Fashion brands που παράγουν χειρουργικές μάσκες

Η πανδημία που διανύουμε αυτή τη στιγμή έχει επηρεάσει όλους τους κλάδους. Ένας από τους κλάδους που έχει υποστεί ένα τεράστιο πλήγμα είναι αυτός της μόδας. Ωστόσο, αυτό δεν έχει εμποδίσει πολλούς μεγάλους αλλά και μικρότερους οίκους να βοηθήσουν έμπρακτα. Fashion brands όπως Armani, Versace και Moncler έχουν ήδη δωρίσει τεράστια χρηματικά ποσά, βοηθώντας όσο το δυνατόν περισσότερο στην αντιμετώπιση της κατάστασης. Ένα ακόμη μεγαλύτερο εγχείρημα είναι παραγωγή χειρουργικών μασκών, οι οποίες θα δοθούν σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό με στόχο την προστασία τους από τον Covid-19.

μάσκες
Πηγή εικόνας: businessoffashion.com

Όμιλος Kering

Στον όμιλο Kering ανήκουν οίκοι όπως ο οίκος Gucci, ο οποίος είναι έτοιμος να παράγει ένα τεράστιο πλήθος από χειρουργικές μάσκες και ιατρικές φόρμες τα οποία θα παρέχει στο Ιταλικό ιατρικό προσωπικό. Επιπλέον, οι οίκοι Balenciaga and Yves Saint Laurent, οι οποίοι ήδη έχουν εργοστάσια στη Γαλλία, θα τα διαθέσουν για την παραγωγή μασκών, τηρώντας τους αυστηρούς κανόνες υγιεινής για τους εργαζομένους τους. 

Όμιλος Calzedonia

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμη μία εταιρεία που έχει ήδη μετατρέψει τα εργοστάσια της σε εργοστάσια παραγωγής μασκών και ιατρικού εξοπλισμού. Παράγουν καθημερινά περίπου 10.000 μάσκες, οι οποίες δίνονται σε νοσοκομεία σε όλη την Ιταλία. Όλα αυτά γίνονται μέσω μίας ημιαυτόνομης παραγωγικής γραμμής και με το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό. Φυσικά, τηρούνται όλοι οι εργασιακοί κανόνες που έχουν επιβληθεί. 

Burberry

Ο οίκος Burberry έχει θέσει ως προτεραιότητα του να παράγει και να δωρίσει όσο το δυνατόν περισσότερες μάσκες στον Εθνικός οργανισμός υγείας της Αγγλίας. Το εργοστάσιο στο Yorkshire, όπου μέχρι πρότινος παράγονταν οι διάσημες καπαρντίνες, θα λειτουργεί αποκλειστικά για την παραγωγή μασκών και στολών για το ιατρικό προσωπικό. Επιπλέον, θα ενισχύσει οικονομικά τις προσπάθειες εύρεσης του εμβολίου. 

Prada

Η Prada, παρά το γεγονός ότι μπήκε πρόσφατα στη λίστα με fashion brand που παράγουν μάσκες, ήδη έχει κάνει μια αξιόλογη προσπάθεια. Η Prada, όπως και οι περισσότεροι οίκοι στην Ιταλία, αφουγκράστηκαν την τεράστια ανάγκη της χώρας για ιατρικό εξοπλισμό. Επίσης, έχει δωρίσει ήδη 6 μονάδες εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο στο Μιλάνο. 

Karavan

Τέλος, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε την προσπάθεια ενός ελληνικού brand του Karavan. Αφήνοντας πίσω την παραγωγή της νέας συλλογής τους, βάζουν σε προτεραιότητα την παραγωγή βαμβακερών μασκών, που θα διατεθούν στην εγχώρια αγορά. Το brand παράγει 8,000 μάσκες οι οποίες θα διατεθούν δωρεάν με οδηγίες χρήσης σε όσους τις έχουν πραγματικά ανάγκη.

μάσκες
Πηγή εικόνας: poposugar.com

 

Ο κόσμος της μόδας έχει ευαισθητοποιηθεί αρκετά πάνω στο θέμα της πανδημία, δείχνοντας το έμπρακτα. Κάποιοι ακόμη από τους οίκους που έχουν δείξει μεγάλη κοινωνική ευθύνη μέσω δωρεών είναι: Brandon Maxwell, Bulgari, GAP Inc, όμιλος LVMH, Ralph Lauren, Sergio Rossi, Valentino Garavani και Giancarlo Giammetti. 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαρτίνα Μάρκο

Σπουδάζει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Το πάθος της είναι η μόδα και όσο μεγαλώνει τόσο περισσότερο σιγουρεύεται ότι είναι γενημένη για να ασχολείται με αυτό. Κύριος στόχος της είναι να ασχοληθεί με το fashion blogging, καθώς θεωρεί ότι μέσω του προσωπικού στυλ μπορεί ο καθένας να εκφράζει το χαρακτήρα του χωρίς να χρειαστεί να πει πολλά. 

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;