Ο Γιώργος Λάνθιμος φωτογραφίζει την νέα συλλογή του οίκου Gucci

Για τον Alessandro Michele το να ασχολείται όλος ο κόσμος και μη, της μόδας μαζί του είναι κάτι το συνηθισμένο.  Με τον ερχομό του, ο creative director του Gucci, κατάφερε να δώσει έναν νέο αέρα στον οίκο. Αν είναι κάτι που χαρακτηρίζει το έργο και τις συλλογές του είναι ο τρόπος με τον οποίο δένει στοιχεία του παρελθόντος και του νεότερου κόσμου μεταξύ τους. Αναγνωρίζει τις αξίες του παρελθόντος ως διαχρονικές και συνδυάζοντας τις με στοιχεία της σύγχρονης ζωής  δημιουργεί τέχνη, δημιουργεί μόδα. Εμπνέεται από την ιταλική ιστορία και δεν φοβάται να την “μπλέξει” με τις προσωπικές του απόψεις. Γι’ αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο λοιπόν, ότι ο Γιώργος Λάνθιμος φωτογραφίζει τον οίκο Gucci.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των παραπάνω αποτελεί η συλλογή Gucci για την Cruise 2020 που πραγματοποιήθηκε στο καπιτώλιο της Ρώμης κι  εμφανίστηκαν φορέματα με φεμινιστικά σλόγκαν σχετικά με το δικαίωμα των γυναικών στις αμβλώσεις και τον χειρισμό του σώματος τους.

theguardian.com

Πριν λίγες μέρες παρουσιάστηκε και το επίσημο lookbook της ανδρικής συλλογής Cruise Menswear 2020 του οίκου Gucci, φωτογραφημένη από τον υποψήφιο με όσκαρ σκηνοθέτη- ελληνικής καταγωγής-  Γιώργο Λάνθιμο.  Η φωτογράφηση πραγματοποιήθηκε στα μουσεία του καπιτώλιου λόφου της Ρώμης. Η αισθητική της φαίνεται να αποτελεί ένα κράμα της εκκεντρικής προσέγγισης του σκηνοθέτη για την φωτογράφηση και της εμμονής του Alessandro Michele να αναδείξει το αλλόκοτο και το διαφορετικό, πάντοτε εντός της κλασικής ιδιοσυγκρασίας.

Σύμφωνα με τον τελευταίο, η τοποθεσία της φωτογράφησης δεν είναι τυχαία, καθώς μεγαλωμένος στην Ρώμη κι επηρεασμένος από την αρχαία ιστορία, ο Michele τοποθετεί προσεκτικά τα μοντέλα σε μέρη-κλειδιά των μουσείων και αναδεικνύει  αγάλματα κι έργα τέχνης εκατοντάδων ετών. Σε αυτήν την προσεκτική και καλά επιμελημένη εικόνα έρχεται ο Γιώργος Λάνθιμος, ο οποίος με τα δικά του μοναδικά κλικ βγάζει την προσωπική κινηματογραφική φιλοσοφία που θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το στυλ των ταινιών του όπως είναι το The favorite κι ο κυνόδοντας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λάνθιμος
wonderlandmagazine.com
Γιώργος Λάνθιμος,
wonderlandmagazine.com

Δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στο μέρος της φωτογράφησης που αποπνέει τον ανάλογο σεβασμό και δέος, ο Έλληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος, πιάνει τα μοντέλα στον “αέρα” σε διάφορες πόζες και περίεργες εκφράσεις που ξεφεύγουν από το κλασικό μίας φωτογράφησης μόδας. Αναδεικνύει τις ανδρικές φιγούρες και δίνει λάμψη στα φυσικά χαρακτηριστικά τους.

Χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης συνεργασίας είναι και η έντονη επιθυμία των συντελεστών για την ανάδειξη μοντέρνων μοτίβων όπως είναι τα βελούδινα κουστούμια, τα πλεκτά πουλόβερ και κομμάτια με μοτίβα της Disney, ένα ύφος που αλλάζει τα δεδομένα για τον Gucci που πλέον αντιπροσωπέυει το σύγχρονο – εμπνευσμένο από το παλιό. Όπως παρατηρείται και στις παρακάτω φωτογραφίες, μερικά από τα αξεσουάρ αποτελούν τις κλασικές τσάντες Gucci με το χαρακτηριστικό μοτίβο, δείχνοντας πως οίκος εξελίσσεται και δεν αλλάζει τις αξίες του.  Κάτι που αποδεικνύει πως ο Alessandro Michele ήρθε για να  αναβαθμίσει τον οίκο, να τον ανανεώσει και να δημιουργήσει και σε αυτό φυσικά βοηθά και ο Γιώργος Λάνθιμος.

Γιώργος Λάνθιμος
wonderlandmagazine.com
Γιώργος Λάνθιμος
wonderlandmagazine.com
Γιώργος Λάνθιμος
wonderlandmagazine.com
Γιώργος Λάνθιμος
wonderlandmagazine.com
Γιώργος Λάνθιμος
wonderlandmagazine.com
Γιώργος Λάνθιμος
wonderlandmagazine.com

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μένια Λεπεσιώτη

Fashion lover who knows exactly what you need and what's in style now.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;