Νηστεία της επιδερμίδας: Τι είναι και πως εφαρμόζεται

Νηστεία της επιδερμίδας
Πηγή εικόνας: behance.com

Νηστεία της επιδερμίδας ή skin care diet ονομάζεται το νέο trend που κάνει θραύση στην beauty κοινότητα. Προέρχεται από την Κορέα και προτρέπει όλες μας να ακολουθήσουμε μια skin care routine λιτή με ότι πραγματικά έχει ανάγκη το δέρμα μας. Η καραντίνα που όλοι μας βιώνουμε,έδωσε το έναυσμα για την νέα αυτή τάση. Σε αντίθεση με την πλούσια σε προϊόντα και βήματα περιποίησης korean beauty, το νέο trend περιλαμβάνει 3 μόνο steps!

Step 1 Καθαρισμός και τόνωση

Παρόλο που την συγκεκριμένη περίοδο η επιδερμίδα μας λόγω του εγκλεισμού δεν επιβαρύνεται από τους ρύπους του περιβάλλοντος ο σχολαστικός καθαρισμός και τόνωση πρωί και βράδυ επιβάλλονται. Ένα καλό καθαριστικό προσώπου και ένα toner θα βοηθήσουν την επιδερμίδα σου να αποβάλλει τις τοξίνες, θα καθαρίσει τους πόρους και τέλος το toner θα επαναφέρει το ph στα σωστά επίπεδα για να δεχτεί τα δραστικά συστατικά των προϊόντων περιποίησης. Η νηστεία της επιδερμίδας μειώνει τα προϊόντα αλλά ποτέ την σωστή φροντίδα!

Step 2 Ορός 

Η νηστεία της επιδερμίδας επιτάσσει την χρήση ορού αμέσως μετά τον σχολαστικό καθαρισμό. Τα δραστικά συστατικά διεισδύουν βαθιά στο δέρμα δίνοντας του τροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες που χρειάζεται για την ενίσχυση της άμυνας του ενάντια στους βλαπτικούς παράγοντες. Την συγκεκριμένη περίοδο ένας πολύ σημαντικός βλαπτικός παράγων που επιβαρύνει την επιδερμίδα είναι το μπλε φως λόγω της παρατεταμένης χρήσης των ηλεκτρονικών συσκευών που μας επιβάλει η καραντίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Step 3 Ενυδάτωση

Με την νηστεία της επιδερμίδας δεν παραλείπεις ποτέ την ενυδάτωση. Η σωστή ενυδατική ανάλογα με τον τύπο δέρματος σου είναι απαραίτητη για να κλείσεις την 3 step skin care diet και να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου σωστά ενυδατωμένη και λαμπερή.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαριάντα Κουσουλίνη

Ζω και εργάζομαι στην Αθήνα ως σύμβουλος αισθητικής και make up artist σε γνωστή εταιρία καλλυντικών,η αγάπη μου για την ομορφιά και τα μυστικά της με ώθησαν από μικρή να ασχοληθώ με το αντικείμενο. Αγαπημένα μου Hobbies είναι η παρασκευή των δικών μου φυτικών καλλυντικών, το διάβασμα και πολλά πολλά άλλα! Ανήσυχο πνεύμα εκ γενετής.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;