Ποια είναι η κατάλληλη ώρα για να γυμναστείς ;

Σίγουρα έχεις ακούσει πολλούς να λένε ότι η κατάλληλη ώρα για να γυμναστείς είναι νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα. Τελικά ποια είναι η αλήθεια;

Και για τις δύο πλευρές υπάρχουν επιχειρήματα. Το πρωί, η εκγύμναση σου δίνει τη δυνατότητα να αυξήσεις το μεταβολισμό σου για το υπόλοιπο της ημέρας συν του ότι σου προσφέρει ενεργεία και μεγαλύτερη διαύγεια. Το βράδυ, έπειτα από τις πολύωρες υποχρεώσεις, έχεις τη δυνατότητα να κάψεις όλες τις θερμίδες της ημέρας, να αποβάλλεις το άγχος και επιπλέον να κοιμηθείς ευκολότερα.

Και οι δυο πλευρές έχουν ισχυρά επιχειρήματα που βασίζονται σε μελέτες και πειράματα. Εν ολίγοις, η ουσία και των δυο βλέπουμε ότι στοχεύει σε διαφορετικά πράγματα φέρνοντας σε δυο αντίθετους πυλώνες την έννοια της ενέργειας και της χαλάρωσης ως αποτέλεσμα της άθλησης. Καμία εκ των απόψεων αυτών δεν αποτελεί «αυθεντία» και δεν υπερισχύει.

Ο ειδικός σε θέματα αγχωδών διαταραχών Dr. Michael Otto μας πληροφορεί ότι η καύση λίπους δεν συνδέεται με την ώρα που πραγματοποιείται η εκγύμναση. Θεωρεί ότι είναι σημαντική η συμπεριφορά του αθλουμένου κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας, τονίζοντας το αυτονόητο. Σημασία έχει η καλή ποιότητα ύπνου, η καλή διατροφή και η σωστή εκτέλεση των ασκήσεων. Όταν δεν μιλάμε για πρωταθλητισμό, αλλά για απλό αθλητισμό, η ώρα δεν επηρεάζει τα αποτελέσματα που έχει η γυμναστική πάνω στο σώμα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμπερασματικά, σημασία έχει να βρεις εσύ ποια ώρα ταιριάζει στον οργανισμό σου με βάση το τι επιθυμείς να έχει ως αποτέλεσμα. Χρειάζεσαι ευεξία; Προτίμησε την πρωινή άσκηση. Χρειάζεσαι να αποβάλλεις το στρες; Προτίμησε τη βραδινή άσκηση.

Και να θυμάσαι ότι οποιαδήποτε μορφή άσκησης είναι καλύτερη από την άσκηση που δεν έγινε ποτέ. Με απλά λόγια, είναι προτιμότερο να κανείς 3 σετ 3 διαφορετικών ασκήσεων στο σπίτι σου στις 12 το βραδύ επειδή η μέρα σου ήταν γεμάτη, από το να μην αθληθείς καθόλου.

Η γυμναστική θα σε ξεβολέψει από το πρόγραμμα σου και θέλει θυσίες είτε μικρές είτε μεγάλες. Φρόντισε να την εντάξεις στη ζωή σου σαν κομμάτι της και σαν επιβράβευση για όσα μπορεί το σώμα σου να κάνει παρά σαν τιμωρία για ό, τι έφαγες.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εύη Μωραΐτη

Φοιτήτρια στο τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών σπουδών. Απόφοιτη personal trainer - pilates instructor. Μιλάει 7 γλώσσες, αγαπά τη γυμναστική, τον καλό καφέ, τα ζώα και την ποίηση.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;