Underwater Pole Dancing: Το ”Παρεξηγημένο” άθλημα κάτω από το νερό

 

Το συνεχώς ανερχόμενο άθλημα του pole dancing , ένας εξαιρετικός συνδυασμός δύναμης, ευλυγισίας και χάρης πρόσφατα εκτελούμενο κάτω από το νερό. Ο Brett Stanley φωτογραφίζει και βιντεοσκοπεί αθλητές του pole dancing σε πόζες κάτω από το νερό. Κάτι που φαίνεται να είναι ευκολότερο καθώς η βαρύτητα τους μέσα στο νερό τους βοηθά να ελέγχουν το σώμα τους καλύτερα. Το δύσκολο γι’αυτούς είναι όταν πρέπει να μείνουν ακίνητοι για μια πόζα και να κρατούν την ανάσα τους ταυτόχρονα. Μία εξαιρετικά ωραία δουλειά που αναδεικνύει το pole dancing όπως πραγματικά είναι απενεχοποιημένο από το χορό του στριπτίζ.

Το pole dancing είναι το άθλημα που κερδίζει καθημερινά όλο και περισσότερες γυναίκες καθώς έχει αρχίσει πλέον να αντιμετωπίζεται ως άξιο σεβασμού αποτινάσσοντας από πάνω του τη “ρετσινιά” των strip shows. Ένας εξαιρετικά δύσκολος τρόπος άσκησης καθώς περιλαμβάνει έναν συνδυασμό άριστης φυσικής κατάστασης, αίσθησης συγχρονισμού, εξαιρετικό μυικό σύστημα, αλλά και χορευτικές ικανότητες. Το pole dancing αντανακλά στοιχεία από μπαλέτο, γυμναστική εδάφους και ακροβατικής γυμναστικής. Γίνεται με τη χρήση ειδικού στύλου που έχει τη δυνατότητα spinning και περιλαμβάνει φιγούρες τόσο πάνω στο στύλο όσο και στο έδαφος. Τα αποτελέσματα είναι ορατά άμεσα στο σώμα, ως σύσφιξη, μείωση κυτταρίτιδας και χάσιμο πόντων ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται η αυτοπεποίθηση και βελτιώνεται η φυσική κατάσταση.

Το pole dancing έχει επανειλημμένως κατηγορηθεί ότι αντανακλά έντονα ερωτικά και προκλητικά στοιχεία καθώς συνηθιζόταν να χορεύεται στα μπαρ προς ικανοποίηση ανδρών με συνδυασμό χορού και στριπτίζ. Ωστόσο έχει πλέον αποδείξει πως είναι ένας εξαιρετικά έντονος και εναλλακτικός τρόπος εκγύμνασης που αφορά κάθε γυναίκα ανεξαρτήτου σωματότυπου, ηλικίας και φυσικής κατάστασης. Συζητείται μάλιστα έντονα να προστεθεί σαν ένα από τα ολυμπιακά αθλήματα με αυστηρότερους όρους, όπου θα απαγορεύεται ο προκλητικός χορός με ερωτικά στοιχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το pole στην Ελλάδα εμφανίστηκε πριν από 7 χρόνια, αλλά τα τελευταία 2 γνωρίζει μεγάλη απήχηση και δεν είναι λίγες οι σχολές χορού που το έχουν εντάξει στο πρόγραμμα τους και άλλες που έχουν ανοίξει με κύριο χορό εκμάθησης το pole. Τα επίπεδα των μαθημάτων είναι τρία:αρχάριο, μεσαίο και προχωρημένο και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  να διακόψουν και να συνεχίσουν όποτε θέλουν. Οι περισσότερες σχολές προσφέρουν μία ώρα μαθήματος την εβδομάδα και κάποιες ώρες ελεύθερης προπόνησης, στις οποίες οι μαθητές δοκιμάζουν ό,τι έμαθαν στο μάθημα η εξασκούν κάποια χορογραφία. Συνήθως η τιμή κυμαίνεται στα 50 ευρώ το μήνα και η υποχρεωτική ενδυμασία είναι σορτσάκι και κάποιο φανελάκι ή κοντό μπλούζακι. Αυτό συμβαίνει διότι όση περισσότερη τριβή υπάρχει με το στύλο τόσο πιο εύκολα και σωστά εκτελούνται οι ασκήσεις.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Άννα Στίλλο

Απόφοιτη(σχεδόν) στο τμήμα Διεθνών κι Ευρωπαικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Μεγάλη αδυναμία στη ψυχολογία, τα παιδιά και το σκύλο της. Αγαπά τη λογοτεχνία, την αρθρογραφία και τις ξένες γλώσσες.Αγαπημένο μότο;: ''Everything you want is on the other side of fear''

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;