Digital μοντέλα: Διχάζουν τον κόσμο της μόδας

Ένα νέο trend έχει εμφανιστεί τον τελευταίο καιρό και έχει διχάσει τον κόσμο της μόδας. Αναφερόμαστε στα Digital μοντέλα, δηλαδή μοντέλα τα οποία δεν έχουν φυσική υπόσταση αλλά είναι δημιουργήματα της φαντασίας. Μέσα από εξελιγμένα laser scanners δημιουργούνται 3D data και τελικά μεταφέρονται στον υπολογιστή μέσα από τον οποίο παίρνουν ζωή τα μοντέλα αυτά. Αν και πολλοί εκλαμβάνουν αυτήν την νέα γενιά μοντέλων ως κάτι δημιουργικό και φυσικά συναρπαστικό, πολλοί αντιτίθονται σε αυτό το νέο trend θεωρώντας πως επηρεάζει τόσο τα στάνταρ της ομορφιάς όσο και τον τρόπο που επιχειρήσεις θα αντιμετωπίζουν τα πραγματικά μοντέλα. 

Την αρχή έκανε ο οίκος Balmain, όπου πέρσυ δημιούργησε έναν αποκαλούμενο “Εικονικό Στρατό” από digital μοντέλα. Τα τρία βασικά του εικονικά κορίτσια ήταν οι Shudu, Margot and Zhi. Μάλιστα η Shudu στο Instagram δηλώνει ως το πρώτο Dital μοντέλο. Η καμπάνια εξέλαβε τόσο θετικά όσο και αρνητικά σχόλια. Αυτή είναι μόνο η αρχή καθώς πολλοί οίκοι ακολουθούν τα βήματα του Olivier Rousteng. 

Ας δούμε, λοιπόν, κάποια από τα πιο διάσημα Instagram μοντέλα, τα οποία ήδη έχουν προσελκύσει αρκετούς θαυμαστές στα social media. 

Lil Miquela
Η Lil Miquela ή αλλιώς Miquela Sousa είναι μία 19χρονη“influencer” και ένα από τα digital μοντέλα του Instagram, η οποία παρουσιάζεται ως μοντέλο και τραγουδίστρια. Δηλώνει πως η καταγωγή της είναι από την Ισπανία και την Βραζιλία αλλά η βάση της βρίσκεται στο Los Angeles. Η επιρροή της στο fashion αλλά και στο beauty industry είναι ταιράστια, καθώς συνεργάζεται με τεράστιους οίκους όπως Chanel, Prada, Pat McGrath διαφημίζοντας τις τελευταίες τάσεις. 

digital μοντέλα
thecoolhour.com

Shudu
Η Shudu με τα μεγάλα σαρκώδη χείλη, την αψεγάδιαστη και λαμπερή επιδερμίδα και τα υπέροχα εκφραστικά μάτια, δηλώνει όπως προανέφερα ως το πρώτο Digital μοντέλο. Με καταγωγή από την Αφρική, ο δημιουργός της χρησιμοποίησε ως έμπνευση την Αφρικάνικη κούκλα μπάρμπι. Μέσα σε λιγότερο από εννέα μήνες έγινε γνωστή χάρης ένα repost της Rihanna, όπου φορούσε ένα Fenty Beauty κραγιόν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι ένα από τα digital μοντέλα που σου μένουν αξέχαστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Digital μοντέλα
dailymirage.co

Noonoori
Τέλος, το λιγότερο ρεαλιστικό αλλά εξίσου διάσημο digital μοντέλο είναι η Noonoori. Ίσως, να παρατηρούνται κάποια κοινά χαρακτηριστικά με την Lil Miquela αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι προέρχονται από τον ίδιο δημιουργό. Σκοπός της Noonoori είναι να καταλαβαίνει αμέσως ο θεατής ότι δεν αποτελεί κάποιο wanna be ρεαλιστικό πρότυπο. Το digital μοντέλο αντιπροσωπεύει ένα σύγχρονο τρόπο ζωής, καθώς είναι vigan, δεν φοράει γούνες και υποστηρίζει έναν sustainable τρόπο ζωής. 

Αποτέλεσμα εικόνας για noonoouri
deutschland.de

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαρτίνα Μάρκο

Σπουδάζει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Το πάθος της είναι η μόδα και όσο μεγαλώνει τόσο περισσότερο σιγουρεύεται ότι είναι γενημένη για να ασχολείται με αυτό. Κύριος στόχος της είναι να ασχοληθεί με το fashion blogging, καθώς θεωρεί ότι μέσω του προσωπικού στυλ μπορεί ο καθένας να εκφράζει το χαρακτήρα του χωρίς να χρειαστεί να πει πολλά. 

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;