Athens
17°
few clouds
Υγρασία: 67%
Άνεμος: 4m/s Β
Ανώτερη 16 • Κατώτερη 13
Weather from OpenWeatherMap
MAXMAG | Επικαιρότητα, Κόσμος, Πολιτισμός, Διασκέδαση, Ομορφιά

Αντρικά κουρέματα ανάλογα με το σχήμα του προσώπου.

Όσο ωραία ρούχα κι αν φοράς, ό,τι αυτοκίνητο κι αν οδηγείς, όσα πολλά gadgets και να έχεις, αν τα μαλλιά σου είναι χάλια, το κεφάλι σου είναι χάλια, και ως εκ τούτου κι εσύ δεν είσαι στις ομορφιές σου. Και αν συνυπολογίσεις πως εσείς οι άντρες δεν έχετε και το γυναικείο προνόμιο του μακιγιάζ για να βελτιώσετε το πρόσωπό σας, καταλαβαίνεις πως τα σωστά μαλλιά είναι το μόνο που σου απομένει. Δεν παίζουνε μ’ αυτά τα πράγματα. Τα κατάλληλα αντρικά κουρέματα, λοιπόν!

Οβάλ Πρόσωπο

Αντρικά κουρέματα

Οι άντρες με το οβάλ σχήμα προσώπου, μπορεί να ναι συνηθισμένοι, αλλά είναι και οι πιο τυχεροί, γιατί τους ταιριάζουν πολλά κουρέματα. Το σαγόνι με το μέτωπο βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία και τα ζυγωματικά είναι όσο πρέπει τονισμένα. Η αλήθεια είναι, ότι το κριτήριο σε σένα, φίλε μου, δεν είναι το σχήμα του προσώπου, αλλά το μέγεθος. Αν έχεις μεγάλο πρόσωπο, δηλαδή, ή μικρό. Αν, λοιπόν, έχεις μεγάλο πρόσωπο, απέφυγε να κάνει ένα κούρεμα με φλατ οροφή, γιατί θα σε κάνει να δείχνεις μακροπρόσωπος –αν υπάρχει αυτή η λέξη-. Από την άλλη πλευρά, αν το κεφάλι σου είναι σχετικά μικρό, τότε τούφες που καλύπτουν το πρόσωπο είναι απαγορευμένες, γιατί το πρόσωπο θα φαίνεται ακόμα πιο μικρό.

Στρογγυλό Πρόσωπο

Αντρικά κουρέματα

Εάν έχεις πλατύ πρόσωπο, μαγουλάκια και στρογγυλό πιγούνι, τότε ναι, είσαι σε αυτήν την κατηγορία. Όλη αυτήν την στρογγυλάδα θα την αποτρέψεις με ένα κούρεμα που είναι κοντό στα πλάγια αλλά θα σου αφήνει μακριές τρίχες στην κορυφή -αλά ατημέλητο. Απαγορεύονται: κοντοκουρεμένα μαλλιά, καπελάκια –ποιος κάνει πια καπελάκι;- και αφάνες!

Τετράγωνο Πρόσωπο

Αντρικά κουρέματα

Έντονο σχήμα, με φαρδύ σαγόνι και μέτωπο. Συνήθως στα τετράγωνα πρόσωπα και η γραμμή των μαλλιών είναι μια ευθεία. Ο στόχος σου είναι να τονίσεις τις γωνίες κι όχι να τις κρύψεις, για να σου δώσουν δυναμισμό και να σε κάνουν πιο αρρενωπό. Το κοντοκουρεμένο εδώ είναι μια καλή επιλογή, καθώς μπορείς ακόμα και να παίξεις με τρμμαρισμένα μαλλιά γύρω από τα αυτιά με μακρύ μαλλί στην κορυφή και κοντό κάτω. Αλάνθαστο!

Τριγωνικό Πρόσωπο

Αντρικά κουρέματα

Είτε έχεις φαρδύ μέτωπο, είτε έντονο πηγούνι, ανήκεις εδώ. Κατ’ αρχάς, όπως θα έχεις προσέξει κι ο ίδιος, σου πάει πολύ το μούσι. Σου προσθέτει όγκο, τον οποίο χρειάζεσαι στην περιοχή γύρω από το στόμα σου. Άρα, πρέπει να διαλέξεις κάτι που έχει τονισμένη την οροφή αλλά να είναι μαζεμένο στα πλαϊνά, ώστε να κάνει το πρόσωπο σου να φαίνεται πιο συμμετρικό.

Μακρύ Πρόσωπο

Αντρικά κουρέματα

Μιλάμε για το πιο δύσκολο σχήμα, γιατί είναι το μοναδικό που θέλει μακριές τρίχες στους κροτάφους και πιο κοντές στην κορυφή. Πως γινεται αυτό; δεν γίνεται, γιατί θα ήταν περίεργο στην όψη –όπως θα φαντάζεστε-. Το μυστικό είναι ο όγκος. Ελαφρύς όγκος δεξιά κι αριστερά, χωρίς να γίνει το ίδιο και στην κορυφή. Μια φράντζα είναι επίσης επιθυμητή. Ζήτω στο ατημέλητο look!

Όπως και να έχει, αυτό είναι ένα “δειγματολόγιο”. Αν πάρεις την απόφαση να κάνεις κάποιο από αυτά τα χτενίσματα, συμβουλέψου και τον κομμωτή σου για σίγουρα αποτελέσματα!

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δημοσιογράφος στα σκαριά. Χωρίζομαι μεταξύ Θεσσαλονίκης- Ελευσίνας. Πολλές οι αγάπες μου, θα σας κουράσω και δεν το θέλω. Θα με βρείτε ανάμεσα σε στίβες από βιβλία ή με την μούρη μέσα σε μια ταινία. Talk to me here: delta_nikki@yahoo.com

Το MAXMAG είναι ένα νέο διαδικτυακό περιοδικό, που σκοπεύει να παρέχει ενημέρωση επάνω σε ζητήματα κοινωνικά, πολιτιστικά, αλλά και πολιτικά. Η κάθε στήλη μας αντιπροσωπεύει και ένα ξεχωριστό πεδίο, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο ένα ευρύ πλαίσιο ενδιαφερόντων του κάθε αναγνώστη ξεχωριστά.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG