Diet Prada: Το καυστικό Instagram account παραδίδει μαθήματα μόδας

Το Diet Prada, ένα must-follow για τους λάτρεις της μόδας, είναι ο διάσημος καυστικός Instagram λογαριασμός που λόγω των γνώσεων πάνω στην μόδα αποκαλύπτει στον κόσμο αντιγραφές στην βιομηχανίας της μόδας. Μιλώντας στο BOF, το κρυφό δίδυμο αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά και έτσι ο Tony Liu, design director και η Lindsey Schuyler, design και product development associate, εκμυστηρεύτηκαν για το πως τους ήρθε η ιδέα αλλά και τα σχέδια τους για το μέλλον. Το όνομα είναι εμπνευσμένο από την γνωστή σχεδιάστρια Miuccia Prada και την αγαπημένη τους συνήθεια, την Diet Coke.

diet prada
Business of Fashion/Camila Falquez

Η ιδέα για την δημιουργία του Diet Prada τους ήρθε μέσα από την καθημερινή τους συνήθεια να στέλνουν ο ένας στον άλλον φωτογραφίες, λέγοντας σχόλια όπως  “Hey, look at this, it’s so Louis Vuitton Fall 2014”, έτσι σκέφτηκαν αφού ήταν κάτι που έκανε τους ίδιους να γελάνε, γιατί να μην το μοιραστούν και με τον υπόλοιπο κόσμο! Όσο για το ότι κατηγορούν άφοβα όποιον πέσει υπό την επίβλεψη τους, χωρίς όρια, το δίδυμο δήλωσε “Για εμάς, τίποτα δεν είναι ιερό. Δεν ξέρω γιατί αυτός ο κλάδος είναι τόσο αυτοπροστατευτικός. Σε κάθε άλλη βιομηχανία, οι άνθρωποι λένε ό,τι θέλουν και θα πρέπει να είναι σε θέση να το κάνουν αυτό και στη μόδα. Νομίζω ότι είναι κάτι καινούργιο για αυτούς. Μισώ που το λέω αλλά είμαστε μόνο ειλικρινείς!

Το πιο γνωστό τους συμβάν έγινε με τον Stefano Gabbana, όταν ανέβασαν μια παρουσίαση του οίκου D&G κατηγορώντας τους ότι την αντέγραψαν από τον γνωστό οίκο Gucci. O Stefano Gabbana δεν έχασε ευκαιρία και απάντησε στην δημοσίευση, βγάζοντας την γνωστή πλέον πρόταση “Say sorry to me”

Το Diet Prada ρίχνει φως και σε άλλα θέματα στον χώρο της μόδας, όπως, την κατάχρηση μοντέλων και τις φυλετικές διακρίσεις και την πολιτισμική ιδιοποίηση, όπου για αυτό τους το κομμάτι ανέφεραν ότι Απλά συνειδητοποιήσαμε ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα στον κλάδο της μόδας που χρειάζεται να μιλήσουμε, πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους έχουν σοβαρές ανησυχίες και δεν έχουν φωνή. Έτσι, είμαστε σε θέση να τους δώσουμε αυτό που τους λείπει και να επισημάνουμε τα θέματα που η βιομηχανία ως επί το πλείστον, αγνοεί.”

Πλέον ο λογαριασμός έχει κερδίσει την συμπάθια πολλών διάσημων όπως, το supermodel Naomi Campbell και την make up artist Pat McGrath. Για τα σχέδια του μέλλοντος, ο Tony Liu και η Lindsey Schuyler φαίνονται ακόμα συγκρατημένοι, καθώς όπως αποκάλυψαν και οι δύο βρίσκονται μόλις στην αρχή όποτε προχωράνε με αργά και σίγουρα βήματα.

Το καυστικό Instagram account διαθέτει δικό του site, με e-shop όπου μπορείτε να βρείτε τις αγαπημένες φράσεις του account πάνω σε μπλουζάκια, κάλτσες μέχρι και αυτοκόλλητα.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αθηνά Λαλαζήση

Η αγάπη μου για την μόδα και τα ρούχα με οδήγησαν να σπουδάσω fashion design και styling. Μ'αρέσει να βοηθάω και να δίνω συμβουλές για αυτό είμαι εδώ να σας ενημερώνω για τα νέα της μόδας και να σας χαρίζω πολύτιμα styling tips ! Βιβλία και ταξίδια είναι τα δύο πράγματα που με χαλαρώνουν.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;