5 επαγγέλματα να ακολουθήσεις αν αγαπάς της μόδα

Συχνά γνωρίζουμε ότι μας αρέσει να ασχολούμαστε με την μόδα και να πειραματιζόμαστε συνεχώς με τις νέες τάσεις. Πολλές φορές όμως θεωρούμε πως αυτό μπορεί να είναι απλώς ένα χόμπι. Αν το ψάξουμε περισσότερο θα δούμε ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες να ακολουθήσουμε αυτό που αγαπάμε και ταυτόχρονα να βγάζουμε τα προς το ζην. Φυσικάν αν κάποιος έχει ήδη ακολουθήσει μία διαφορετική επαγγελματική πορεία μπορεί να κάνει παράλληλα αυτό που αγαπά και να βγάζει κάποια έξτρα χρήματα. Συγκεντρώσαμε τα 5 βασικότερα επαγγέλματα που μπορείς να ακολουθήσεις αν πραγματικά αγαπάς την μόδα. 

Στυλίστρια

Αν είσαι καλή στους συνδυασμούς χρωμάτων και υφασμάτων και κυρίως σου αρέσει να πειραματίζεσαι πάνω στον εαυτό σου αλλά και στους άλλους, αυτό είναι το κατάλληλο επάγγελμα για εσένα. Φυσικά θέλει συνεχή αναζήτηση για τις εξελίξεις στην μόδα. Πρέπει να ενημερώνεσαι για τα τελευταία trend αλλά κυρίως πως να τα προσαρμόσεις στην προσωπικότητα της κάθε γυναίκας και κυρίως στην κάθε περίστασης.

μόδα
whowhatwear.com

Σχεδιάστρια μόδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα από τα πιο περιζήτητα επαγγέλματα στο χώρο της μόδας είναι το σχέδιο μόδας. Ωστόσο, το συγκεκριμένο επάγγελμα θέλει συνεχή εξάσκηση καθώς ο ανταγωνισμός είναι ταιράστιος και είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις. Υπάρχει ένα στερεότυπο ότι χρειάζεται να έχεις έμφυτο ταλέντο αλλιώς δεν θα πετύχεις. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει γιατί αυτό που πραγματικά μετράει είναι πόσο πραγματικά αγαπάς αυτό που κάνεις. 

μόδα
perfectweddingguide.com

Social Media

Τα social media πλέον κατακλύζουν μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης μέσα από τα social media. Αν σου αρέσει η φωτογραφία και το να δημιουργείς όμορφες εικόνες μόδας τότε μπορείς να ασχοληθείς με το blogging. Αν από την άλλη θες κάτι πιο διαδραστικό και άμεσο μπορείς να επιλέξεις το youtube και να δημιουργείς βιντεάκια με fashion content. 

μόδα
pinterest.com

Περιοδικό Μόδας

Ένα περιοδικό , ειδικά εφόσον απευθύνεται στο fashion community, έχει πολλές και διαφορετικές θέσεις εργασίας. Υπάρχει το κομμάτι της αρθρογραφίας και του να δημιουργείς περιεχόμενο το οποίο να επμνέει. Υπάρχει το κομμάτι της εικόνας, δηλαδή το να δημιουργείς όμορφες εικόνες με συνοχή. Υπάρχει, επίσης , και το πιο πρακτικό κομμάτι αυτό της διαχείρησης και του marketing, το οποίο έχει έμμεση επαφή με την καθ’ αυτού μόδα, ωστόσο παίζει καθοριστικό ρόλο. 

μόδα
crmrkt.com

Fashion Room

Ένα φυσικό κατάστημα ή ένα fashion room ή ακόμα και ένα e-shop είναι η κατάλληλη λύση για κάποιον που δεν του αρέσει κάποιο από τα παραπάνω. Υπάρχει άμεση επαφή με την μόδα αλλά ταυτόχρονα μπορείς να προσφέρεις τις ενδυματολογικές σου γνώσεις στους πελάτες, βοηθώντας τους να κατανοήσουν τι τους ταιριάζει. Το σημαντικότερο εδώ είναι να υπάρχει συνοχή και κυρίως ποιότητα και αισθητική στα ρούχα και στα εξσουάρ. 

 μόδα
decoraiso.com

Ποτέ δεν είναι αργά για να ακολουθήσει κάποιος τα ονειρά του. Το μοναδικό πράγμα που χρειάζεται είναι θέληση και κυρίως επιμονή. 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαρτίνα Μάρκο

Σπουδάζει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Το πάθος της είναι η μόδα και όσο μεγαλώνει τόσο περισσότερο σιγουρεύεται ότι είναι γενημένη για να ασχολείται με αυτό. Κύριος στόχος της είναι να ασχοληθεί με το fashion blogging, καθώς θεωρεί ότι μέσω του προσωπικού στυλ μπορεί ο καθένας να εκφράζει το χαρακτήρα του χωρίς να χρειαστεί να πει πολλά. 

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;