Athens
15°
broken clouds
Υγρασία: 82%
Άνεμος: 2m/s Β-ΒΑ
Ανώτερη 15 • Κατώτερη 14
Weather from OpenWeatherMap
MAXMAG | Επικαιρότητα, Κόσμος, Πολιτισμός, Διασκέδαση, Ομορφιά

Tips για καλοσχηματισμένα φρύδια

Σας προβληματίζει το σχήμα που έχουν τα φρύδια σας; Έχετε προσπαθήσει άπειρες φορές να φτιάξετε το σχήμα τους αλλά δεν τα καταφέρνετε με τίποτα;  Το ξέρω ότι είναι πολύ σημαντικό για εσάς να έχετε καλοσχηματισμένα φρύδια. Και αυτό γιατί πλαισιώνουν ως κορνίζα τα μάτια και μπορούν να κολακέψουν ή να χαλάσουν την συνολική εικόνα του προσώπου σας. Γι ‘ αυτό λοιπόν είμαι εδώ για να σας βοηθήσω.

 

 Πως βγάζουμε σωστά τα φρύδια

φρύδιαΑρχικά χρειάζεστε ένα καλό τσιμπιδάκι για να μπορεί να πιάνει και τις μικρές τριχούλες, ένα βουρτσάκι, ένα μολύβι, ένα ψαλιδάκι και φυσικά έναν καθρέφτη.

Αφού βουρτσίσετε τα φρύδια σας, πάρτε το μολύβι και κρατήστε το έξω από τη μύτη και πάνω στην εσωτερική γωνία του ματιού.  Η μύτη του μολυβιού δείχνει τη θέση που πρέπει να ξεκινά το φρύδι σας. Αφαιρέστε τις περιττές τριχούλες.  Τώρα τοποθετήστε το μολύβι διαγώνια στην εξωτερική γωνία του ματιού και δείτε που πρέπει να τελειώνει το φρύδι.  Αφαιρέστε τις παραπάνω τρίχες. Ύστερα αφαιρέστε προσεκτικά τις περιττές τρίχες που βρίσκονται στο τόξο του ματιού.  Βουρτσίστε πάλι και κόψτε με το ψαλιδάκι τις μακριές τριχούλες.  Τέλος γεμίστε τυχόν κενά με μολύβι ή σκιά ώστε να δώσετε σχήμα στα φρύδια σας.  Η καλύτερη στιγμή για να τα αφαιρέσετε είναι μετά από ένα μπάνιο ή ντους. Θυμηθείτε να αφαιρείτε τις τρίχες κατά τη φορά που μεγαλώνουν.  

 

Ιδανικό σχήμα φρυδιών για το πρόσωπό σας

Σε κάθε σχήμα προσώπου υπάρχει και το αντίστοιχο σχήμα φρυδιών που του ταιριάζει. Βρείτε στον παρακάτω πίνακα αυτό που σας ταιριάζει.

φρύδια 

 

Έξι συνηθισμένα λάθη που πρέπει να αποφεύγονται

  • Σχεδόν καθόλου βγάλσιμο

Τα φρύδια που είναι απεριποίητα στην περιοχή κάτω από το τόξο, γεμάτο τριχούλες είναι σαφέστατα από τα σημεία που χαλάνε την συνολική εικόνα του προσώπου μας. Συμβουλή: Να αφαιρείτε τις τριχούλες μια με δύο φορές την εβδομάδα. Σε περίπτωση που μεγαλώνουν πιο γρήγορα να τις αφαιρείτε κάθε μέρα.

φρύδια
  •    Πολύ λεπτά φρύδια

Τα πολύ λεπτά φρύδια δημιουργούν αφύσικη και σκληρή εικόνα και προσθέτουν χρόνια. Για αυτό για να έχετε ένα φυσικό αποτέλεσμα, μην αλλάζετε το σχήμα στην πάνω φυσική γραμμή των φρυδιών. Αν είναι ήδη λεπτά προσπαθήστε σταδιακά να τα πυκνώσετε ή διορθώστε τα διακριτικά με ένα μολύβι ή με μια ματ σκιά.

 
φρύδια
  • Αφαίρεση πολλών τριχών κάτω από το τόξο

Προσπαθήστε να μην τονίζετε υπερβολικά το τόξο των φρυδιών. Το ιδανικό είναι: πιο χαμηλό στις εσωτερικές άκρες κοντά στη μύτη, πιο ψηλό στην κορυφή του τόξου και πιο λεπτό στις άκρες ώστε να σχηματίζει ένα τρίγωνο ή τόξο.

φρύδια
  •  Δημιουργία ενός σχήματος που δεν δείχνει φυσικό

Μην προσπαθείτε να αλλάξετε σχήμα στα φρύδια σας. Να ακολουθείτε πάντα το φυσικό τους σχήμα

φρύδια
  •  Αφαίρεση πολλών τριχών ανάμεσα στα φρύδια

Μην αφαιρείτε πολλές τρίχες από την αρχή των φρυδιών γιατί δημιουργείται μεγάλο κενό ανάμεσα στα  δυο φρύδια και είναι αντιαισθητικό.  Χρησιμοποιήστε την τεχνική που αναφέρω παραπάνω.

φρύδια

 

  • Αφαίρεση πολλών τριχών μέσα από τον κορμό των φρυδιών

Μην αφαιρείτε τρίχες από τον κορμό των φρυδιών γιατί θα δημιουργήσετε κενά. Ψαλιδίστε αν χρειάζεται τις ατίθασες τρίχες με ένα ψαλιδάκι. Αν έχετε κενές περιοχές γεμίστε τις με ένα μολύβι ματιών ή με μια ματ σκιά.  Σε περίπτωση που τα αφαιρέσατε πολύ και παρατηρείτε ότι αργούν να μεγαλώσουν ή αραίωσαν χρησιμοποιείστε καστορέλαιο. Απλώστε το με ένα πινελάκι ή με μια μπατονέτα κάθε βράδυ και θα δείτε τα φρύδια σας να δυναμώνουν.Αφαίρεση πολλών τριχών μέσα από τον κορμό των φρυδιών.

φρύδια

Τα φρύδια λοιπόν, είναι η περιοχή εκείνη του προσώπου η οποία δίνει έμφαση στο βλέμμα, τραβάει την προσοχή των άλλων στα μάτια και τους χαρίζει απίστευτη λάμψη.  Γι’ αυτό μην τα παραμελείτε.  Συμβουλή: Αν αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να δώσετε σχήμα στα φρύδια σας, μην το επιχειρήσετε. Μην πειραματίζεστε γιατί αραιώνουν πολύ εύκολα και δεν ξαναβγαίνουν.  Ζητήστε τη βοήθεια ενός ειδικού.  

 
 

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γειά σου! Είμαι η Κατερίνα και το μεγάλο μου πάθος είναι το μακιγιάζ το οποίο έχω σπουδάσει και ασχολούμαι επαγγελματικά. Είμαι εδώ για να μοιραστώ μαζί σας τις γνώσεις μου και τα μυστικά του επαγγέλματος.

Το MAXMAG είναι ένα νέο διαδικτυακό περιοδικό, που σκοπεύει να παρέχει ενημέρωση επάνω σε ζητήματα κοινωνικά, πολιτιστικά, αλλά και πολιτικά. Η κάθε στήλη μας αντιπροσωπεύει και ένα ξεχωριστό πεδίο, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο ένα ευρύ πλαίσιο ενδιαφερόντων του κάθε αναγνώστη ξεχωριστά.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG