Ποια τρόφιμα επιτρέπονται σε μια δίαιτα αποτοξίνωσης 

SHARE

Πηγή εικόνας: divinum.gr

Μία δίαιτα αποτοξίνωσης είναι χρήσιμη όταν αισθανόμαστε το σώμα μας υποτονικό και χωρίς ενέργεια, όταν το δέρμα είναι χλωμό και γενικά έχουμε μία έλλειψη ευεξίας και ζωντάνιας. Η δίαιτα αποτοξίνωσης βοηθά ώστε να απομακρυνθούν όλα τα νεκρά κύτταρα και αφήνει την αίσθηση φρεσκάδας και ανανέωσης.

Ποια τρόφιμα όμως επιτρέπονται σε μια δίαιτα αποτοξίνωσης;

Μια θεραπεία αποτοξίνωσης βασίζεται κυρίως σε δύο μηχανισμούς: Κατ ‘αρχάς, προσθέτοντας 2,5-3 λίτρα υγρού όπως το νερό και το τσάι καθημερινά, όλες οι τοξίνες θα απομακρυνθούν από το σώμα.

Δεύτερον, πολλά λαχανικά και φρούτα, με τη μορφή φρέσκων χυμών ή ωμών τροφών, θα βοηθήσουν στην εξισορρόπηση μεταξύ οξέων και βάσεων του σώματός μας.

Η κατανάλωση γλυκών, fast food και λιπαρά κρέατα, καθώς και διεγερτικά όπως αλκοόλ και τσιγάρα επιβαρύνουν το σώμα με τοξίνες, με αποτέλεσμα να γίνεται “όξινο”. Εκεί ακριβώς είναι που μπορούν να βοηθήσουν τα “βασικά” τρόφιμα όπως τα λαχανικά και τα φρούτα.

Τα παρακάτω τρόφιμα αποτελούν επομένως μέρος της διατροφής για μια δίαιτα αποτοξίνωσης:

  • Υγρά τρόφιμα: Νερό, τσάι βοτάνων, ζωμοί λαχανικών, χυμοί από φρέσκα φρούτα και λαχανικά, smoothies, εναλλακτικές παραλλαγές γάλακτος όπως γάλα βρώμης, γάλα καρύδας ή αμυγδάλου. Ωστόσο, αυτό πρέπει να είναι χωρίς προσθήκη ζάχαρης.
  • Ξηροί καρποί και σπόροι
  • Υγιή έλαια όπως παρθένο ελαιόλαδο (όχι ηλιέλαιο ή κραμβέλαιο)
  • Ολόκληροι κόκκοι όπως: ρύζι ολικής αλέσεως, δημητριακά ολικής αλέσεως (κεχρί, πλιγούρι βρώμης)
  • Κινόα
  • Φακές και φασόλια (χωρίς αλάτι)
  • χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά κρέας πουλερικών (ψητά ή στον ατμό)

Καλό θα ήταν να αποφεύγουμε τα ισχυρά σε φρουκτόζη φρούτα όπως οι μπανάνες, τα σύκα, τα σταφύλια και οι σταφίδες. Επιπλέον, δεν πρέπει να γίνεται κατανάλωση αποκλειστικά σε μία ομάδα τροφίμων. Για παράδειγμα μόνο ορισμένα φρούτα, όπως τα εσπεριδοειδή, δεδομένου ότι αυτό μπορεί να είναι μια υπερφόρτωση για το στομάχι.

Advertisement

Τα φρούτα και τα λαχανικά θα πρέπει να καταναλώνονται όσο το δυνατόν περισσότερο ακατέργαστα. Όπως μια σαλάτα ή με τη μορφή φρέσκων χυμών, καθώς έτσι λαμβάνουμε τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά. Ωστόσο, τα λαχανικά μπορούν επίσης να ατμοποιηθούν. Αυτό παρέχει μια ωραία αλλαγή, σε ορισμένες περιπτώσεις απελευθερώνει σημαντικά θρεπτικά συστατικά και είναι καλύτερα ανεκτό από τους περισσότερους.

 

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Παπαδάκη Χαρά : Σύμβουλος διατροφής , γεννημένη το 1991 στη Καβάλα, κάτοικος Μονάχου εδώ και ενάμιση χρόνο. Λάτρης των βιβλίων , της μουσικής και των ταξιδιών. Ανεξήγητη αγάπη για τη φιλοσοφία.Χορτοφάγος εδώ και λίγους μήνες. Δυσανασχετεί στη ρουτίνα και λατρεύει τις προκλήσεις.

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG