Καθαρισμός προσώπου: Τα σωστά βήματα για καθαρή και ενυδατωμένη επιδερμίδα

Πηγή εικόνας: allure.com

Το πρώτο και το βασικότερο βήμα στην skincare ρουτίνα μας είναι ο καθαρισμός προσώπου. Πρέπει ήδη από την εφηβεία να έχει μπει στην καθημερινότητα μας και να μας ακολουθεί σε όλη μας τη ζωή σαν χρυσός κανόνας. Είναι μία συνήθεια που αν την ακολουθήσεις για μερικούς μήνες ευλαβικά, θα γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας σου. Φυσικά, μετά τον καθαρισμό υπάρχουν κάποια βασικά βηματα στην περιποίηση του προσώπου, τα οποία ωστόσο διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας. 

Ας δούμε ποιά είναι τα σωστά βήματα για μια καθαρή και ενυδατωμένη επιδερμίδα καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας. 

Το πρώτο και το βασικότερο βήμα του καθαρισμού είναι να προμηθευτείς ένα καθαριστικό προσώπου που να ταιριάζει με τον τύπο της επιδερμίδας σου. Εάν δεν γνωρίζεις εάν έχεις ευαίσθητο, κανονικό ή λιπαρό δέρμα υπάρχουν αρκετοί τρόποι να μάθεις. Ο πιο ασφαλής και σίγουρος είναι να συμβουλευτείς τον δερματολόγος σου, ο οποίος θα σου προτείνει και κάποιο προϊόν που θα καλύψει τις ανάγκες σου. 

Πηγή εικόνας: anthropologie.com

Εάν βάφεσαι καθημερινά και γενικότερα είσαι αρκετά εκτεθειμένη στους εκωτερικούς παράγοντες, αυτό που θα σε βοηθήσει να επιτύχεις τον τέλειο καθαρισμό προσώπου είναι το double cleansing. Ως πρώτο βήμα να χρησιμοποιήσεις ένα νερό micellar ή ένα balm προσώπου και στη συνέχεια το καθαριστικό που αναφέραμε και νωρίτερα. Ο καθαρισμός προσώπου θα πρέπει να γίνεται πρωί βράδυ σε καθημερινή βάση. 

Καθαρισμός προσώπου
Πηγή εικόνας: allure.com

Ο καθαρισμός προσώπου περιλαμβάνει ένα τρίτο βήμα, που δεν θα πρέπει να γίνεται καθημερινά γιατί θα οδηγήσει στα αντίθετα αποτελέσματα, το οποίο είναι η απολέπιση. Η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει με κάποιο scrub ή κάποιο οξύ. Τα τελευταία χρόνια τα οξέα έχουν πάρει ταιράστια αναγνώριση, ωστόσο θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με ιδιαίτερη προσοχή βάσει των οδηγιών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

These Instagram beauty gurus are practically professionals and will help you achieve your skincare goals in no time.
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Οι μάσκες θα πρέπει επίσης να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της skincare ρουτίνας μας. Αν έχουμε πρόβλημα με τους πόρους και τα σπυράκια θα χρησιμοποιήσουμε μία μάσκα καθαρισμού. Αν πάλι η επιδερμίδα μας είναι αρκετά αφυδατωμένη θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μία μάσκα ενυδάτωσης. Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές στο εμπόριο για να βρούμε την ιδανική μάσκα που θα καλύπτει τις ανάγκες μας. 

Καθαρισμός προσώπου
Πηγή εικόνας: whowhatwear.co.uk

Αν ακολουθούμε αυτούς τους χρυσούς κανόνες σε τακτική βάση, η επιδερμίδα μας θα λάμπει και θα μας ευχαριστεί στα 40 και στα 50 μας. Φροντίζουμε την επιδερμίδα και τον εαυτό μας όχι μόνο για αισθητικούς λόγους αλλά και ψυχολογικούς. 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαρτίνα Μάρκο

Σπουδάζει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Το πάθος της είναι η μόδα και όσο μεγαλώνει τόσο περισσότερο σιγουρεύεται ότι είναι γενημένη για να ασχολείται με αυτό. Κύριος στόχος της είναι να ασχοληθεί με το fashion blogging, καθώς θεωρεί ότι μέσω του προσωπικού στυλ μπορεί ο καθένας να εκφράζει το χαρακτήρα του χωρίς να χρειαστεί να πει πολλά. 

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;