Ιστιοπλοΐα : Ένα άθλημα που δεν γνωρίζουν πολλοί

 

ιστιοπλοΐα
Πηγή εικόνας: wefit.gr

Η ιστιοπλοΐα είναι μια τέχνη η οποία τον τελευταία καιρό εξαπλώνεται γρήγορα καθώς όλο και περισσότεροι θέλουν να την μάθουν. Η ιστιοπλοΐα στην ουσία  είναι ένα τρόπος άθλησης για μικρούς και μεγάλους και προσφέρει πολλά οφέλη στο σώμα και στην υγεία.

Πληροφορίες

Ο καθένας μπορεί να ξεκινήσει ιστιοπλοΐα χωρίς να έχει απαραίτητα γυμνασμένο σώμα αλλά σίγουρα πρέπει να έχει θέληση. Μπορεί να ξεκινήσουν  από 6-7 ετών με συγκεκριμένα είδη σκαφών και σιγά σιγά ανεβαίνουν κατηγορία. Είναι ένας ωραίος και διαφορετικός τρόπος άθλησης που σου ανοίγει τους ορίζοντες αφού έρχεσαι σε επαφή με τη θάλασσα και βελτιώνεσαι κάθε μέρα. Βέβαια ακόμα και στην ιστιοπλοΐα μπορεί κάποιος αν το θελήσει να φτάσει και σε αγωνιστικό επίπεδο. Εκεί χρησιμοποιούν σκάφη κρουαζιέρας και αγωνίζονται σε ιστιοδρομίες που ορίζονται από σημαδούρες.

 

ιστιοπλοΐα
Πηγή εικόνας: protothema.gr

Ιστιοπλοΐα και διατροφή

Όπως άλλα αθλήματα έτσι και στην ιστιοπλοΐα για να έχει κάποιος καλύτερα αποτελέσματα είναι απαραίτητο να προσέχει και τη διατροφή του.

Αρχικά, το γεύμα του πρέπει να είναι περίπου 1-2 ώρες πριν την προπόνηση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί το σώμα πρέπει να προλάβει να λάβει την απαιτούμενη ενέργεια. Συγκεκριμένα καλό θα ήταν στο γεύμα να περιέχονται υδατάνθρακες και πρωτεΐνες έτσι ώστε το σώμα σας να μπορεί να αντεπεξέλθει στην μυϊκή αποκατάσταση μετά την προπόνηση. Αν το θελήσετε μπορείτε να κάνετε ένα μικρό γεύμα μισή ώρα πριν την προπόνηση όμως μόνο με ειδικά σνακ. Αυτά τα σνακ πρέπει να περιέχουν υδατάνθρακες γρήγορης αφομοίωσης. Αυτά τα σνακ μπορεί να είναι μια μπάρα δημητριακών, μια μαύρη σοκολάτα ή και ένας χυμός από φρούτα. Ένα από τα πιο σημαντικά γεύματα είναι αυτό μετά την προπόνηση καθώς ο οργανισμός είναι εξαντλημένος και χρειάζεται τα κατάλληλα εφόδια. Για να αναπληρωθούν τα χαμένα καύσιμα ένα καλό γεύμα είναι αυτό που περιέχει κοτόπουλο ή σολομό συνδυασμένο με ρύζι, πατάτα ή σαλάτα.

Advertisement

Τι προσφέρει η ιστιοπλοΐα

Αρχικά όταν κάποιος ασχολείται με την ιστιοπλοΐα καλλιεργεί τον εσωτερικό του κόσμο. Αποκτά αυτοπεποίθηση, συγκέντρωση, πειθαρχία αλλά και αποφασιστικότητα. Στην ουσία παράλληλα με το σώμα αθλείται και η ψυχή του καθενός. Στην ιστιοπλοΐα ποτέ δεν σταματάς να μαθαίνεις. Κάθε μέρα θα σου προκύψει κάτι καινούριο που πρέπει να αντιμετωπίσεις. Πρέπει να έχεις στο μυαλό σου τον καιρό, τον αέρα, την μηχανή, την διαδρομή που θα ακολουθήσεις και κυρίως το σκάφος. Τέλος, οι εμπειρίες είναι αυτές που μετράνε στη ζωή για αυτό τη καλοκαιρινή περίοδο, η ιστιοπλοΐα είναι μια καλή επιλογή.

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Φοιτήτρια Πολιτικών Μηχανικών . Μου αρέσει να εξερευνώ τον κόσμο του ίντερνετ . Μου αρέσουν επίσης οι ταινίες , η μουσική , τα ταξίδια και οι βόλτες με φίλους.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;