Συμβουλές για καλή υγεία

Πηγή εικόνας: enallaktikidrasi.com

 

Οι συμβουλές για καλή υγεία συμβάλουν στη εξέλιξη του οργανισμού μας και στην μακροζωία. Είναι καλό να επενδύουμε σε συνήθειες που προάγουν την βελτίωση της υγείας μας και την θωράκιση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Συνήθειες όπως το αλκοόλ και το κάπνισμα, αποτελούν εχθροί της υγείας μας. Ας ακολουθήσουμε λοιπόν, κάποιες συμβουλές για καλή υγεία, προκειμένου να χτίσουμε ένα γερό οργανισμό ικανό να αντιμετωπίζει κάθε ιό, λοίμωξη ή οποιοδήποτε άλλο παράγοντα μπορεί να απειλήσει την υγεία.

Συμβουλές για καλή υγεία

Περιορίσετε το αλκοόλ

Η ημερήσια ποσότητα αλκοόλ δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2 ποτήρια στους άντρες και το 1 στις γυναίκες. Το αλκοόλ μπορεί να είναι υπαίτιο για προβλήματα στο ήπαρ και καρκίνο του λάρυγγα. Επίσης, συνδέεται με την έξαρση τροχαίων ατυχημάτων, δολοφονιών και αυτοκτονιών.

Κάπνισμα

Το κάπνισμα αποτελεί την συνηθέστερη κακή συνήθεια που συναντάμε σε ενήλικες και νεαρούς. Το κάπνισμα είναι η κυριότερη αιτία εμφάνισης καρκίνου στο λάρυγγα, τους πνεύμονες ή το στόμα. Ακόμη, αποτελεί κίνδυνο για εμφύσημα. Στις ΗΠΑ προκαλεί 440.000 θανάτους το χρόνο.

Έλεγχος βάρους

Είναι πολύ σημαντικό να ελέγχετε το βάρος σας. Οι παχύσαρκοι άνθρωποι τείνουν να εμφανίζουν προβλήματα χοληστερόλης, διαβήτη, εμφράγματος, καρδιακά προβλήματα, καθώς και κάποιες μορφές καρκίνου. Καλό είναι λοιπόν να διατηρείται σε σωστά επίπεδα το βάρος σας ανάλογα την σωματική σας διάπλαση, και να ασκείστε προκειμένου να διατηρείστε σε φόρμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρώτε υγιεινά

Παθήσεις όπως οι καρδιοπάθειες, το έμφραγμα, κάποιες μορφές καρκίνου, ο διαβήτης και η χοληστερόλη μπορώ να οφείλονται στις διατροφικές μας συνήθειες. Πρέπει να επιλέγουμε τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και όλα εκείνα τα συστατικά τα οποία θα βοηθήσουν στην διάπλαση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος καθώς και στον έλεγχο του βάρους.

Πίνετε νερό

Το νερό αποτελεί ίσως τη σημαντικότερη πηγή για την σωστή δομή και την λειτουργία του σώματος μας. Το σώμα μας αποτελείτε από 70% νερό. Το νερό που χάνεται από το σώμα μας λόγω των σωματικών υγρών, των ούρων, του σάλιου και του ιδρώτα, πρέπει οπωσδήποτε να αντικαθίσταται μέσα στην ημέρα. Καταναλώστε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό ημερησίως, για να διατηρείται τον οργανισμό σας ενυδατωμένο.

Άσκηση

Η άσκηση αποτελεί μία από τις ιδανικότερές συνήθειες που βοηθούν στην διάπλαση καλής υγείας. Το περπάτημα, το τρέξιμο, η αερόβια γυμναστική και η γιόγκα μπορούν να συμβάλουν αισθητά στην θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος, και την βελτίωση της ψυχικής μας υγείας.

Καθαρός αέρας

Όταν ασκείστε, επιλέξτε να επισκεφθείτε την φύση για περπάτημα ή τρέξιμο. Ο καθαρός αέρας στο βουνό ή τη θάλασσα συμβάλλει στην καλή υγεία καθώς και στην βελτίωση της ψυχολογίας μας.

Ύπνος

Ο ύπνος είναι ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας που προάγει την καλή υγεία. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, οι άνθρωποι που κοιμούνται 8 τουλάχιστον ώρες, τείνουν να είναι πιο ευδιάθετοι και ικανοί να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της καθημερινότητας. Έχουν καλύτερη μνήμη και καρδιακή λειτουργία.

