Πως να προστατέψεις την υγεία σου στο ταξίδι

Πως να προστατέψεις την υγεία σου στο ταξίδι
Πηγή εικόνας: clickatlife.gr

Πως να προστατεύσεις την υγεία σου στο ταξίδι; Είναι γεγονός ότι το 2020 μας βρήκε απροετοίμαστους όσον αναφορά τα γεγονότα που εκτυλύγχθησαν με αφορμή τον νέο κοροναϊό (covid-19). Από τις αρχές του έτους που ξέσπασε ο κοροναϊός έως σήμερα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα ως προς τον τρόπο ζωής μας. Οι ρυθμοί μπορεί να παραμένουν οι ίδιοι, οι συνθήκες όμως άλλαξαν. Καθ’ ότι λοιπόν άλλαξαν οι συνθήκες, άλλαξε και ο τρόπος που ταξιδεύουμε εντός ή εκτός ενός κράτους. Κάθε κράτος έχει εφαρμόσει δικές του οδηγίες για ασφαλή ταξίδια με αεροπλάνο, πλοίο, τρένο και οποιοδήποτε άλλο μέσο μεταφοράς.

Τρόποι προστασίας από τον κοροναϊό στο ταξίδι

  • Χρησιμοποιήστε καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού την ειδική μάσκα προστασίας
  • Εάν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, επιλέξτε  θέση κοντά στο παράθυρο και μακριά από τις τουαλέτες, στις οποίες συνοστίζονται οι περισσότεροι επιβάτες
  • Απολυμάνετε τα χέρια σας τακτικά.
  • Πριν ξεκινήσει το ταξίδι απολυμάνετε με αντισιπτικά μαντιλάκια τις επιφάνειες της θέσης σας όπως το κάθισμα και το τραπεζάκι του φαγητού
  • Στο αεροπλάνο ανοίξτε τον αεραγωγό πάνω από την θέση σας προκειμένου, να ανανεώνετε συνεχώς ο αέρας. Αυτό θα σας προστατέψει από οποιοδήποτε παράγοντα αιωρείται στην ατμόσφαιρα
  • Κρατάτε αποστάσεις ασφαλείας ανάλογα με τις οδηγίες που σας έχουν δωθεί από το πλήρωμα οποιουδήποτε μέσου έχετε επιλέξει για το ταξίδι σας

Πως αλλιώς μπορείς να προστατευτείς στο ταξίδι

Πέραν της κατάστασης που επικρατεί όμως με τον covid-19, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες από τους οποίους μπορείτε να προστατευθείτε σε ένα ταξίδι.

Πρώτα από όλα, ως γνωστόν οι ταξιδιώτες μπορεί να αντιμετωπίσουν πολλές δυσκολίες κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού. Συνεπώς, χρειάζονται κάτι το οποίο θα τους προστατεύει καθ’ όλη την διάρκεια αυτού. Για αυτό το λόγο, το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Κέντρων Καταναλωτή δημιούργησε το Travel App, μια εφαρμογή η οποία είναι για κινητά και χρησιμοποιείται σε 25 ευρωπαϊκές γλώσσες. Με την εφαρμογή αυτή ο ταξιδιώτης μπορεί να ενημερωθεί για τα δικαιώματα που έχει καθώς, και τυχόν προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει στο ταξίδι του, όπως για παράδειγμα η ιατρική περίθαλψη.

Επίσης, είναι σημαντικό καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού να παραμένετε ενυδατωμένοι. Με το να διατηρείτε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο, θα βοηθήσετε τους βλεννογόνους σας να λειτουργούν καλύτερα. Ακόμη, εάν έχετε ανίσχυρο ανοσοποιητικό, προμηθευτείτε για το ταξίδι βιταμίνες (όπως η βιταμίνη C) και μέταλλα, τα οποία θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας.

Τέλος, εάν έχετε τάσεις ναυτίας στα ταξίδια σας προτιμήστε η θέση σας να έχει την φορά του ταξιδιού. Αποφύγετε να διαβάζετε και να έρθετε σε επαφή με άλλα άτομα που έχουν και αυτά ναυτία. Πριν και κατά την διάρκεια του ταξιδιού μην καταναλώνετε τροφές λιπαρές και με πικάντικη γεύση. Κλείνοντας, έχετε μαζί σας πάντοτε ειδικές σακούλες για εμετούς και φάρμακα που καταστέλλουν την ναυτία όπως, η δραμαμίνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγές

Travel App: Εφαρμογή για τους ταξιδιώτες – Πως να προστατευτείτε στα ταξίδια σας – Euronews – 8/6/2015 – Ανακτήθηκε από την ηλεκτρονική διεύθυνση: euronews.com (Τελευταία πρόσβαση 24/7/2020)

Πώς να προστατευτείτε από τον κορωνοϊό αν ταξιδέψετε με αεροπλάνο – Clickatlife – 26/2/2020 – Ανακτήθηκε από την ηλεκτρονική διεύθυνση: clickatlife.gr (Τελευταία πρόσβαση 24/7/2020)

Κοροναϊός: Πώς μπορείτε να προστατευτείτε από τον ιό – Αναλυτικές οδηγίες για τα ταξίδια – In – 25/2/2020 – Ανακτήθηκε από την ηλεκτρονική διεύθυνση: in.gr – (Τελευταία πρόσβαση 24/7/2020)

Ταξίδι με αεροπλάνο | 13 tips για να ταξιδεύετε με ασφάλεια – Harper’s Bazaar Team – 2020 – Ανακτήθηκε από την ηλεκτρονική διεύθυνση: harpersbazaar.gr – (Τελευταία πρόσβαση 24/7/2020)

Πώς να προστατευθούμε μέσα στο αεροπλάνο από τον κορονοϊό – Newsroom HP – 4/3/2020 – Ανακτήθηκε από την ηλεκτρονική διεύθυνση: m.huffingtonpost.gr – (Τελευταία πρόσβαση 24/7/2020)


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ξανθή Κιούση

Είμαι η Ξανθή, μητέρα δύο παιδιών και τελειόφοιτη του πανεπιστημίου Cardiff Metropolitan University, στο τμήμα της Ψυχολογίας και έχω ενα μεταπτυχιακο στο Marketing. Τα τελευταλια χρόνια ασχολούμαι ενεργά με τον χώρο της μόδας και την αρθρογραφία. Έχω εργαστεί στην τηλεόραση και εταιρίες διαφήμισης. Πλέον είμαι μέλος του περιοδικού και σας προσκαλώ όλους να γίνουμε μια όμορφη παρέα που θα ενημερώνεται κάθε εβδομάδα για ότι αφορά στην σωματική ή ψυχική μας υγεία μέσα από τη στήλη «Σώμα και υγεία» . Στόχος μας είναι να κάνουμε τη ζωή μας ευκολότερη και ομορφότερη... άντε ... το όμορφο ταξίδι μας ξεκίνησε....

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;