Μουσεία μόδας: Εδώ θα μάθεις τα πάντα για την ιστορία της μόδας

SHARE

Η μόδα συνεχώς εξελίσσεται και ανανεώνεται με νέες τάσεις. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες βασικές πληροφορίες που όλοι όσοι ασχολούνται με το κομμάτι της μόδας επιβάλλεται να γνωρίζουν. Τα πιο κατάλληλα μέρη για να αντλήσεις αυτές τις πληροφορίες είναι τα μουσεία μόδας. Υπάρχουν πολλά και δεν είναι όλα συγκεντρωμένα σε ένα μέρος. Αν ωστόσο σου δοθεί η ευκαιρία να επισκεφτείς κάποιο από τα πιο σημαντικά μουσεία άδραξε την ευκαιρία και θα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Εμείς έχουμε συγκεντρώσει τα σημαντικότερα και τα must-see μουσεία μόδας. 

Christian Dior Museum and Garden

Μια υπέροχη βίλα στην Γαλλία, στην οποία ο Christian Dior μεγάλωσε, έχει καταφέρει να γίνει ένα υπέροχο μουσείο μόδας. Κηρύχθηκε ως μουσείο το 1988 και εκ τότε καταφέρνει να προσεγγίζει χιλιάδες κόσμο κάθε χρόνο για να δει τις διαχρονικές δημιουργίες του Dior και όχι μόνο. Κατά καιρούς γίνονται πολλές διοργανώσεις με διαφορετικές θεματικές ενότητες. 

μουσεία μόδας
dailymail.co.uk

Ferragamo Museo

Ένα μουσείο μόδας αφιερωμένο στον Salvatore Ferragamo, τον δημιουργό της πλατφόρμας και των cage heels. Υπάρχουν πάνω από 2,000 μοντέλα παπουτσιών, κάποια από τα οποία έχουν φορεθεί ήδη και κάποια από τα οποία περιμένουν να φορεθούν. Το μουσείο είναι στο κέντρο της πόλης της Φλωρεντίας και είναι εύκολα προσβάσιμο. 

μουσεία μόδας
cntraveler.com

Museum at FIT

Το συγκεκριμένο μουσείο μόδας βρίσκεται στην Νέα Υόρκη στο Fashion Institute of Technology. Ένα από τα λίγα μουσεία της Νέας Υόρκης τα οποία είναι δωρεάν, οπότε η δυνατότητα να το επισκεφτεί κάνεις είναι ακόμη μεγαλύτερη. Πολλές ξεχωριστές δημιουργίες υπάρχουν πολλών γνωστών σχεδιαστών. Φυσικά το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι οι επισκέπτες συνήθως φορούν επίσης υπέροχες δημιουργίες. 

Advertisement
μουσεία μόδας
nyunews.com

Fondation Pierre Bergé-Yves Saint Laurent

Ένα από τα κορυφαία μουσεία μόδας είναι αφιερωμένο στον Yves Saint Laurent στο Παρίσι το οποίο ιδρύθηκε το 2002. Υπάρχουν πάνω από 5,000 Haute Couture κομμάτια, 15,000 Couture αξεσουάρ και 50,000 σκίτσα και ζωγραφιές. Μάλιστα το 2017 άνοιξε ακόμα ένα μουσείο στις Μαρακές κάτι που δίνει πολλές ελπίδες και ευκαιρίες για την εξέλιξη της ιστορίας του οίκου. 

μουσεία μόδας
nytimes.com

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σπουδάζει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Το πάθος της είναι η μόδα και όσο μεγαλώνει τόσο περισσότερο σιγουρεύεται ότι είναι γενημένη για να ασχολείται με αυτό. Κύριος στόχος της είναι να ασχοληθεί με το fashion blogging, καθώς θεωρεί ότι μέσω του προσωπικού στυλ μπορεί ο καθένας να εκφράζει το χαρακτήρα του χωρίς να χρειαστεί να πει πολλά. 

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG