Φαρμακευτικά βότανα που προσφέρουν ενέργεια

 Βότανα που μας δίνουν ενέργεια
Πηγή εικόνας: timesnownew

Τα φυσικά βότανα μπορούν να αποτελέσουν ένα εξαιρετικό τρόπο συμπλήρωσης ενός υγιεινού τρόπου ζωής και να μας προσφέρουν ενέργεια. Με τις απαιτήσεις της καθημερινότητας είναι εύκολο να βασιστείτε σε καφέ και ενεργειακά ποτά για να περάσετε την μέρα. Το πρόβλημα με αυτό είναι ότι η καφεΐνη παρέχει μία γρήγορη έκρηξη ενέργειας με αποτέλεσμα να νιώθετε εξαντλημένοι και εξουθενωμένοι. Υπάρχουν πολλά φυσικά βότανα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν στην αναζωογόνηση και την αύξηση των φυσικών αποθεμάτων ενέργειας του σώματος – χωρίς καφεΐνη.

Επίσης τα βότανα μπορούν να δημιουργήσουν μια ισορροπημένη αίσθηση ευημερίας. Επιπλέον, δεν προκαλούν εθισμό με τον τρόπο που κάνει η καφεΐνη. Τα παρακάτω βότανα είναι φυσικά συμπληρώματα που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση, τη συντήρηση και την αναζωογόνηση του σώματος.

Guarana

 Βότανα που μας δίνουν ενέργεια
Πηγή εικόνας: zamnesia.com

Το Guarana είναι ένα συνηθισμένο βότανο στα σύγχρονα ενεργειακά ποτά λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε καφεΐνη. Στην αρχική του μορφή, μπορεί να κάνει περισσότερα για την ενέργειά σας. Είναι τονωτικό, χωρίς να φέρει την έντονη ενέργεια του καφέ. Επίσης, έχει συγκριθεί περισσότερο με την τόνωση των φύλλων khat. Το Guarana έχει γεύση πικρή και όξινη, αλλά είναι υγιές να το παίρνεις διαλυμένο σε νερό. Θεωρείτε ότι προάγει την απώλεια βάρους αυξάνοντας το μεταβολισμό . Λέγεται επίσης ότι είναι καλό για την ψυχική υγεία, την εγρήγορση του μυαλού, την απόδοση της μνήμης και την διάθεση. Μιλώντας για τη διάθεση, μπορεί να λειτουργήσει ως ήπιο αφροδισιακό. Με τη μείωση της κόπωσης, δίνει στο σώμα σας περισσότερη ενέργεια για το ανοσοποιητικό σύστημα και κατ επέκταση την καταπολέμηση των βακτηριδίων.

Green Tea

 Βότανα που μας δίνουν ενέργεια
Πηγή εικόνας: bbcgoodfood.com

Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι το πράσινο τσάι εκτός από αρωματικό τσάι προσφέρει και πολύ ενέργεια. Ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με γιασεμί, το οποίο έχει περαιτέρω οφέλη διανοητικής διαύγειας. Αυτό το ισχυρό τσάι βοτάνων έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και περιέχει κατεχίνες. Το πράσινο τσάι μας δίνει ενέργεια από τη μείωση της ορμόνης του στρες και της φλεγμονής στο σώμα, καθώς περιέχει και μία μέτρια ποσότητα καφεΐνης.

Ginseng

 Βότανα που μας δίνουν ενέργεια
Πηγή εικόνας: yogurtinnutrition.com

Το Ginseng έχει χρησιμοποιηθεί ως παραδοσιακό φυτικό φάρμακο εδώ και αιώνες τόσο στην Ασία όσο και στις ΗΠΑ. Είναι ίσως το πιο δημοφιλές συμπλήρωμα βοτάνου στον κόσμο. Το μεγαλύτερο μέρος της δημοτικότητάς του προέρχεται από την αρχαία κινεζική ιατρική, όπου το Ginseng Panax, το αυτόχθον είδος, χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια ως γενικό τονωτικό για την υγεία. Λόγω της απίστευτης δημοτικότητάς του, το άγριο ginseng έχει πλέον υπερκαλλιεργηθεί. Το Ginseng είναι ένα τονωτικό και χρησιμοποιείται για τη βελτίωση του σώματος στο σύνολό του, την ενεργοποίηση, τη βελτίωση της αντοχής στο στρες και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Για το λόγο αυτό, το ginseng χρησιμοποιείται συνήθως από εκείνους που συχνά αισθάνονται αδύναμοι, κουρασμένοι ή / και στρεσαρισμένοι. Επίσης είναι εξαιρετικά καλό συμπλήρωμα για να προωθήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προτεινόμενα άρθρα:
Το πιο βασιλικό ποτό: Τσάι

Βότανα, το οπλοστάσιο της φύσης. Πίνακας με τις θεραπευτικές τους ιδιότητες ανά ασθένεια


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σοφία Κονδυλοπούλου

Είμαι η Κονδυλοπούλου Σοφία. Λατρεύω τα ταξίδια, τα γλυκά και ασχολούμαι με πολλά πράγματα γιατί μου αρέσουν οι προκλήσεις.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;