Ο χορός ως άσκηση στη καθημερινή σου ζωή

Δε θα ήταν πολύ ωραίο να μπορείς να γυμνάζεσαι ενώ ταυτόχρονα διασκεδάζεις; Ο χορός ως άσκηση είναι ικανός να σου προσφέρει ακριβώς αυτό. Είναι σίγουρα πολύ πιο διασκεδαστικό το να χορεύεις από το να τρέχεις σε ένα διάδρομο γυμναστηρίου ειδικά αν σου αρέσει η μουσική. Είναι ευνόητο ότι τα αποτελέσματα του χορού στο σώμα μας δεν θα είναι τα ίδια με τα αποτελέσματα σκληρού αερόβιου μαζί με βάρη ωστόσο έχει την ικανότητα να καίει λίπος, να  βελτιώνει το καρδιοαναπνευστικό σύστημα και να βελτιώνει τη διάθεση. Η απώλεια βάρους έρχεται πάντα σε συνδυασμό με μια προσεγμένη διατροφή.

Ένα από τα μεγαλύτερα θετικά της επιλογής του χορού είναι το διάστημα παραμονής σου σε αυτόν. Με απλά λόγια, δεν είναι λίγοι αυτοί που ξεκινούν το γυμναστήριο και το αφήνουν μέσα σε 2  μήνες. Όχι λόγω αδυναμίας απαραίτητα, αλλά γιατί ο σύγχρονος τρόπος ζωής ενός ενήλικα είναι τόσο φορτωμένος, που μια σκληρή προπόνηση δύσκολα χωράει σε καθημερινά ωράρια. Ο χορός όμως έχει αυτή τη γοητεία που θα σε κάνει να τον αφήσεις πολύ δύσκολα.

Είναι η μουσική, είναι ο ρυθμός, είναι η ένταση, είναι ο κόσμος που θα σε κάνουν να θες να ξαναπάς. Προσοχή, μη νομίσεις ότι ο χορός είναι εύκολος (πόσο μάλλον ο αθλητικός ή επαγγελματικός χορός). Απλά το κλίμα μιας τάξης χορού είναι ευχάριστο και ίσως πιο ελκυστικό.

Μαθήματα χορού εκτός από τις αρμόδιες σχολές, πραγματοποιούνται και σε αρκετα γυμναστήρια σε ομαδικά τμήματα. Ρώτα σχετικά με τα ομαδικά προγράμματα και σκέψου αν σε ενδιαφέρει. Δεν ξεχνάμε όμως και την πιο απλή λύση. Home sweet home. Δηλαδή κάνε το σπίτι σου αίθουσα χορού. Πώς; Άνοιξε χώρο ενός μεγάλου τετραγώνου στο σαλόνι σου, φόρα τα αθλητικά σου και βαλε μουσική ή ακόμη καλυτέρα tutorials στο YouTube από γυμναστές/στριες  που παρέχουν δωρεάν βίντεο με χορό ως αερόβιο. Σίγουρα δεν θα αποκτήσεις την τεχνική επαγγελματία, όμως θα περάσεις καλά, θα κάψεις θερμίδες και κυρίως ανέξοδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δοκίμασε το και ίσως βρεις το είδος άσκησης που έψαχνες χρόνια. Ίσως μάλιστα ανακαλύψεις ένα κρυφό ταλέντο ή επιθυμία που πήγαζε από μέσα σου και «κολλήσεις» με κάτι που ποτέ δεν φανταζόσουν. Ο χορός είναι πηγή κίνησης και πηγή έμπνευσης. Αφέσου.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εύη Μωραΐτη

Φοιτήτρια στο τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών σπουδών. Απόφοιτη personal trainer - pilates instructor. Μιλάει 7 γλώσσες, αγαπά τη γυμναστική, τον καλό καφέ, τα ζώα και την ποίηση.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;