Η μόδα μέσα από τον φακό εναλλακτικών φωτογράφων

crackmagazine.net

Η μόδα είναι τέχνη. Μπορεί να μην έχει εδραιωθεί επισήμως ως μία από τις βασικές τέχνες, ωστόσο όσοι ασχολούνται με την μόδα γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν έχει τίποτα να ζηλέψει. Η δημιουργικότητα, το πάθος αλλά και η συνεχής αγωνία για το καινούργιο και το διαφορετικό είναι τα βασικά χαρακτηριστικά όλων των καλλιτεχνών και φυσικά και των σχεδιαστών αλλά και των εναλλακτικών φωτογράφων. 

Αυτά ακριβώς τα συναισθήματα που αποτυπώνονται απόλυτα στην τελική δημιουργία προσπαθούν να καταγράψουν μέσα από τον φακό τους η κατηγορια των εναλλακτικών φωτογράφων που ασχολούνται με το fashion photography. Σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν συναίσθημα σε όποιον αντικρίζει το έργο τους και τελικά να περάσουν ένα μήνυμα που ίσως δεν μπορούν να αντιλληφθούν και να κατανοήσουν όλοι. 

Zoe Lower

Μία από τις πιο σύγχρονες fashion photographer με βάση το Λονδίνο είναι η Zoe Lower. Έχει συνεργαστεί με κάποιους από τους μεγαλύτερους οίκους και σχεδιαστές όπως Burberry, Vivienne Westwood, δημιουργώντας εικόνες με χαρακτήρα και συναίσθημα. Μέσα από την τέχνη των εναλλακτικών φωτογράφων βλέπουμε την μόδα από την σκοπιά τους. 

εναλλακτικών φωτογράφων
http://www.zoelower.com/

Dario Catellani

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Dario Catellani ανήκει στην κατηγορία των σύγχρονων εναλλακτικών φωτογράφων και έχει κατακτήσει μία θέση ανάμεσα στους καλύτερους. Έχει στο βιογραφικό του σημαντικές συνεργασίες με Givenchy, Salvatore Ferragamo, Vogue Italia. Βασικό χαρακτηριστικό των μοναδικών φωτογραφιών του είναι ότι αποτυπώνουν απόλυτα το συναίσθημα μέσα σε μία εικόνα. 

clm-agency.com

Αmanda_Charchian

Ακόμη μία ξεχωριστή γυναίκα που ανήκει στην κατηγορία των εναλλακτικών φωτογράφων η Amanda Charcian. Λατρεύει την γυναικεία σεξουαλικότητα και προσπαθεί να την αποτυπώνει μέσα από τον φακό της. Κάποιες από τις συνεργασίες της είναι με τους οίκους Gucci, Bulgari, Chloe, Cartier αλλά και πολλές ακόμα. 

amandacharchian.com

Steph Wilson

Η Steph Wilson ανήκει στην γενιά των εναλλακτικών φωτογράφων. Με βάση το Λονδίνο δημιουργεί φωτογραφίες οι οποίες προκαλούν με την ωμοτητά τους. Προσπαθεί μέσα από την δουλειά της να ευαισθητοποιεί το κοινό για σύγχρονα θέματα όπως την καταπίεση των γυναικών, το μεταναστατικό ζήτημα και άλλα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα. 

εναλλακτικών φωτογράφων
steph-wilson.com

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαρτίνα Μάρκο

Σπουδάζει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Το πάθος της είναι η μόδα και όσο μεγαλώνει τόσο περισσότερο σιγουρεύεται ότι είναι γενημένη για να ασχολείται με αυτό. Κύριος στόχος της είναι να ασχοληθεί με το fashion blogging, καθώς θεωρεί ότι μέσω του προσωπικού στυλ μπορεί ο καθένας να εκφράζει το χαρακτήρα του χωρίς να χρειαστεί να πει πολλά. 

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;