Κινητό: είναι τελικά επικίνδυνο;

κινητό

Το πολύτιμο κινητό ! Πλέον είναι και τηλέφωνο, και υπολογιστής, και βιβλίο και φίλος… και πολλά άλλα. Η συζήτηση σχετικά με το εάν και κατά πόσο η ακτινοβολία που εκπέμπει έχει επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία – και γιατί όχι και γενικότερα στο περιβάλλον- είναι ένα θέμα που παραμένει φλέγον.

Όπως αρκετές άλλες δομές στο παρελθόν, η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνια εξέδωσε οδηγίες σχετικά με την ορθότερη χρήση του κινητού για πρώτη φορά.

Η Dr. Karen Smith ανέφερε:”Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στον γενικό πληθυσμό που έχουν ανησυχίες σχετικά με τη χρήση του κινητού”. Στη συνέχεια συμβουλεύει να είναι το κινητό κατά τη διάρκεια του ύπνου τουλάχιστον σε απόσταση ενός τεντωμένου χεριού και να κουβαλούν το κινητό όχι στις τσέπες αλλά στην τσάντα τους. Ακόμα δήλωσε ότι : “παρόλο που επιστημονικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, υπάρχουν ανησυχίες μεταξύ επαγγελματιών του χώρου της υγείας για τις επιπτώσεις της μακροχρόνιας, έντονης χρήσης και της έκθεσης στην ενέργεια που εκπέμπεται από τις συσκευές”.

Συμβουλές της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνια

  • Έχετε το κινητό σε απόσταση από το σώμα σας
  • Μειώστε τη χρήση όταν το σήμα είναι ασθενές
  • Μειώστε το streaming τραγουδιών και βίντεο, καθώς και το download / upload μεγάλων αρχείων
  • Κρατήστε το κινητό μακρυά από το κρεβάτι κατά τη διάρκεια του ύπνου
  • Βγάλτε τα ακουστικά όταν δεν είστε σε κλήση – τα ενσύρματα έχουν μηδενική ακτινοβολία
  • Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα που υποτίθεται ότι μειώνουν την ακτινοβολία γιατί μπορεί να έχουν αντίθετα αποτελέσματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ευαγγελία Κουκάκη

Νέα γιατρός. Ενδιαφέροντα εκτός ιατρικής : σινεμά, ταξίδια, χορός και κατά καιρούς συνειδητοποίηση / αποδοχή της μη ύπαρξης νοήματος της ζωής à la Camus. Για τους φίλους Υβέτ.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;