Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τις επιδείξεις μόδας

Πηγή εικόνας: harpersbazaar.gr

Φέτος ήταν η χρόνια των προσαρμογών και της εύρεσης νέων τρόπων οργάνωσης της καθημερινότητας μας. Ο κόσμος της μόδας κλήθηκε να αναδιαμορφώσει 360 ° τον τρόπο σκέψης αλλά και προβολής. Η digital πραγματικότητα φαντάζει πιο κοντά από κάθε άλλη φορά και αυτό φάνηκε κυρίως στα fashion shows που πραγματοποιήθηκαν, χωρίς την φυσική παρουσία θεατών και κοινού. Οι ψηφιακές επιδείξεις μόδας είχαν μεγάλη απήχηση, ωστόσο η αλληλεπίδραση δεν ήταν η ίδια. Την στιγμή αυτή, καθώς ο πλανήτης αντιμετωπίζει ένα δεύτερο κύμα πανδημίας, η πραγματικότητα δεν θα αλλάξει σύντομα. Οι σχεδιαστές καλούνται να αναδείξουν για ακόμα μία φορά τις δημιουργίες τους κυρίως μέσω ψηφιακών μέσων. 

What it's like at Paris Fashion Week — Covid-19 edition | Financial Times
Πηγή εικόνας: ft.com

Φαίνεται, πως παρά τις απαγορεύσεις που ισχύουν σε πολλές χώρες, τα fashion show του 2021 τουλάχιστον για τις collection Spring / Summer ’21 θα πραγματοποιηθούν. Ωστόσο, για να διατηρηθεί το αίσθημα ασφάλειας και υπευθυνότητας οι επιδείξεις θα γίνουν σε digital περιβάλλον και με λίγες και απαραίτητες φυσικές προσελεύσεις.

Έως τώρα η χώρα που διεξάγονταν τα πρώτα fashion shows ήταν το Λονδίνο. Από τις 19 έως τις 23 Φεβρουαρίου το Λονδίνο θα διεξάγει τις επιδείξεις σε ψηφιακό περιβάλλον αλλά και φυσικό τηρώντας όλα τα Covid μέτρα που έχουν επιβληθεί. Η Pitti Uomo, η διοργανώτρια των επιδείξεων μόδας στην Ιταλία, επίσης ανακοίνωσε πως θα μετατοπίσεις τις ημερομηνίες. Τελικά, τα show θα πραγματοποιηθούν από τις 21 έως τις 23 Φεβρουαρίου στη Φλωρεντία. 

Οι επίσημες εβδομάδες ανδρικών ενδυμάτων του Μιλάνου και του Παρισιού τον Ιανουάριο δεν έχουν προς το απρόν ανακοινώσει αλλαγές. Οι επιδείξεις μόδας στο Μιλάνο έχουν προγραμματιστεί για τις 15 έως τις 19 Ιανουαρίου, ενώ οι επίσημες ημερομηνίες του Παρισιού είναι από τις 19 έως τις 24 Ιανουαρίου. Η εβδομάδα μόδας couture θα ακολουθήσει από τις 25 έως τις 28 Ιανουαρίου. Αναμένεται ότι οι επιδειξεις αυτές θα πραγματοποιηθούν σε ψηφιακό περιβάλλον με ελάχιστη φυσική παρουσία. 

A Comprehensive List of (Pretty Much) Every Fashion Week in the USA - Fashionista
Πηγή εικόνας: fashionista.com

Ωστόσο, μέχρι στιγμής οι πληροφορίες συνεχώς αλλάζουν καθώς τα δεδομένα μεταβάλλονται καθημερινά. Οι κατάσταση αυτή είναι πρωτοφανής για όλους και απαιτεί να προσαρμοζόμαστε καθημερινά σε νέα δεδομένα. Ας ελπίσουμε, ότι οι επιδείξεις θα πραγματοποιηθούν με την μέγιστη δυνατή διαδραστικότητα και αλληλεπίδραση, πάντα τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαρτίνα Μάρκο

Σπουδάζει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Το πάθος της είναι η μόδα και όσο μεγαλώνει τόσο περισσότερο σιγουρεύεται ότι είναι γενημένη για να ασχολείται με αυτό. Κύριος στόχος της είναι να ασχοληθεί με το fashion blogging, καθώς θεωρεί ότι μέσω του προσωπικού στυλ μπορεί ο καθένας να εκφράζει το χαρακτήρα του χωρίς να χρειαστεί να πει πολλά. 

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;