Συμπλήρωμα Γαϊδουράγκαθου: πρέπει να το ξεκινήσεις

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η χρήση φαρμάκων που προέρχονται από φυτικά προϊόντα είναι μια αρχαία πρακτική στην ιστορία της επιστήμης. Κατά τη διάρκεια των αιώνων, ανακαλύφθηκε και η σιλυμαρίνη, το εκχύλισμα του γαϊδουράγκαθου.
Η καλλιέργεια του Silybum marianum ως φυτού με θεραπευτική δράση χρονολογείται από την αρχαία αιγυπτιακή εποχή.

Το ενδιαφέρον που έδειξαν οι Αιγύπτιοι σε αυτό το φυτό δείχνει πως μάλλον από τότε είχαν ανακαλύψει το ρόλο του στην υγεία. Μια άλλη ιστορική αναφορά βρέθηκε στη Βίβλο, στην οποία το φυτό ονομάζεται επίσης «Λίβανος cardus». Επιπλέον, μια ξεκάθαρη αναφορά του γίνεται πλέον το 23-79μΧ από τον Πλίνιο. Πιο συγκεκριμένα, περιγράφει πως ο χυμός και οι σπόροι του χρησιμοποιήθηκαν σε περίπτωση δηλητηρίασης λόγω δαγκώματος φιδιού και σε μελαγχολική κατάθλιψη.

Μετά τον Μεσαίωνα, η χρήση του Silybum marianum στην ιατρική έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο ειδικά σε παθολογίες του ήπατος. Η σιλυμαρίνη απομονώθηκε για πρώτη φορά το 1968 από Γερμανούς επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Στη συνέχεια  κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Γερμανό κατασκευαστή φυτικών φαρμάκων Madaus ως ειδική θεραπεία «κατά των ηπατικών νόσων».

Λόγοι που πρέπει να λάβω συμπλήρωμα γαϊδουράγκαθου από το φαρμακείο μου
Γιατί επιβάλλεται να το ξεκινήσεις;

 1. Προστατεύει δια βίου το ήπαρ μου από κίρρωση, νεοπλασία, οποιαδήποτε παθογένεια.Είναι γνωστό πως οι λάθος διατροφικές συνήθειες του σύγχρονου ατόμου, αλλά ταυτόχρονα και η αλόγιστη πρόσβασή του σε μεγάλη ποικιλία φαρμάκων, επηρεάζουν μακροπρόθεσμα τον οργανισμό και την υγεία του. Ένα από τα πρώτα όργανα που βλάπτονται εξαιτίας αυτών των παραγόντων, είναι το ήπαρ. Το ήπαρ είναι ένα από τα βασικά όργανα του οργανισμού μας, και συχνά οι παθογένειες που εμφανίζει είναι μη αναστρέψιμες.
  Τόσο η υπέρμετρη κατανάλωση αλκοόλ, όσο και η λοίμωξη από τον ιό της ηπατίτιδας, είναι δυο μείζονα προβλήματα με κατεύθυνση την κίρρωση του ήπατος, την καρκινογένεση και τέλος στην ανάγκη για μεταμόσχευση οργάνου.
  Η λύση για όλα αυτά τα πολύ τραγικά σκηνικά που αναφέρθηκαν συνοπτικά παραπάνω είναι μία: το γαϊδουράγκαθο. Η σιλυμαρίνη, δρα προστατευτικά κατευθείαν στις φλεγμονές που θα δημιουργηθούν στο ήπαρ και τις ελαχιστοποιεί- έως εξαφανίζει!
  Σύμφωνα με πολλές κλινικές μελέτες σε ασθενείς που πάσχουν από κίρρωση ήπατος ή ακόμη και από νεοπλασματική νόσο, δίνεται σε συγκεκριμένες δόσεις πόσιμο διάλυμα σιλυμαρίνης, με πολύ καλές προγνώσεις, και θεαματικά αποτελέσματα.
 2. Βελτιώνει το δέρμα μου

  Ως αντιοξειδωτικό, παρέχει μια φυσική λάμψη και κάνει την επιδερμίδα να φαίνεται γιο γεμάτη και υγιής. Έχει την ικανότητα να αναπληρώνει νεκρά κύτταρα και αποτρέπει την πρόωρη γήρανση, καταπολεμώντας την εμφάνιση ρυτίδων, σκούρων κηλίδων και αποχρωματισμών.

 3. Συμβάλλει στην απώλεια βάρους μου 

  Το βότανο αυτό ρυθμίζει αποτελεσματικά το μέγεθος των λιποκυττάρων του σώματος, γεγονός που είναι πολύ σημαντικό για την απώλεια βάρους. Η σιλυμαρίνη, παρέχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση που χρησιμοποιείται για τη μείωση του φλεγμονώδους ήπατος και των λιπωδών κυττάρων που έχουν τα παχύσαρκα άτομα.  Επίσης, με την αφαίρεση επιβλαβών τοξινών από το σώμα το εκχύλισμα γαϊδουράγκαθου αυξάνεται η συνολική διαδικασία μεταβολισμού του λίπους που είναι σημαντική για την απώλεια βάρους.

 4. Παίζει ρόλο στην υγεία της καρδιάς  μου: Η σιλυμαρίνη φαίνεται να μειώνει την παθολογικά αυξημένη αρτηριακή πίεση, και να αυξάνει την HDL- χοληστερόλη (την “καλή” χοληστερόλη), μειώνοντας επίσης τα επίπεδα αθηροσκλήρυνσης.
 5. Βελτιώνει την πέψη μου: Το εκχύλισμα του γαϊδουράγκαθου, προωθεί την παραγωγή ενζύμων και χολής, που συμβάλλουν στην ωφέλιμη πέψη, δηλαδή στην σαφή απομάκρυνση των άχρηστων παραγόντων τροφής και καλύτερης απορρόφησης των ωφέλιμων στοιχείων της τροφής μας.
 6. Προστατεύει τους νεφρούς μου: Οι νεφροί είναι επίσης μείζονος σημασίας όργανα για τον άνθρωπο, καθώς ο ρόλος που έχουν στην παροχέτευση του αίματος, είναι αντιστρόφως ανάλογος της ευπάθειάς τους. Η σιλυμαρίνη, συμβάλλει επίσης στην προστασία τους με την αντιφλεγμονώδη της δράση, αλλά και προωθώντας την κυτταρική αναγέννηση στους ιστούς αυτούς.  (Επιπρόσθετα, συμπλήρωμα γαϊδουράγκαθου δίνεται και σε ανθρώπους που υπόκεινται σε αιμοκαθάρσεις – αλλά και μεταγγίσεις αίματος).Το εκχύλισμα του γαϊδουράγκαθου είναι αναντίρρητα ένας σύμμαχος ζωής, που μπορούμε πολύ εύκολα να επιλέξουμε.
  Συμβουλευτείτε τον φαρμακοποιό σας σήμερα, για το κατάλληλο συμπλήρωμα ( είναι όλα εξαιρετικά χαμηλής τιμής)
 7. γαϊδουράγκαθο
  γαϊδουράγκαθο

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Νικολέτα Αργυράκη

Γράφω πολλα πολλα χρονια, με διαφορες διακρίσεις ανά καιρούς. Σπουδάζω Νοσηλευτική στο Καποδιστριακό Πανεπιστημιο, αλλά με κέρδισε ο κλάδος της Ιατρικής Αισθητικής. Αγαπώ ο,τι κάνω και εύχομαι απλά να είχε η μέρα περισσότερες ώρες για να τα προλαβαίνω όλα χωρίς να μένω άυπνη.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;