Πως θα αντιμετωπίσετε την κακοσμία των ποδιών

Πως θα αντιμετωπίσετε την κακοσμία των ποδιών
Πηγή εικόνας: Myhealth.gr

Πως θα αντιμετωπίσετε την κακοσμία των ποδιών, ένα συχνό φαινόμενο στον μέσο άνθρωπο; Η κακοσμία των ποδιών αποτελεί ένα από τα συνηθέστερα προβλήματα υγείας. Μπορεί να οφείλετε στην κακή υγιεινή, σε βακτήρια ή μύκητες, στα παπούτσια ή στο έντονο στρες.

Στην αγορά πλέον κυκλοφορούν πολλά προϊόντα για την αντιμετώπιση της, είναι όμως ικανά μόνο να την ουδετεροποιήσουμε και όχι να την εξαλείψουν τελείως. Προκειμένου να αντιμετωπίσετε την κακοσμία των ποδιών, θα πρέπει να ακολουθήσετε κάποιες οδηγίες και συνταγές που θα σας βοηθήσουν άμεσα.

Πως να αντιμετωπίσετε την κακοσμία των ποδιών;

Υπάρχουν πολλές παράμετροι όπως προαναφέραμε, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα της κακοσμίας των ποδιών.

Όσο αναφορά την υγιεινή μας, θα πρέπει να καθαρίζουμε σε καθημερινή βάση τα πόδια μας με αντιβακτηριδιακό σαπούνι και να κάνουμε συχνά απολέπιση. Στη συνέχεια, θα πρέπει να τα στεγνώνουμε καλά και να αποφεύγουμε τα υγρά σημεία. Με την απομάκρυνση της υγρασίας από τα πόδια, μειώνουμε τον κίνδυνο εμφάνισης μυκήτων. Επίσης, η χρήση αποσμητικού σε μορφή σκόνης ή σπρέι, είναι ιδανική επιλογή για την αποφυγή της έντονης κακοσμίας των ποδιών.

Σημαντικό είναι επίσης, το γεγονός ότι πρέπει να επιλέγουμε κατάλληλα παπούτσια και κάλτσες. Τα παπούτσια πρέπει να αφήνουν το πόδι να αναπνεύσει και όχι να είναι αεροστεγώς κλεισμένα, διότι θα δημιουργήσουν εντονότερο πρόβλημα κακοσμίας. Ακόμη, οι κάλτσες θα πρέπει να είναι από 100% βαμβάκι και όχι συνθετικές. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, υπάρχουν κάποιες κάλτσες με προσθήκη οξειδίου του χαλκού, οι οποίες προλαμβάνουν την δυσάρεστη οσμή και εικόνα που αποκτά το πόδι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο χαλκός έχει την ιδιότητα να εξαφανίζει τους μύκητες που ενεργοποιούνται σε θάλασσες ή πισίνες λόγω της έντονης υγρασίας και εφίδρωσης. Τα αποτελέσματα μελέτης του 2017 έδειξαν ότι με τη χρήση αυτών των καλτσών το 61% άρχισαν να νιώθουν άνετα πλέον ώστε, να παρουσιάζουν τα πόδια τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνταγές με φυσικά προϊόντα για την αντιμετώπιση της κακοσμίας

Μαγειρική σόδα

Αντί για την χρήση αποσμητικού, χρησιμοποιήστε την μαγειρική σόδα. Εφαρμόστε μια ικανή ποσότητα στα παπούτσια σας και τα πόδια σας. Με αυτό τον τρόπο θα αντιμετωπίσετε την έντονη κακοσμία και εφίδρωση των ποδιών.

Πιπερόριζα

Η πιπερόριζα είναι ένα φυτό με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Βοηθάει στην καταπολέμηση της έντονης κακοσμίας, στην εφίδρωση του ποδιού και στην χαλάρωση του. Τρίψτε λίγη ρίζα και βράστε τη σε ένα λίτρο νερό για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, κάντε απαλό μασάζ στα πόδια σας και θα δείτε άμεσα την διαφορά.

Φασκόμηλο

Το φασκόμηλο είναι επίσης ένα φυτό με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που απομακρύνει τον κίνδυνο εφίδρωσης των ποδιών. Τοποθετήστε ξερά φύλλα φασκόμηλου στα παπούτσια σας, ή τοποθετήστε τα πόδια σας σε ένα μείγμα με φασκόμηλο και μουλιάστε τα για 15 λεπτά. Θα δείτε αμέσως την διαφορά.

Μέντα, λεμόνι και δεντρολίβανο

Τα τρία αυτά συστατικά μαζί κάνουν την καλύτερη δουλειά στην αποφυγή της κακοσμίας στα πόδια. Την εξαλείφουν τελείως και επίσης, μειώνουν την εφίδρωση των ποδιών και τα καθιστούν ενυδατωμένα και υγιή.

Πηγές

Αντιμετωπίστε και προλάβετε την κακοσμία των ποδιών – ΜεΥγεία – 28/11/2018 – Ανακτήθηκε από την ηλεκτρονική διεύθυνση:  meygeia.gr (Τελευταία πρόσβαση 12/8/2020)

Κακοσμία πελμάτων: Πως θα την αντιμετωπίσετε – Onmed – 24/8/2017 – Ανακτήθηκε από την ηλεκτρονική διεύθυνση: onmed.gr (Τελευταία πρόσβαση 12/8/2020)

Κακοσμία ποδιών: Τι την προκαλεί και πως θα την αντιμετωπίσετε – Podiatry – 24/9/2019 – Ανακτήθηκε από την ηλεκτρονική διεύθυνση: podiatry.org.cy (Τελευταία πρόσβαση 12/8/2020)

Μυρίζουν τα πόδια μου: Πως να αντιμετωπίσω την δυσοσμία – Iatronet – 10/8/2015 – Ανακτήθηκε από την ηλεκτρονική διεύθυνση: iatronet.gr (Τελευταία πρόσβαση 12/8/2020)


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ξανθή Κιούση

Είμαι η Ξανθή, μητέρα δύο παιδιών και τελειόφοιτη του πανεπιστημίου Cardiff Metropolitan University, στο τμήμα της Ψυχολογίας και έχω ενα μεταπτυχιακο στο Marketing. Τα τελευταλια χρόνια ασχολούμαι ενεργά με τον χώρο της μόδας και την αρθρογραφία. Έχω εργαστεί στην τηλεόραση και εταιρίες διαφήμισης. Πλέον είμαι μέλος του περιοδικού και σας προσκαλώ όλους να γίνουμε μια όμορφη παρέα που θα ενημερώνεται κάθε εβδομάδα για ότι αφορά στην σωματική ή ψυχική μας υγεία μέσα από τη στήλη «Σώμα και υγεία» . Στόχος μας είναι να κάνουμε τη ζωή μας ευκολότερη και ομορφότερη... άντε ... το όμορφο ταξίδι μας ξεκίνησε....

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;