Δερμοαπόξεση με διαμάντι: Η εξελιγμένη μέθοδος καθαρισμού

δερμοαπόξεση
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Μία από τις πιο δημοφιλείς καλλυντικές θεραπείες περιποίησης του δέρματος είναι η τριβή(microdermabrasion). Δεν χρησιμοποιούνται χημικά ή αναισθησία στη διαδικασία, η οποία είναι γνωστή ως απλή και χωρίς πόνο. Είναι κατάλληλο για τους περισσότερους τύπους δέρματος επειδή είναι μη επεμβατική και μπορεί αποτελεσματικά να μειώσει ή να εξαλείψει τις ρυτίδες, την ακμή, τα σημάδια ηλικίας, τα ραγάδες και πολλά άλλα.

Σε αυτόν τον τύπο δερμοαπόξεσης χρησιμοποιείται μια πένα διαμαντιών. Η ίδια η άκρη του διαμαντιού λειτουργεί σαν απολέπιση και χαλαρώνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος τα οποία στη συνέχεια απορροφούνται. Αποκαλύπτοντας ένα νέο νεανικό δέρμα. Στο Diamond dermabrasion η τραχύτητα του άκρου του διαμαντιού μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τον τύπο του δέρματος.

Πλεονεκτήματα του dermabrasion

Τα πλεονεκτήματα του dermabrasion είναι ότι είναι εντελώς μη επεμβατικό. Δεν υπάρχει χρόνος ανάρρωσης. Ένα άτομο που έχει κάνει τη θεραπεία της δερμοαπόξεσης μπορεί να επιστρέψει στην κανονική ζωή αμέσως μετά τη διαδικασία. Το μόνο σημείο που πρέπει να θυμάσαι είναι να εφαρμόζεις αντηλιακό πριν βγεις. Η δερμοαπόξεση δεν είναι πολύ διεισδυτική ανάλογα με το τη θέλεις να θεραπεύσεις μπορεί να χρειάζεται να υποβληθείς στη θεραπεία αρκετές φορές για πλήρη και τα μέγιστα αποτελέσματα. Το dermabrasion είναι επίσης πολύ αποτελεσματικό σε άλλα μέρη του σώματος, όπως το χέρι, η πλάτη και ο λαιμός.

Σε ποιους έχει τα ιδανικά αποτελέσματα η δερμοαπόξεση με διαμάντι?

Η δερμοαπόξεση με διαμάντι έχει ιδανικά αποτελέσματα σε όποιον θέλει να βελτιώσει συγκεκριμένες παθήσεις του δέρματος και να αναζωογονήσει τη συνολική υγεία και εμφάνιση της επιδερμίδας.

– Αναζωογονεί το δέρμα που έχει υποστεί βλάβες από τον ήλιο – πρόσωπο, λαιμό, ώμους, πλάτη, χέρια και πόδια
– Μείωση κηλίδων ηλικίας
– Ελαχιστοποίηση χρωματισμού λεκέδων δέρματος
– Μείωση της ακμής και των επιφανειακών ουλών από τραυματισμούς του παρελθόντος.
– Σπυράκια και λευκά στίγματα
– Ραγάδες
– Βελτιώνει τη συνολική υγεία του δέρματος σου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιδανική για μια ειδική εκδήλωση ή ως πρόγραμμα για συνολική αναζωογόνηση του δέρματος, αυτή η θεραπεία δεν είναι επεμβατική, είναι ανώδυνη και δεν απαιτεί χρόνο διακοπής από την εργασία ή τις κοινωνικές δραστηριότητες. Οι φυσιολογικές δραστηριότητες μπορεί να επαναληφθούν αμέσως μετά τη θεραπεία. Το δέρμα σου θα είναι απαλλαγμένο από ερυθρότητα, ερεθισμό και μόλυνση σωματιδίων.

Αντενδείξεις

Δεν πρέπει να κάνεις την θεραπεία δερμοαπόξεσης εάν έχεις πρόσφατα ξέσπασμα έρπητα, ενεργή ακμή κλάματος (στάδια 3-4), ενεργή ροδόχρου ακμή, ασταθές διαβήτη, διαταραχές του αυτοάνοσου συστήματος, πρόσφατη χειρουργική επέμβαση με λέιζερ, πρόσφατη έναρξη του Retin A,  βαθιά χημική απολέπιση, πρόσφατη αποτρίχωση και εάν είσαι επιρρεπής σε υπερχρωματισμό. Ενεργό έκζεμα, δερματίτιδα, ψωρίαση, αγγειακές αλλοιώσεις. 

Πόσο συχνά γίνεται?

Ο πελάτης πρέπει να έρχεται ιδανικά, για μια συνεδρία δερμοαπόξεσης κάθε δύο εβδομάδες. Ένα κατάλληλο πρόγραμμα φροντίδας του δέρματος σε συνδυασμό με τη δερμοαπόξεση είναι το κλειδί για να αυξήσεις και να ενισχύσεις τα αποτελέσματα της θεραπείας. Μπορεί να πραγματοποιηθούν μια σειρά από 6-12 θεραπείες. Μετά από αυτό μπορείς να κάνεις θεραπείες συντήρησης μία φορά κάθε τρεις μήνες. 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ειρηλενα Θεοχάρη

Μεγάλη μου αγάπη η αισθητική, όπου είναι και το επάγγελμα μου. Μου αρέσει να μαθαίνω, να γνωρίζω ότι καινούργιο υπάρχει για την ομορφιά.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;