Όταν οι σχεδιαστές εμπνέονται από έργα τέχνης

Πηγή εικόνας: neakriti.gr

Η μόδα και η τέχνη είναι δύο στενά συνυφασμένες έννοιες. Οι σχεδιαστές πολύ συχνά χρησιμοποιούν την τέχνη ως σημείο αναφοράς και ιδιαίτερα τα διάσημα έργα τέχνης. Οι σχεδιαστές μόδας εμπνέονται και προσαρμόζουν το μεγαλείο της τέχνης στα σχέδια τους. Όπως και στην τέχνη έτσι και στην μόδα,ανά καιρούς εμφανίζονται άνθρωποι με όραμα, οι οποίοι προκαλούν μία επανάσταση στο χώρο τους αφήνοντας το στίγμα τους για πάντα. Εν τέλη η έννοια της μόδας και της τέχνης μπορούν να συνυπάρξουν και να φέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα, όπως και στις παρακάτω δημιουργίες. 

MONDRIAN X YSL

Το 1965 ο YSL παρουσίασε ένα από τα πιο γνωστά του κομμάτια. Στην συλλογή αυτή παρουσίασε έξι cocteil dresses εμπνευσμένα από τον πίνακα του Piet Mondrian και για τον λόγο αυτόν η συλλογή του ονομάστηκε Mondrian Collection. Τα φορέματα ήταν σε A γραμμή με αφηρημένα σχέδια επάνω και έντονα χρώματα, όπως ακριβώς και ο πίνακας του καλλιτέχνη. Όταν η τέχνη και η μόδα συναντιούνται τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. 

διάσημα έργα τέχνης
Πηγή εικόνας: flickr.com

DAMIEN HIRST X ALEXANDER MCQUEEN

Το 2013 η συνεργασία του Alexander Mcqueen με τον Damien Hirst, οδήγησε στην δημιουργία τριάντα limited edition μαντηλιών. Τα μαντήλια αυτά είχαν επάνω τους διάφορα έντομα όπως πεταλούδες, αράχνες, δημιουργώντας ιδιαίτερα γεωμετρικά σχέδια και ένα είδος ιδιαίτερης τέχνης. Η συνεργασία αυτή είναι εμπνευσμένη από το Entomology series του διάσημου καλλιτέχνη, ο οποίος είναι ένας από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους καλλιτέχνες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

διάσημα έργα τέχνης
Πηγή εικόνας: elle.com

OSCAR-CLAUDE MONET x JEFF KOON 

Ο Oscar-Claude Monet αποτελεί τον πατέρα του Γαλλικού ιμπρεσιονισμού, γνωστός για την αγάπη του για την φύση την οποία αποτύπωνε στα έργα τέχνης του. Ο οίκος Louis Vuitton σε συνεργασία με τον Jeff Koon, εμπνεύστηκαν από τους πίνακες του ζωγράφου  “Gazing Ball”,  “Water Lilies” και άλλους διάσημους πίνακες του Monet και δημιούργησαν μία σειρά από ξεχωριστές τσάντες. 

διάσημα έργα τέχνης
Πηγή εικόνας: louisvuitton.com

DALI X SCHIAPARELLI

Όταν η  Elsa Schiaparelli είδε μία φωτογραφία του Dali με ένα τακούνι στο κεφάλι του, αποφάσισε να δώσει μορφή στο εγχείρημά του δημιουργώντας ένα καπέλο σε σχήμα τακουνιού. Αυτή ήταν η αρχή της συνεργασίας τους καθώς μετά ακολούθησαν κι άλλες edgy δημιουργίες όπως το Lobster dress, Tear Dress καθώς και πολλά άλλα. Στο μουσείο Dali υπάρχει ειδικό τμήμα “Dalí & Schiaparelli, In Daring Fashion” στο οποίο μπορεί να δει κανείς τις δημιουργίες και την τέχνη τους. 

διάσημα έργα τέχνης
artsper.com

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαρτίνα Μάρκο

Σπουδάζει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Το πάθος της είναι η μόδα και όσο μεγαλώνει τόσο περισσότερο σιγουρεύεται ότι είναι γενημένη για να ασχολείται με αυτό. Κύριος στόχος της είναι να ασχοληθεί με το fashion blogging, καθώς θεωρεί ότι μέσω του προσωπικού στυλ μπορεί ο καθένας να εκφράζει το χαρακτήρα του χωρίς να χρειαστεί να πει πολλά. 

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;