Φούστα πάνω από παντελόνι: Ένα αμφιλεγόμενο trend

Πηγή εικόνας: Pinterest.com

Η επιστροφή του trend!

Από το τότε στο τώρα

Με τις ρίζες του στη δεκαετία του 1990 και στην αρχή της δεύτερης χιλιετίας, η τάση που συνδυάζει παντελόνι με φούστα επέστρεψε δυναμικά τον τελευταίο χρόνο. Με την επανεμφάνισή του στην πασαρέλα οίκων μόδας, όπως ο οίκος Fendi για την ανοιξιάτικη/καλοκαιρινή συλλογή  του 2023, η ενδυματολογική αυτή τάση κυριάρχησε σε διάφορες δημοσιεύσεις στα social media. Fashion influencers, bloggers ή απλώς φανατικοί ακόλουθοι της μόδας φαίνεται να επέλεξαν την παραπάνω τάση στις δημόσιες εμφανίσεις τους.  Αποτελώντας ένα μαξιμαλιστικό στοιχείο, τα «skousers» (ονομασία του trend που έδωσε η Vogue σε σχετικό άρθρο, συνδυασμός των λέξεων «skirt» και «trousers») χρησιμοποιούνται, πλέον, ως fashion statement.

Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στο παρελθόν, αξέχαστες θα μείνουν οι στυλιστικές επιλογές των celebrities σε κόκκινα χαλιά και σε φωτογραφήσεις στις αρχές του 2000. Εμφανίσεις, όπως της Ashley Tisdale και της Miley Cyrus, με φούστες και φορέματα φορεμένα πάνω από παντελόνια τζιν-κυρίως- στιγμάτισαν την ενδυματολογική αισθητική της εποχής, κερδίζοντας υποστηρικτές και μη.

Η Ashley Tisdale το 2005 φορώντας την τάση φούστα πάνω από παντελόνι
Πηγή εικόνας: JON KOPALOFF/FILMMAGIC

Η σημερινή προσέγγιση της φούστας πάνω από το παντελόνι

Όπως και τότε έτσι και τώρα εξακολουθούν να υπάρχουν αυτοί που θεωρούν τον συνδυασμό τολμηρό, stylish ή «κιτς». Ωστόσο, τα «skousers» ή οι φούστες πάνω από παντελόνι μπορούν να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα εάν συνδυαστούν αναλόγως. Από τη μία μεριά, υπάρχει το πιο «αέρινο» και «fun» στοιχείο της φούστας που έρχεται σε αντιπαράθεση και -ταυτόχρονα αρμονία με το πιο αυστηρό ύφος του παντελονιού, από την άλλη. Οι φούστες, πλισέ, καρώ, midi ή mini, από τζιν, τούλι, ή λινό, παρουσιάζονται με ποικιλία μορφών. Το ίδιο ισχύει και με τα παντελόνια, ενώ παρατηρείται κάποια τάση προτίμησης προς τα ειδικά σχεδιασμένα («tailored»). Και όλα αυτά σε ήπιους χρωματικούς τόνους, για πιο κλασσικές εμφανίσεις, ή και σε πιο έντονους, για τους πιο ριψοκίνδυνους. Πραγματικά οι επιλογές συνδυασμού των «skousers» είναι αμέτρητες! 

Διαβάστε επίσης  Trends του 2021 που θα συνεχίσουμε να φοράμε το 2022
Σικ φορώντας την τάση "φούστα πάνω από παντελόνι"
Πηγή εικόνας: Getty Images

Και όχι μόνο αυτά, για τους λάτρεις της Y2K αισθητικής, αυτό το trend φέρνει τη νοσταλγία στην πράξη, δίνοντας τη δυνατότητα αναβίωσης εκείνης την εποχής, πριν 20 χρόνια. Όμως, αυτό δε σημαίνει πως αυτή η τάση δε συμβαδίζει με τις εξελίξεις των καιρών. Σπάνιο-έως απίθανο- να δούμε σε κάποιο red carpet την ίδια ακριβώς προσέγγιση με ηθοποιούς ή τραγουδιστές το 2000. Κάποιες τάσεις και αισθητικές επανέρχονται στη μόδα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η ίδια μένει στάσιμη και αμετάκλητη. Το ίδιο συμβαίνει και εδώ. Η προσέγγιση του trend το 2024 φαίνεται να βασίζεται περισσότερο σε κομψές εμφανίσεις, με κλασικά κομμάτια, αποτελώντας έτσι το ιδανικό παράδειγμα για ένα all day look, και γιατί όχι και για ένα εργασιακό.

Advertisements
Ad 14

Παρά ταύτα, η εκτέλεση της κάθε τάσης εξαρτάται από τη δημιουργικότητα. Συνεπώς, κάντε και εσείς τη δικιά σας πρόταση φορώντας τη φούστα ή το φόρεμά σας πάνω από το παντελόνι μεν, αναδεικνύοντας την προσωπικότητά σας δε. 

Πηγή εικόνας: Pinterest.com

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Η ομιλία του Λίνκολν στο Γκέτισμπεργκ

Η ομιλία του Λίνκολν στο Γκέτισμπεργκ

Η ομιλία του Λίνκολν στο Γκέτισμπεργκ έμελλε να αποτελέσει μία
Ταξίδια, Οργάνωση ταξιδιού

Ο γύρος της Ευρώπης: Πως να συνδυάσεις τρείς προορισμούς σε ένα ταξίδι

Είναι γνωστό πως τα ταξίδια είναι η πύλη προς τον