματικά χρωματικές αποχρώσεις είναι “σωστές” για την περίσταση και ποιες όχι. Το πιο συνηθισμένο νυφικό μακιγιάζ είναι οι γήινες και παστέλ αποχρώσεις με περισσότερη ένταση στα μάτια και λιγότερη στα χείλη.

Η αλήθεια είναι ότι λίγες είναι οι γυναίκες που προτιμούν το κόκκινο κραγιόν την ημέρα του γάμου τους. Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος κανόνας που καθορίζει ότι το κόκκινο χρώμα στα χείλη “απαγορεύεται” στον γάμο αλλά δεν είναι πολλές που το τολμούν. Πράγματι, το κόκκινο χρώμα γενικώς είναι από μόνο του υπερβολικό, έντονο και σέξι και σίγουρα πολύ μακριά από τη φιλοσοφία του ρομαντικού, κλασικού ή σικ που υπερτερεί στο νυφικό μακιγιάζ. Μια νύφη δεν επιθυμεί την ημέρα αυτή να είναι σέξι αλλά όσο πιο ρομαντική γίνεται, πράγμα που επιτυγχάνεται κυρίως με γήινα χρώματα.

Επίσης, τα έντονα κραγιόν δεν έχουν τόσο μεγάλη διάρκεια όσο τα ανοιχτά και σίγουρα δεν θα έχεις την ευκολία την ημέρα εκείνη να ανανεώνεις κάθε τρεις και λίγο το μακιγιάζ σου αλλά φυσικά κι ούτε να αφήσεις τα χείλη σου μετά από ώρα να είναι μισοβαμμένα. Μη ξεχνάς και ότι με το κόκκινο κραγιόν μπορεί να λερωθείς όχι μόνο εσύ αλλά και όλοι αυτοί που θα έρθουν να σε χαιρετήσουν και να σε φιλήσουν, με πρώτον και κυριότερο τον γαμπρό, που θα πρέπει να αφαιρεί από τα χείλη του συνεχώς το κραγιόν.

Σε γενικές γραμμές, το κόκκινο κραγιόν δεν θα σε βολέψει καθόλου ούτε την ώρα του φαγητού. Μπορεί να μην σε απασχολήσει ιδιαίτερα εκείνη τη στιγμή αν τα χείλη σου είναι σε αψεγάδιαστη κατάσταση, αλλά σίγουρα θα σε απασχολήσει το φωτογραφικό υλικό κατά την διάρκεια της βραδιάς και πίστεψε με σίγουρα θα θες να είναι τα πάντα άψογα πάνω σου τότε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταλαβαίνεις, λοιπόν, τώρα ότι τα κόκκινα και γενικότερα τα έντονα κραγιόν σίγουρα δεν είναι και ότι καλύτερο την ημέρα του γάμου σου. Επίλεξε ένα πιο ήπιο και φυσικό μακιγιάζ που δεν θα απαιτεί συνέχεια ανανέωση και που σίγουρα δεν θα σε κάνει να νιώθεις άβολα σχετικά με το αν είναι στην εντέλεια ή όχι. Είναι η μέρα που περιμένεις χρόνια και καλύτερα το νυφικό μακιγιάζ να είναι αυτό που θα σε απασχολήσει λιγότερο. Μην ξεχάσεις κάποιες μέρες πριν να γίνει μια πρόβα, ώστε αν δεν σου αρέσει να έχεις χρόνο να σκεφτείς κάποιο άλλο μακιγιάζ. Ότι κι αν κάνεις όμως, η ευτυχία που θα νιώθεις την ημέρα εκείνη θα σε κάνει να νιώθεις και να είσαι πιο όμορφη από ποτέ.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Φοιτήτρια του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, γεμάτη επιθυμία να κατακτήσω τον δημοσιογραφικό χώρο, ξεκινώντας από αυτό της αρθρογραφίας. Γοητευμένη, παράλληλα, από τον τομέα της ομορφιάς και της μόδας, έχω ως κύριο στόχο να κάνω όλες τις γυναίκες να νιώσουν "όμορφα και στυλάτα" και πάνω από όλα ο εαυτός τους τονίζοντας ακράδαντα πως «Selfconfidence is the best outfit, rock it and own it!»

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;