Πώς μπορείς να τρως καθημερινά σωστά σε 6 απλά βήματα!

Υπάρει τελικά σωστός τρόπος για να τρως καθημερινά σωστά; Στη σημερινή εποχή που ζούμε, η κατανάλωση των προβλεπόμενων καθημερινών γευμάτων, έχει γίνει για πολλούς μια γρήγορη και βιαστική “δουλειά” λόγω άγχους και έλλειψης χρόνου. Παρακάτω αναφέρονται 6 παραδείγματα που στοχεύουν στο να δείξουν τη σημασία του να απολαμβάνεις τα γεύματά σου, όπως και το πώς να είναι σωστά φυσικά, για την υγεία και τη σιλουέτα σου! Δώσε λίγο χρόνο παραπάνω στην επιλογή των τροφών και στη διαδικασία του γεύματος που θα καταναλώσεις και σίγουρα δε θα χάσεις!

ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ: ΜΑΓΕΙΡΕΥΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Με τη μαγειρική εκτιμάς καλύτερα το φαγητό και την ποιότητα που έχεις στο τραπέζι σου. Επίσης μαγειρεύοντας, έχεις τον έλεγχο των τροφίμων που θα επιλέξεις να βάλεις στο πιάτο σου και στο στομάχι σου (ολόκληρα δημητριακά – επεξεργασμένα λευκά δημητριακά, άπαχο κρέας – λιπαρό κρέας, ελαιόλαδο – σπορέλαιο). Έχεις επίσης και τον έλεγχο στην ποσότητα συστατικών που θα καταναλώσεις (π.χ. στο αλάτι, στη ζάχαρη, στο λάδι). Μη ξεχνάς ότι υπάρχει η τάση να θέλουμε να καταναλώνουμε όλο το φαγητό που έχουμε στο πιάτο μπροστά μας και ποιος μπορεί να βάλει την ιδανική μερίδα για σένα, καλύτερα από εσένα?

 

ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΕ ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΟΥ

Πρόσθεσε στο μισό του πιάτου σου λαχανικά ή/και φρούτα. Στο άλλο μισό του πιάτου η ποσότητα των δημητριακών που θα καταναλώσεις να είναι ολικής άλεσης. Προσοχή θέλει και το λίπος στη μερίδα του κρέατος που θα επιλέξεις να φας. Όλα θέλουν μέτρο και ποικιλία και μη ξεχνάς ότι η Μεσογειακή κουζίνα μας προσφέρει αυτήν την ποικιλία απλόχερα στο πιάτο!

Αποτέλεσμα εικόνας για my plate gif

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ: ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙΣ

Να μην καταφεύγεις  σε έτοιμες – πρόχειρες λύσεις αλλά να ασχολείσαι με το τι θα περιλαμβάνει το πιάτο σου. Κάνε ακόμα και το σάντουιτς που θα ετοιμάσεις για να πάρεις στη δουλειά ένα δικό σου δημιούργημα! Δώσε του χρώμα, ποικιλία ζωντάνια, υγεία!

Αποτέλεσμα εικόνας για veggies gif

ΒΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ: ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙΣ

Κάτι πολύ σημαντικό αλλά άγνωστο ή/και αδιάφορο σε πολλούς.  Τα τρόφιμα αναγράφουν την προέλευση τους, τα συστατικά τους, όπως και τις ποσότητες των θρεπτικών συστατικών που περιέχονται σε αυτά, έτσι ώστε να ενημερωθείς για το τι πρόκειται να καταναλώσεις. Την επομένη φορά ρίξε μια μάτια στη συσκευασία και μην μένεις μόνο στο όνομα του τροφίμου!

Αποτέλεσμα εικόνας για συσκευασια τροφιμων διατροφικα

ΒΗΜΑ ΠΕΜΠΤΟ: ΝΑ ΠΙΝΕΙΣ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ

Νερό και πάλι νερό!  Είτε καλοκαίρι είτε όχι είναι απαραίτητο για να ενυδατώσει το σώμα μας και να βοηθήσει τον μεταβολισμό μας. Μην το ξεχνάς και να πίνεις πριν διψάσεις! Να θυμάσαι ότι όταν δεν πίνουμε πολύ νερό, συνήθως τρώμε περισσότερο φαγητό.

Αποτέλεσμα εικόνας για glass of water gif

ΒΗΜΑ ΕΚΤΟ: ΚΑΘΙΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Οι βιασύνες δεν έχουν θέση στο τραπέζι. Το άγχος και η έλλειψη χρόνου δεν θα σταματήσουν να υπάρχουν αλλά αυτά τα λεπτά που χρειάζονται για την κατανάλωση του κάθε γεύματος, θέλουν ηρεμία και αποκλειστικότητα! Δίνοντας χρόνο στο γεύμα, δίνεις χρόνο και λειτουργικότητα στο στομάχι σου, που θα σου προσφέρει την επιθυμητή και σωστή χώνεψη.

Αποτέλεσμα εικόνας για ratatouille gif

http://www.cookinglight.com/eating-smart/smart-choices/how-to-eat-clean


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χαρά Παύλου

Ονομάζομαι Χαρά Παύλου και είμαι Διατροφολόγος - Διαιτολόγος. Στόχος μου είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσω της διατροφής. Αυτήν την περίοδο κάνω το μεταπτυχιακό μου πάνω στα λειτουργικά τρόφιμα και παράλληλα εργάζομαι σε μια εταιρείας παραγωγής τροφίμων. Χόμπυ μου είναι η μαγειρική, η άθληση και το διάβασμα! Email επικοινωνίας: chpavlou91@gmail.com

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;