Πρακτικός οδηγός οργάνωσης της ντουλάπας σου

Πηγή εικόνας: Pinterest.com

Τώρα είναι η περίοδος που οι περισσότεροι άνθρωπου θέτουμε στόχους και resolutions για την νέα χρονιά. Ένα από τους βασικούς στόχους των περισσότερων ανθρώπων είναι να είναι περισσότερο παραγωγικοί. Φυσικά, μία από τις βασικές προϋποθέσεις για να είσαι παραγωγικός και να έχεις μεγαλύτερη αποδοτικότητα είναι να είσαι οργανωμένος. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, λοιπόν, που είναι να έχεις έναν οδηγό οργάνωσης της ντουλάπας σου και της γκαρνταρόμπας σου. Όχι μόνο θα σου εξοικονομίσει περισσότερο χρόνο στην καθημερινότητα σου αλλά και ενέργεια κυρίως τις πρωινές ώρες. Παρακάτω θα βρεις κάποια βασικά tips για να ξεκινήσεις τώρα την οργάνωση της ντουλάπας σου. 

Ξεκαθάρισμα

Όσο αυτονόητο και να ακούγεται, πολλές φορές το παραλείπουμε. Για να έχεις την μέγιστη οργάνωση των ρούχων σου θα πρέπει να ξεφορτωθείς ότι δεν έχεις χρησιμοποιήσει πρόσφατα. Ένας χρήσιμος κανόνας είναι να αφαιρέσεις από την ντουλάπα σου, ότι δεν έχεις χρησιμοποιήσει τον τελευταίο ένα χρόνο. Φυσικά, ποτέ δεν πετάμε τα παλιά μας ρούχα αλλά τα δωρίζουμε σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. 

Πηγή εικόνας: aloprofile.com

Τοποθέτηση βάσει είδους

Τοποθέτησε τα ρούχα σου βάσει τους είδους τους. Βάλε τα τζιν όλα μαζί, τις φούστες όλες μαζί, τα t- shirt όλα μαζί και ούτω καθεξής. Με αυτόν τον τρόπο οργάνωσης της ντουλάπας θα ξέρεις ανά πάσα στιγμή που να ανατρέξεις για να βρεις το ρούχο που ψάχνεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τοποθέτηση βάσει χρώματος

Μία επίσης, πολύ καλή τακτική για να οργανώσεις την ντουλάπα σου, εάν δεν σε βολέυει η παραπάνω λύση, είναι βάσει χρώματος. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείς να συνδυάζεις τα outfit βάσει χρώματος και το color blocking θα είναι για εσένα παιχνιδάκι. 

οργάνωσης της ντουλάπας
Πηγή εικόνας: lovestylemindfulness.co.uk

Αναδιοργάνωσε τους χώρους σου 

Συνήθως τα ράφια και τα συρτάρια στις ντουλάπες αφαιρούνται έυκολα. Εάν, λοιπόν, έχεις διαπιστώσει ότι δυσκολέυεσαι να οργανώσεις την ντουλάπα σου, ίσως να φταίει η διαμόρφωση του χώρου. Πειραματίσου και βρες πως σε βολέυει να τοποθετήσεις τα αποθηκευτικά μέρη και όλα θα γίνουν ευκολότερα. 

Extra tip: Κάνε ένα πλάνο την Κυριακή και επέλεξε τα looks όλης της εβδομάδας. Αυτό θα σου γλιτώσει πολύ χρόνο, ενέργεια και γκρίνια. Εάν έχεις ένα stand ρούχων κρέμασε τα εκεί.

οργάνωσης της ντουλάπας
Πηγή εικόνας: byerinelizabeth.co

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαρτίνα Μάρκο

Σπουδάζει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Το πάθος της είναι η μόδα και όσο μεγαλώνει τόσο περισσότερο σιγουρεύεται ότι είναι γενημένη για να ασχολείται με αυτό. Κύριος στόχος της είναι να ασχοληθεί με το fashion blogging, καθώς θεωρεί ότι μέσω του προσωπικού στυλ μπορεί ο καθένας να εκφράζει το χαρακτήρα του χωρίς να χρειαστεί να πει πολλά. 

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;