Επηρεάζει το βάρος, τη διάθεση για ερωτική επαφή;

Επηρεάζει το βάρος, τη διάθεση για ερωτική επαφή;

 

Όταν παίρνουμε κάποια κιλά επιπλέον, όχι μόνο διαπιστώνουμε πως δεν μπαίνουμε πλέον στα αγαπημένα μας τζιν,αλλά και ότι όταν αποφασίζουμε να γυμναστούμε παρατηρούμε πως κουραζόμαστε μέσα σε λίγα λεπτά. Αν δεν μπορούμε να αντέξουμε σωματικά τη γυμναστική, πως θα μπορέσουμε να αποδώσουμε στο κρεβάτι;;

Αναπόφευκτα, θα αναρωτηθούμε αν η νέα μας γυμνή εικόνα θα  επηρεάσει την σεξουαλική μας ζωή! Ωστόσο, διαφορετικό πράγμα είναι να έχουμε  λίγα κιλά παραπάνω και διαφορετικό να είμαστε  υπέρβαροι  κάτι που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας και να  μας αφήσει χωρίς νύχτες πάθους.  Η αύξηση βάρους επηρεάζει σαφώς την σεξουαλική μας ζωή ή τουλάχιστον αυτό επιβεβαιώνει το 75% από τους 601 ανθρώπους ηλικίας 25 – 55 ετών που συμμετείχαν σε  έρευνα  των φαρμακευτικών εργαστηρίων Rovi για τη διατροφή και την υγεία των Ισπανών.

Οι συνέπειες της αύξησης του πάχους  δεν είναι οι ίδιες για τους άνδρες και τις γυναίκες, ενώ το εντυπωσιακό είναι πως είναι πολύ διαφορετικές όσων αφορά στη σεξουαλική μας ζωή. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι παχύσαρκες γυναίκες έχουν 30% λιγότερες πιθανότητες να έχουν ερωτικό σύντροφο σε σχέση με τις γυναίκες που έχουν φυσιολογικό βάρος, ενώ οι παχύσαρκοι άντρες έχουν 70% λιγότερες πιθανότητες να έχουν περισσότερες από μία ερωτικές συντρόφους.

Advertisements
Ad 14

Οι παχύσαρκοι άνδρες έχουν επίσης 2,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να πάσχουν από στυτική δυσλειτουργία, σε σύγκριση με τους φυσιολογικού βάρους άντρες, καθώς και 30% περισσότερες πιθανότητες να έχουν κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.

Διαβάστε επίσης  Συμβουλές για να μείνετε υγιής μετά τα 50

Δεν υπάρχει τίποτα πιο σέξι για τις γυναίκες από τους άντρες με αυτοπεποίθηση. Και ειδικά στο κρεβάτι. Τα περιττά κιλά όμως μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στο να ξεκινήσεις να βλέπεις αρνητικά τον εαυτό σου. Θα σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν είσαι ελκυστικός  κυρίως, στα μάτια της συντρόφου σου. Οπότε φρόντισε να προσέχεις τη σιλουέτα σου όσο μπορείς. Το τι τρως και το πόσο ασκείσαι παίζει σημαντικό ρόλο στα επίπεδα της ενέργειας που έχεις καθημερινά. Και ένα από τα must που ζητούν οι γυναίκες στο κρεβάτι -και είναι λογικό- είναι η διάρκεια. Όταν δεν έχεις ενέργεια, δεν μπορείς να αντεπεξέλθεις. Πόσο μάλλον όταν το πάχος και η έλλειψη άσκησης, εμποδίζουν στο να της προσφέρεις αυτό που επιθυμεί. Αν δεν προσέξεις το βάρος σου και τη διατροφή σου, θα αρκεστείς στο «ένα στα γρήγορα». Ακόμη και αν σε κάποιες περιπτώσεις δεν το λες και άσχημο, το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα μπορέσεις να την ακολουθήσεις στο ερωτικό παιχνίδι. Το ισορροπημένο βάρος δεν προσφέρει μόνο υγεία στο σώμα αλλά και στη σεξουαλική ζωή.

Από την άλλη, η  ζωή των γυναικών είναι αυτή που πλήττεται περισσότερο, λόγω των κοινωνικών πιέσεων και του στιγματισμού. Οι παχύσαρκες εθελόντριες ηλικίας κάτω των 30 ετών είχαν λιγότερες πιθανότητες να επισκέπτονται τους γυναικολόγους αλλά και να ζητούν συμβουλές για αντισύλληψη ή να παίρνουν αντισυλληπτικά, με συνέπεια να έχουν πολύ περισσότερες ανεπιθύμητες κυήσεις από τις υπόλοιπες. Επιπλέον, είχαν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να αναζητήσουν ερωτικό σύντροφο μέσω Ίντερνετ και να βλέπουν πορνογραφικό υλικό. Την ίδια στιγμή, όμως, δεν θεωρούσαν το σεξ ως σημαντικό στη ζωή τους.

Διαβάστε επίσης  Χυμός cranberry κατά των ουρολοιμώξεων.Μύθος ή αλήθεια;

Η κοινωνική πίεση που δέχεται το παχύσαρκο άτομο και ιδιαίτερα η παχύσαρκη γυναίκα σήμερα είναι πραγματικά δυσβάσταχτη. Σε μια κοινωνία που κατακρίνει την εικόνα της και δυσκολεύεται να αποδεχτεί την ίδια ως σεξουαλικό ον, είναι πολύ δύσκολο η γυναίκα αυτή να βρει το θάρρος να απευθυνθεί σε ειδικούς για να περιφρουρήσει την σεξουαλική και την αναπαραγωγική της υγεία. Οι επαγγελματίες υγείας οφείλουν να προσεγγίσουν τις γυναίκες αυτές με σεβασμό στο πρόβλημα του βάρους αλλά και με σεβασμό στο δικαίωμα τους για μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

Θα πρέπει όμως να διαλέξουμε: Μειωμένη σεξουαλική ζωή και ικανοποίηση ή κανονικό βάρος σώματος; Η απάντηση μπορεί να είναι αυτονόητη αλλά η αποφυγή λήψης περιττών κιλών και λίπους με διατήρηση ενός κανονικού βάρους σώματος, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Βέβαια γνωρίζοντας τώρα ότι εκτός από όλα τα άλλα το υπερβολικό λίπος, μπορεί να καταστρέφει τη σεξουαλική μας ζωή, είναι ένα ισχυρό μήνυμα για να κάνουμε ότι μπορούμε για να έχουμε ένα κανονικό βάρος σώματος.

 

Ονομάζομαι Δημοπούλου Δέσποινα, κατάγομαι από την Λάρισα. Οι σπουδές μου είναι:
1)Τεχνολογία Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών(Δίκτυα)
2)Αισθητικός άκρων
3)Ποδολογία

Στον ελεύθερο χρόνο μου λατρεύω να ασχολούμαι με τον σκύλο μου,να βρίσκομαι με τους φίλους μου, να μαγειρεύω ή να ταξιδεύω!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ηλιακή  έκλειψη μύθοι και δοξασίες

Είναι ευρύτατα διαδεδομένη η άποψη ότι η ηλιακή έκλειψη ήταν
Αρχαίες Οινιάδες

Οινιάδες: μια αρχαία πολιτεία στις εκβολές του Αχελώου

Οινιάδες: μια αρχαία πολιτεία στις εκβολές του Αχελώου Πηγή:skai.gr Οι Οινιάδες ήταν