Ραγάδες: Μάθε πώς να απαλλαγείς από αυτές

Οι ραγάδες αποτελούν ένα από τα πιο συχνά εμφανιζόμενα προβλήματα και έχουν γίνει ένας από τους εφιάλτες του γυναικείου πληθυσμού. Συχνά, συνδέονται με αισθήματα ανασφάλειας, καθώς πολλές γυναίκες θεωρούν πως τις καθιστούν λιγότερο ελκυστικές για τους άντρες, κάτι που όμως δεν αληθεύει, καθώς δύσκολα αυτοί τις παρατηρούν. Το Maxmag, έχει να σου προτείνει αρκετούς τρόπους ώστε να αποφύγεις την εμφάνισή τους ή ακόμα και να τις αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά εφ’ όσον έχουν ήδη εμφανιστεί.

Τι είναι η ραγάδες και που οφείλονται:

Καταρχάς, ας αναλύσουμε λιγάκι το τι είναι ραγάδες και πώς εμφανίζονται. Οι ‘’ραγάδες’’, λοιπόν, είναι γραμμώσεις αρχικά ερυθρού και στη συνέχεια λευκού χρώματος που δημιουργούνται στο δέρμα κατά κύριο λόγο εξαιτίας της κακής διατροφής και της απότομης αυξομείωσης βάρους. Μπορούν, επίσης, να προκληθούν και λόγω της εγκυμοσύνης, για ορμονικούς λόγους καθώς και από μεταβολές στην ινσουλίνη και την ελαστίνη. Οι κύριες περιοχές εμφάνισής τους είναι οι μηροί, οι γλουτοί, η κοιλιά και οι μαστοί.

Η αντιμετώπισή τους:

1. Το Α και το Ω για την αποφυγή ή την αντιμετώπισή τους είναι η καλή διατροφή. Σε άτομα που προσπαθούν μάλιστα να χάσουν βάρος, καθίσταται αναγκαία η σταδιακή απώλεια λίπους με σωστό και υγιεινό τρόπο, ώστε να αποφευχθούν οι απότομες αυξομειώσεις βάρους.

2. Καταναλώνετε τουλάχιστον 1,5 λίτρο νερό την ημέρα, ώστε να μην αφυδατώνεται η επιδερμίδα.

3. Χρησιμοποιείστε ενυδατικά προϊόντα, για την αναδόμηση του δέρματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

4. Κάντε πίλινγκ 2 φορές την εβδομάδα για την ενυδάτωση της επιδερμίδας.

5. Μεγάλο μέρος των ραγάδων αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με τη χρήση λέιζερ.

6. Επισκεφτείτε έναν ειδικό δερματολόγο, ο οποίος μπορεί να σας συστήσει την μικροδερμοαπόξεση, με τη χρήση ειδικού μηχανήματος.

7. Κάντε μασάζ έντονο στην περιοχή των ραγάδων με ζεστό ελαιόλαδο.

8. Χρησιμοποιήστε σιτέλαιο. Μπορεί η χρήση του να μην είναι αποδεδειγμένα αποτελεσματική για την εξαφάνιση των ραγάδων, όμως σίγουρα επιφέρει θετικά αποτελέσματα.

9.  Μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε και με needling, με την εφαρμογή δηλαδή ενός ρόλερ που φέρει δοντάκια στην περιοχή του δέρματος.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κατερίνα Δροσοπούλου

Ονομάζομαι Κατερίνα Δροσοπούλου! Είμαι φοιτήτρια του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Λάτρης της καλής μουσικής και των ταξιδιών, δε χάνω ποτέ ευκαιρία να ανακαλύπτω νέα μέρη. Αγαπώ τις ατέλειωτες συζητήσεις με φίλες και δε θα ακούσεις ποτέ όχι από μένα σε κάποια πρόταση για έξοδο. Υπέρμαχη οπαδός της φράσης: «Μέρα χωρίς να χαμογελάς, είναι χαμένη μέρα» E-mail επικοινωνίας: cathrindrosopoulou@gmail.com

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;