Κολύμπι στην πισίνα: Όλα όσα πρέπει να προσέχουμε!

πισίνα

Είναι αλήθεια, ότι για πολλούς από εμάς το κολύμπι στην πισίνα είναι ιδιαίτερα απολαυστικό! Ωστόσο, δεν πρέπει να αγνοούμε τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει, κυρίως λόγω του απολυμαντικού της παράγοντα δηλαδή του χλωρίου. Το χλώριο σύμφωνα με έρευνες μπορεί να ευθύνεται για παθήσεις του δέρματος, της καρδιάς, του αναπνευστικού συστήματος και για διάφορες μορφές καρκίνου. Η απολύμανση του νερού με χλώριο, όμως, είναι επιτακτική ανάγκη ακριβώς επειδή στις πισίνες κολυμπά ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων με αποτέλεσμα να αυξάνεται σημαντικά ο κίνδυνος μολύνσεων. Υπάρχουν, βέβαια, πισίνες με απολυμαντικό παράγοντα το όζον, το οποίο είναι λιγότερο επικίνδυνο για τον ανθρώπινο οργανισμό, όμως στην Ελλάδα σπανίζουν.

πισίνα

Πώς μπορούμε να προστατευτούμε;

  Όπως προαναφέρθηκε, το χλώριο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο σώμα και στην υγεία μας, ακόμα και στο μαγιό μας. Πώς μπορούμε, όμως, να προστατευτούμε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

  • Απλώνουμε στο δέρμα μας ένα αντηλιακό αδιάβροχο, το οποίο παρέχει προστασία και από το χλώριο. Κάνουμε συχνά ντουζ για να απομακρύνεται το χλώριο ενδιάμεσα από το κολύμπι, ενώ μετά το κολύμπι  κάνουμε μπάνιο με ειδικό ενυδατικό σαπούνι και τοποθετούμε κρέμες ενυδάτωσης.
  • Προσέχουμε την υγεία των μαλλιών μας βάζοντάς τους μία στρώση baby oil ή ελαίου καρύδας πριν από το κολύμπι.  Βρέχουμε τα μαλλιά μας με μη χλωριούχο νερό πριν από το κολύμπι, ενώ μετά από αυτό λούζουμε τα μαλλιά μας με ειδικό σαμπουάν και αποφεύγουμε το στέγνωμα. Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιούμε ένα ειδικό σκουφάκι κολύμβησης ώστε να αποφεύγεται η επαφή με το χλωριούχο νερό.
  • Για την προστασία των ματιών μας, καλό θα ήταν να χρησιμοποιούμε φακούς επαφής τους οποίους μετά την κολύμβηση θα πετάμε. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να έχουμε στην τσάντα μας κάποιο ειδικό κολλύριο έτσι ώστε σε περίπτωση ερεθισμού να το χρησιμοποιήσουμε.
  • Για την προστασία του μαγιό μας καλό θα ήταν να χρησιμοποιούμε καθαριστικό ειδικό για ρούχα που έρχονται σε επαφή με χημικά.
  • Όταν υποφέρουμε από κάποια λοίμωξη καλό θα ήταν να αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε την πισίνα.
  • Τα παιδιά θα πρέπει να πηγαίνουν συχνά στην τουαλέτα.

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κατερίνα Δροσοπούλου

Ονομάζομαι Κατερίνα Δροσοπούλου! Είμαι φοιτήτρια του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Λάτρης της καλής μουσικής και των ταξιδιών, δε χάνω ποτέ ευκαιρία να ανακαλύπτω νέα μέρη. Αγαπώ τις ατέλειωτες συζητήσεις με φίλες και δε θα ακούσεις ποτέ όχι από μένα σε κάποια πρόταση για έξοδο. Υπέρμαχη οπαδός της φράσης: «Μέρα χωρίς να χαμογελάς, είναι χαμένη μέρα» E-mail επικοινωνίας: cathrindrosopoulou@gmail.com

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;