Οι πιο κερδοφόρες εταιρείες μόδας

SHARE

Η βιομηχανία μόδας αποτελεί μια παγκόσμια επιχείρηση δισεκατομμυρίων.  Όπως κάθε κλάδος παραγωγής, έτσι και ο τομέας της μόδας προσαρμόζεται στα δεδομένα της αγοράς. Η θέση και η ισχύς της κάθε επιχείρησης καθορίζεται ανάλογα με την δυνατότητα της να προσφέρει ανά πάσα στιγμή στους πελάτες της αυτό που έχουν ανάγκη. Συνήθως φανταζόμαστε ότι οι οίκοι μόδας οι οποίοι πουλάνε τα ρούχα και τα αξεσουάρ τους σε υψηλές τιμές θα κατέχουν τις πρώτες θέσεις. Ωστόσο, τα στατιστικά στοιχεία μας αποδεικνύουν ότι οι εταιρίες παραγωγής αθλητικών ειδών αλλά και ρούχων σε προσιτές τιμές με street style ύφος βρίσκονται πολλές φορές σε υψηλότερες θέσεις από οίκους όπως  Dior, Gucci, Hermes. 

Για να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα του τι συμβαίνει στην βιομηχανία μόδας συγκεντρώσαμε τη λίστα με τις πιο κερδοφόρες εταιρίες μόδας. 

Nike

Την πρώτη θέση με διαφορά καταλαμβάνει η Nike, μια εταιρεία παραγωγής αθλητικών ειδών. Τα ετήσια κέρδη της ξεπερνάνε τα 35 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα περισσότερα κέρδη της προέρχονται από την αγορά υποδημάτων. Η Nike έχει καταφέρει μέσα σε σχεδόν 50 χρόνια να δημιουργήσει έναν κολοσσό στον κόσμο της μόδας, ξεπερνώντας με διαφορά τους ανταγωνιστές της.

κερδοφόρες εταιρείες μόδας

Adidas

Ο βασικός ανταγωνιστής της Nike αυτήν την στιγμή είναι η Adidas. Τα κέρδη της ξεπερνάνε τα 24 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ η αξία της ανέρχεται στα 46 δισεκατομμύρια. Εφαρμόζει επιθετική τακτική marketing καθώς προσπαθεί να ξεπεράσει τους ανταγωνιστές της και σίγουρα τα καταφέρνει με επιτυχία.

κερδοφόρες εταιρείες μόδας

H&M

Η σουηδική εταιρεία H&M βρίσκεται στο top 5 των κερδοφόρων εταιριών και θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτό μας προκαλεί έκπληξη. Τα κέρδη της από τις πωλήσεις είναι συνολικά 23 δισεκατομμύρια δολάρια. Η H&M αποτελεί μια εταιρεία μόδας με προσιτά είδη ένδυσης η οποία κερδίζει συνεχώς την εμπιστοσύνη των πελατών της.

Advertisement

Zara

Τα καταστήματα Zara ανήκουν στον ισπανικό όμιλο της INDITEX. Τα Zara αριθμούν πάνω από 2,000 καταστήματα και τα κέρδη της υπολογίζονται περίπου στα 19 δισεκατομμύρια δολάρια. Έχοντας την δυνατότητα να προσαρμόζονται άμεσα στις τάσεις κατάφεραν να κερδίσουν την αξιοπιστία των πελατών τους.

κερδοφόρες εταιρείες μόδας

Louis Vuitton

Η Louis Vuitton αποτελεί την πιο κερδοφόρα εταιρεία στον τομέα της high fashion μόδας. Τα κέρδη της ανήλθαν στα 12.9 δισεκατομμύρια από πωλήσεις σε δερμάτινες τσάντες, ενδύματα, αξεσουάρ καθώς και ρολόγια.

κερδοφόρες εταιρείες μόδας

Gucci

Ακόμη μία εταιρεία high fashion συμπεριλαμβάνεται στις πιο κερδοφόρες εταιρίες μόδας. Τα κέρδη της υπολογίζονται περίπου ότι είναι στα 6.7 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα δερμάτινα προϊόντα είναι αυτά που την κάνουν να ξεχωρίζει και να συνεχίζει την ανοδική της πορεία.

Hermès 

Σε αρκετά υψηλή θέση βρίσκουμε και την γαλλική εταιρεία Hermès. Διακρίνεται στην παραγωγή ενδυμάτων και αξεσουάρ, με πρωταγωνιστές τις δερμάτινες τσάντες και τα μεταξωτά φουλάρια. Τα κέρδη από τις πωλήσεις ανήλθαν τα 6.2 δισεκατομμύρια δολάρια.

κερδοφόρες εταιρείες μόδας

Cartier

Με μικρή διαφορά από την Hermès, η Cartier βρίσκεται λίγο πιο χαμηλά με κέρδη σχεδόν στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία παραγωγής υψηλής αξίας κοσμημάτων και ρολογιών συνεχίζει να κατακτά των κόσμο της μόδας ανοίγοντας συνεχώς νέα καταστήματα.

κερδοφόρες εταιρείες μόδας

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σπουδάζει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Το πάθος της είναι η μόδα και όσο μεγαλώνει τόσο περισσότερο σιγουρεύεται ότι είναι γενημένη για να ασχολείται με αυτό. Κύριος στόχος της είναι να ασχοληθεί με το fashion blogging, καθώς θεωρεί ότι μέσω του προσωπικού στυλ μπορεί ο καθένας να εκφράζει το χαρακτήρα του χωρίς να χρειαστεί να πει πολλά. 

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG