Κυκλική προπόνηση και όσα θες να ξέρεις για αυτή!

SHARE

Αν θέλεις να γυμνάσεις το σώμα σου αλλά δεν έχεις την πολυτέλεια να αφιερώσεις αρκετό χρόνο, τότε η κυκλική προπόνηση είναι αυτό που ψάχνεις. Ορίζεται ως ένας κύκλος ασκήσεων κατά τις οποίες γυμνάζεις διαδοχικά διαφορετικά μέρη του σώματος σου με διαδοχικές ασκήσεις σε συγκεκριμένη χρονική διάρκεια.

Ξεκινάς επιλέγοντας 5 ασκήσεις που σου αρέσουν. Μία για κάθε ένα από τους έξης 5 τομείς:

 1. Ασκήσεις αερόβιου τύπου
 2. Ασκήσεις ποδιών
 3. Ασκήσεις μυών του κορμού
 4. Ασκήσεις ραχιαίων
 5. Ασκήσεις κοιλιακών

ΤΙΡS

 • Ιδανική άσκηση αερόβιου τύπου για την κυκλική προπόνηση είναι το σχοινάκι και τα jumping jacks.
 • Ιδανική άσκηση για την ενδυνάμωση του κορμού είναι το μονόζυγο ή εναλλακτικά ασκήσεις που συνδυάζουν πολλαπλή κίνηση αυτών των μυών.

Έχεις επιλέξει τις ασκήσεις σου και είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις. Εκτελείς τις ασκήσεις διαδοχικά με διάρκεια 20 δευτερόλεπτων τη κάθε μία , αναλόγως το επίπεδο σου. Σημασία δεν έχει να εκτελέσεις πολλές επαναλήψεις μέσα σε αυτά τα 20 δευτερόλεπτα αλλά να εκτελείς όσες μπορείς με τη σωστότερη στάση σώματος. Όσο πιο σωστά εκτελείς τις ασκήσεις τόσο πιο αποδοτικές θα είναι. Μόλις τελειώσεις με τη πρώτη άσκηση περνάς στη δεύτερη. Έπειτα κάνεις διάλλειμα 20 δευτερόλεπτων. Συνεχίζεις με την επομένη και τη μεθεπομένη άσκηση. Κάνεις ξανά διάλλειμα και συνεχίζεις με την τελευταία άσκηση. Εδώ ολοκληρώνεις τον πρώτο κύκλο. Ξεκουράζεσαι για 3 λεπτά και επαναλαμβάνεις τον κύκλο από την αρχή. Αν δεν είσαι αρχάριος μπορείς να επαναλάβεις από 3 ως 5 κύκλους ανάλογα με το επίπεδο σου.

Ένταξε την κυκλική προπόνηση στο πρόγραμμα σου 3-4 φορές την εβδομάδα για 6 εβδομάδες και μετά άλλαξε τις ασκήσεις του προγράμματος για να μη συνηθίζουν οι μυς σου και να τους έχεις πάντα σε εγρήγορση.

Advertisement

 

 • Μη ξεχνάς την πετσέτα σου και το νερό σου.
 • Μη ξεχνάς να αναπνέεις σωστά.
 • Μη ξεχνάς ότι σημασία έχει η σωστή εκτέλεση.
 • Μη ξεχνάς ότι η διατροφή σου παίζει σημαντικό ρόλο.

Στην πρώτη σου επαφή με το είδος αυτό κάλο είναι να ξεκινήσεις με το βάρος του σώματος σου. Όταν αποκτήσεις άνεση μπορείς να προσθέσεις και κάποια ελαφρά βάρη για μεγαλύτερη αποδοτικότητα. Η καλύτερη ώρα για αυτό του είδους την άσκηση είναι το πρωί μετά από ένα σωστό πρωινό ή το απόγευμα μετά από ένα μίνι γεύμα με υδατάνθρακα.

Αυτό το είδος της άσκησης μπορεί να μεταμορφώσει το σώμα σου καίγοντας λίπος αλλά ταυτόχρονα σμιλεύοντας και τους μυς σου. Καλή αρχή!

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Φοιτήτρια στο τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών σπουδών. Απόφοιτη personal trainer - pilates instructor. Μιλάει 7 γλώσσες, αγαπά τη γυμναστική, τον καλό καφέ, τα ζώα και την ποίηση.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG