Η Iris Van Harpen δημιουργεί φόρεμα από το πλαστικό των ωκεανών

Πηγή εικόνας: google.com

Η Iris Van Harpen είναι μία Ολλανδή σχεδιάστρια, η οποία είναι ιδιαίτερα γνωστή για την σύζευξη της τεχνολογίας με την παραδοσιακή υψηλή ραπτική. Μέσα στα χρόνια έχει ξεχωρίσει για τα ιδιαίτερα φορέματα της και τα εφέ που χρησιμοποιεί και τα κάνουν μοναδικά. Φέτος, αποφάσισε να αξιοποιήσει τη δύναμη που έχει στα χέρια της για το καλό του πλανήτη μας. Σε μία δράση του ινστιτούτο Parley for the Oceans, συνέλεξαν πλαστικό από τους ωκεανούς, το οποίο στη συνέχεια το επεξεργάστηκαν και το μετέτρεψαν σε νήμα, το οποίο χρησιμοποιήθηκε σε μία από τις δημιουργίες της σχεδιάστριας. 

Iris Van Harpen
Πηγή εικόνας: irisvanherpen.com

Η Iris Van Harpen παρουσίασε τη συλλογή Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021, η οποία δίνει στην νέα αυτή συλλογή τον τίτλο «Roots of Rebirth», καθώς όλες οι δημιουργίες παραπέμπουν σε σπόρους και ρίζες. Η συλλογή αποτελείτε από 21 υπέροχα φορέματα, τα οποία έχουν εμπνευστεί από την αναγέννηση της φύσης. Το φόρεμα που ξεχώρισε για τον οικολογικό του χαρακτήρα, έχει εμπνευστεί από την πολυπλοκότητα και την ανάπτυξη των μανιταριών. Το νήμα του φορέματος είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα θαλάσσια απόβλητα, τα οποία προέρχονται από περίπου 8 εκατομμύρια τόνους πλαστικών που καταλήγουν στους ωκεανούς μας κάθε χρόνο. Εκτός από το αυτήν την δράση η σχεδιάστρια, αναζητεί νέους τρόπους να δημιουργεί ρούχα από βιώσιμα υλικά και να συμβάλλει στη διάσωση του πλανήτη μας. 

svg%3E
Πηγή εικόνας: irisvanherpen.com

Η συλλογή περιλαμβάνει φορέματα κυρίως σε γήινους και μπλε τόνους, ενώ η Iris Van Harpen φημίζεται για τα ιδιαίτερα laser cut σχεδία της. Όλα τα ρούχα δημιουργούν ένα υπέροχο εφέ κίνησης και ροής. Βλέποντας συνολικά τη συλλογή καταλαβαίνουμε απόλυτα την έμπνευση της σχεδιάστριας, η οποία δημιούργησε τον κύκλο της ζωής μέσα από τα φορέματα της. Κάθε γυναίκα μέσα στα φορέματα της είναι μία θεότητα, η οποία αντιπροσωπεύει ένα στοιχείο της φύσης. Η δημιουργία κάθε είδους ζωής αποτελεί έμπνευση για πολλούς καλλιτέχνες, ωστόσο η Iris Van Harpen έκανε το όραμα της πραγματικότητα.

Iris Van Harpen
Πηγή εικόνας: irisvanherpen.com

Η μόδα φυσικά και μπορεί να είναι βιώσιμη και αυτό μας το αποδεικνύει έμπρακτα η Iris Van Harpen, μέσα από την μοναδική της δημιουργία. Αν αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας οι αλλαγές που θα επέλθουν θα είναι καθοριστικές. 

Πηγή εικόνας: irisvanherpen.com
Iris Van Harpen
Πηγή εικόνας: irisvanherpen.com
Πηγή εικόνας: irisvanherpen.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαρτίνα Μάρκο

Σπουδάζει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Το πάθος της είναι η μόδα και όσο μεγαλώνει τόσο περισσότερο σιγουρεύεται ότι είναι γενημένη για να ασχολείται με αυτό. Κύριος στόχος της είναι να ασχοληθεί με το fashion blogging, καθώς θεωρεί ότι μέσω του προσωπικού στυλ μπορεί ο καθένας να εκφράζει το χαρακτήρα του χωρίς να χρειαστεί να πει πολλά. 

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;