Ασφαλές σεξ

Το σεξ αποτελεί πηγή ευχαρίστησης και καλής υγείας, αρκεί να τηρούνται κάποιοι κανόνες υγιεινής. Επιλέξτε να κάνετε σεξ με ένα σύντροφο ζωής, όπου σας γνωρίζει και τον γνωρίζετε. Χρησιμοποιείτε προφυλάξεις και ειδικά gel. Μην ξεχνάτε μετά την ερωτική πράξη να κάνετε μπάνιο. Είναι σημαντικό να προσέχετε την υγιεινή των ευαίσθητων περιοχών και να προστατεύετε τον οργανισμό σας από σεξουαλικών μεταδιδόμενα νοσήματα. Επίσης, τουλάχιστον μια φορά το χρόνο να κάνετε με τον σύντροφο σας εξετάσεις, προκειμένου να ελέγχετε την σεξουαλική σας υγεία.

Στοματικός έλεγχος

Οι οδοντίατροι υποστηρίζουν ότι μία φορά το χρόνο πρέπει να γίνεται στοματικός έλεγχος προκειμένου να εξετάζεται υγεία των δοντιών μας. Έχει αποδειχθεί από πολύ σημαντικούς επιστήμονες, ότι κάποια δόντια συνδέονται με την καλή η όχι λειτουργία των οργάνων του σώματος μας. Επίσης, η κατάσταση των ούλων είναι καίριας σημασίας για να εξετάσουμε την υγεία του σώματος μας. Παθήσεις όπως η περιοδοντίτιδα, μπορεί να συμβάλλουν στην κακή λειτουργία του οργανισμού. Διατηρείστε τα δόντια σας υγιή προκειμένου να εξασφαλίσετε καλή υγεία.

Κοινωνικοποιηθείτε

Η κατάθλιψη είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες κακής υγείας. Οι άνθρωποι που εμφανίζουν κατάθλιψη και άλλες ψυχικές διαταραχές, τείνουν να είναι απομονωμένοι από το σύνολο. Αδυνατούν να χτίσουν γερές σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους, δεν μπορούν να νιώθουν ευτυχισμένοι και δεν είναι σε θέση να επιτύχουν σε σημαντικούς τομείς της ζωής τους. Προκειμένου να αποφευχθεί αυτό θα πρέπει οι άνθρωποι με κατάθλιψη να επισκεφτούν κάποιον ειδικό ή να πάρουν βοήθεια από το οικείο τους περιβάλλον. Θα πρέπει να αρχίσουν να κοινωνικοποιούνται, να έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους και να λαμβάνουν υποστήριξη και αγάπη. Καταφέρνοντας να ξεφύγουν από την μάστιγα της κατάθλιψης, θα μπορέσουν να αναπτύξουν ένα πιο ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς και να βελτιώσουν την ψυχική τους υγεία.

Συνεπώς, εάν ακολουθήσουμε τις συμβουλές για καλή υγεία θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό και καλή ψυχική υγεία. Αυτά θα μας κάνουν πιο κοινωνικούς, θα προσθέσουν χρόνια στη ζωή μας και θα μας καθιστούν ικανούς να επιτύχουμε σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής μας.

Πηγές

https://www.iatronet.gr/ygeia/pathologia/article/29214/10-genikes-symvoyles-gia-kali-ygeia.html

http://www.douni.gr/?section=simvouli&scategory=7

https://www.iatropedia.gr/ygeia/ygeia-kai-makrozoia-pos-na-prosthesete-14-chronia-sti-zoi-sas/113772/

https://www.holisticlife.gr/υγεία/item/1675-18-χρυσοί-κανόνες-για-καλή-υγεία

Σχετικοί σύνδεσμοι

Το σωστό μάσημα της τροφής: Πώς συμβάλλει στην διατήρηση της καλής υγείας;

Τόνος: Πόσο ωφέλιμος είναι για την υγεία μας

Μουσικοθεραπεία: Η επίδραση της μουσικής στην ψυχική υγεία

Στοματική υγεία: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

8 κανόνες για την τέλεια υγεία


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ξανθή Κιούση

Είμαι η Ξανθή, μητέρα δύο παιδιών και τελειόφοιτη του πανεπιστημίου Cardiff Metropolitan University, στο τμήμα της Ψυχολογίας και έχω ενα μεταπτυχιακο στο Marketing. Τα τελευταλια χρόνια ασχολούμαι ενεργά με τον χώρο της μόδας και την αρθρογραφία. Έχω εργαστεί στην τηλεόραση και εταιρίες διαφήμισης. Πλέον είμαι μέλος του περιοδικού και σας προσκαλώ όλους να γίνουμε μια όμορφη παρέα που θα ενημερώνεται κάθε εβδομάδα για ότι αφορά στην σωματική ή ψυχική μας υγεία μέσα από τη στήλη «Σώμα και υγεία» . Στόχος μας είναι να κάνουμε τη ζωή μας ευκολότερη και ομορφότερη... άντε ... το όμορφο ταξίδι μας ξεκίνησε....

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;