Beauty: Μάθε κάθε πότε πρέπει να πλένεις τα πινέλα σου

SHARE

Τα πινέλα του μακιγιάζ μας βοηθούν να εφαρμόσουμε τα προϊόντα στο πρόσωπο μας με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αυτό, όμως, που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι πρέπει να τα καθαρίζουμε πολύ συχνά. Ο λόγος πρέπει να πλένεις τα πινέλα, είναι ότι εξαιτίας της άμεσης επαφής τους με το δέρμα, μπορούν να γίνουν πηγή βακτηρίων που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε μολύνσεις. Για το λόγο αυτό, λοιπόν, είναι ανάγκη να ενημερωθούμε για το σωστό καθαρισμό των make up brushes και τη συχνότητα του.

πινέλα
yesofcorsa.com

Αρχικά, είναι απαραίτητη μια αναφορά στα προϊόντα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν γι’ αυτόν τον σκοπό.Στο εμπόριο, οι περισσότερες εταιρείες καλλυντικών έχουν λανσάρει καθαριστικά πινέλων. Ακόμα, υπάρχουν πολλά βοηθήματα που περιέχουν εξοχές, έτσι ώστε να διευκολύνουν το βαθύ καθαρισμό. Στην περίπτωση της έλλειψης τέτοιων εξειδικευμένων προϊόντων ένα tip είναι ο συνδυασμός του απορρυπαντικό πιάτων και του τριψίματος. Το συγκεκριμένο καθαριστικό εξουδετερώνει τις λιπαρές ουσίες που βρίσκονται στα καλλυντικά, και έτσι καθαρίζει τα πινέλα. 

πινέλα
beautyaficionado.com

Πόσο συχνά όμως πρέπει να πλένεις τα πινέλα σου;

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλές απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση. Το ιδανικό θα ήταν τα πινέλα να υποβάλλονται σε καθαρισμό κάθε φορά μετά τη χρήση τους. Ωστόσο, κάτι τέτοιο μοιάζει αδύνατο στις περισσότερες περιπτώσεις. Οπότε, μια πιο συνετή απάντηση θα ήταν οι 1-2 φορές την εβδομάδα.

Βέβαια, πρόκειται για μία πολύ γενική απάντηση αν αναλογιστεί κανείς τις διαφορετικές χρήσεις του κάθε πινέλου. Τα διαστήματα μεταξύ των  καθαρισμών διαφέρει ανάλογα το πινέλο. Για παράδειγμα, το πινέλο του ρουζ μπορούμε να το καθαρίζουμε και λίγο σπανιότερα (2-3 φορές το μήνα) ενώ το πινέλο του foundation συχνότερα, αφού μένει προϊόν που μπορεί να δυσκολέψει την εφαρμογή του foundation σε επόμενη χρήση. Συχνότερα ακόμα πρέπει να καθαρίζονται και τα πινέλα ματιών και χειλιών  που έρχονται σε τόσο κοντινή επαφή με τα μάτια και τα χείλη αντίστοιχα.

Advertisement

Τελειώνοντας να τονίσουμε ακόμα κάτι για τα make up brushes. Πρέπει να είναι αποθηκευμένα σε μέρος που να μην σκονίζονται και να μην χρησιμοποιούνται από άλλο άτομο αν δεν έχουν υποβληθεί σε καθαρισμό πριν και μετά. Αυτά τα δύο στοιχεία τα θεωρούμε πολύ σημαντικά για την αποφυγή μολύνσεων.

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

"Το μακιγιάζ είναι τέχνη. Η ομορφιά είναι πνεύμα"

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG