O Tommy Hilfiger σχεδιάζει ρούχα για ανθρώπους με αναπηρίες

Ο τίτλος ”O Tommy Hilfiger σχεδιάζει ρούχα για ανθρώπους με αναπηρίες” για πολλούς από σας μπορεί να φανεί κάπως περίεργος και να ακολουθήσουν τα εξής ερωτήματα: ”Εντάξει, και τι διαφορετικό έχουν οι άνθρωποι με αναπηρίες; Δεν έχουν δικαίωμα στα ρούχα;” ή κι άλλα που απλά εγώ αυτή τη στιγμή δεν είμαι σε θέση να σκεφτώ. Όμως σκοπεύω να δώσω εγώ την απάντηση τουλάχιστον στο παραπάνω ερώτημα. Οι άνθρωποι με αναπηρίες δεν έχουν τίποτα το διαφορετικό παρά μόνο ορισμένες ανάγκες για ευνόητους λόγους, συνεπώς μερικά ρούχα είναι δύσκολο να τα επιλέξει ένα άτομο με κάποια ιδιαιτερότητα.

Γι’αυτό, λοιπόν, κάπου εδώ έρχεται ο Tommy Hilfiger -που μπορεί στο παρελθόν με ορισμένες δηλώσεις του να με είχε απογοητεύσει κάπως αλλά τώρα μπορώ να πω ότι αυτή η κίνηση με γλύκανε λίγο- για να φροντίσει τις ενδυματολογικές ανάγκες αυτών των ανθρώπων. Εντάξει δεν κάνει και λειτούργημα μιας και τα ρούχα παραμένουν high end απλά δεν είναι πολλοί οι οίκοι που έχουν ενδιαφερθεί να καλύψουν τις ανάγκες όλων των καταναλωτών.

O Tommy Hilfiger σχεδιάζει ρούχα για ανθρώπους με αναπηρίες. Πώς θα είναι αυτά τα ρούχα λοιπόν και σε τί εξυπηρετούν;

H σειρά θα είναι εύκολα προσαρμόσιμη προς τον καταναλωτή. Τα ανοίγματα και οι ραφές που θα περιλαμβάνουν τα ρούχα καλύπτουν όλων των ειδών τις ανάγκες. Επίσης, κομμάτια της συλλογής θα περιλαμβάνουν μαγνητικά κουμπώματα προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα να φορεθούν ή να αφαιρεθούν πιο εύκολα από το κεφάλι ή αν κάποιος ντύνεται χρησιμοποιώντας μόνο ένα χέρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα παντελόνια θα περιλαμβάνουν Velcro και μαγνητικά κουμπώματα για εύκολη χρήση, ενώ και εδώ τα ανοίγματα και τα μήκη τους θα είναι ευπροσάρμοστα για να εξυπηρετούν καλύτερα κάποιον που έχει πρόβλημα με τα πόδια του.

Η ανδρική σειρά της συλλογής αυτής, θα περιλαμβάνει 37 κομμάτια, ενώ η γυναικεία 34 διαφορετικά στιλ. Σε δήλωσή του ο Hilfiger αναφέρει ότι η κίνησή του αυτή αποσκοπεί στον «εκδημοκρατισμό της μόδας». Με εκατομμύρια ανθρώπους με ειδικές ανάγκες παγκοσμίως, αυτή η κίνησή του θα αγκαλιαστεί , αλλά σίγουρα, θα του επιφέρει και μεγάλα κέρδη.

Κλείνοντας θα πω ότι ελπίζω εκτός από τον χώρο της μόδας σιγά-σιγά να αλλάξει η νοοτροπία όλων σχετικά με τα άτομα που έχουν κάποια ιδιαιτερότητα, αναπηρία ή όπως θέλετε πείτε το. Σίγουρα δεν εννοώ κάποια ειδική συμπεριφορά παρά μόνο τη συνηθισμένη.
Σας έκανα καλή παρέα σήμερα; Να περάσετε όμορφα και σήμερα είναι μέρα για τρελό χουζούρι. Ραντεβού ξανά εδώ σε μια βδομάδα από τώρα!
Φιλάκια Πέννυ.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Πέννυ Αναστασοπούλου

Αυτή εδώ που λέτε είναι η Πέννυ. Είναι πολυλογου αλλα μη βαριέστε να την διαβάζετε γιατί τα λέει ωραία, νομίζει. Έχει αγάπη στη μόδα και την ομορφιά κι όταν δεν ασχολείται με το περιοδικό την συναντάτε πίσω από τον πάγκο ενός φαρμακείου ή αν είναι καλοκαίρι κάπου κοντά σε θάλασσα. Λατρεύει τη θάλασσα και τα γλυκά και δεν είναι και τόσο καλή στο να μιλάει για τον εαυτό της. Καλύτερα να διαβάσετε τα άρθρα της για να την γνωρίσετε κι αν θέλετε οτιδήποτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί της.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;