Φτιάξε μόνος σου καταπληκτικές μπάρες δημητριακών!

%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%ce%be%ce%b5-%ce%bc%cf%8c%ce%bd%ce%bf%cf%82-%cf%83%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%80%ce%bb%ce%b7%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%bc%cf%80%ce%ac%cf%81%ce%b5

Φτιάξε μόνος σου καταπληκτικές μπάρες δημητριακών! Αυτό είναι το μοτίβο μου για τα περισσότερα γεύματα, όπως και για τις μπάρες δημητριακών, μιας και γίνονται τόσο εύκολα και πάνω απ’ όλα, χωρίς ψήσιμο!

Πρώτα απ’ όλα, οι μπάρες δημητριακών είναι ένα διαδεδομένο σνακ υγιεινής διατροφής, που είναι θρεπτικό και μας δίνει ενέργεια. Υπάρχουν όμως τόσες πολλές στο εμπόριο, που είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε τις πραγματικά καλές μπάρες. Τι εννοώ καλές μπάρες; Το βασικό είναι να περιέχουν όσο λιγότερα απλά σάκχαρα γίνεται (καλύτερα χωρίς ζάχαρη), να είναι ολικής αλέσεως και να αποτελούνται κυρίως από βρώμη (γιατί όχι και φαγόπυρο ή κινόα), ξηρούς καρπούς και σπόρους.  Αν όμως δε μπορείτε να βρείτε έτοιμες μπάρες ολικής αλέσεως – χωρίς ζάχαρη, τότε η λύση είναι στην κουζίνα σας!

Υλικά:

1 φλιτζάνι του τσαγιού φυστικοβούτυρο (στην αγορά βρίσκεται και 100% πολτός από φυστίκια)

1 και 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μαύρη σοκολάτα σε κομματάκια (για τους τολμηρούς θα πρότεινα κομματάκια κακάο – cocoa beans)

1/2 φλιτζάνι μέλι

1/2 φλιτζάνι λάδι καρύδας

2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης

2 κουταλιές της σούπας ινδοκάρυδο (τριμμένη καρύδα)

1 κουταλιά της σούπας τριμμένα καρύδια

1 φλιτζάνι του καφέ σπόρους (λιναρόσπορο, ηλιόσπορο ή/και κολοκυθόσπορο)

1 δόση βανιλίνη

21533022_shutterstock_159387644-limghandler

Εκτέλεση:

Σε χαμηλή φωτιά βάλτε ένα κατσαρολάκι με το φυστικοβούτυρο, το μέλι και το λάδι καρύδας μέχρι να λιώσουν. Όταν είναι έτοιμα, απομάκρινε από τη φωτιά το μείγμα και πρόσθεσε τη βρώμη, την τριμμένη καρύδα, τα καρύδια, τα κομματάκια μαύρης σοκολάτας και τη βανιλίνη. Ανακάτεψε προσεχτικά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ρίξε το μείγμα σε ένα ρυχό ταψάκι και κάνε το όσο πιο ομοιόμορφο στην επιφάνεια μπορείς. Βάλ’ το στο ψυγείο και όταν σταθεροποιηθεί, κόψε το σε μακρόστενα κομμάτια. Αποθηκεύεται για αρκετό καιρό στο ψυγείο και καταναλώνεται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου.

ksiroi-karpoi-idiotites-1728x800_c

Διατροφικά, η συνταγή αυτή είναι μια βόμβα ενέργειας και υγείας! Οι σπόροι και οι ξηροί καρποί περιέχουν μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης, μαγνησίου, φυτικών ινών και ω-3 λιπαρών (κυρίως ο λιναρόσπορος). Το λάδι καρύδας είναι ένα αντιοξειδωτικό, αντιβακτηριακό τρόφιμο, πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Η μαύρη σοκολάτα λόγω του κακάο που περιέχει, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά (φλαβονοειδή), μαγνήσιο και είναι ίσως το πιο φυσικό αντικαταθλιπτικό και τονωτικό τρόφιμο! Τέλος, η βρώμη με τις β-γλυκάνες, τις βιταμίνες (πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και της Ε) και το αίσθημα κορεσμού που προκαλεί, ολοκληρώνει τη σύνθεση αυτή!

Με λίγα λόγια έχουμε ένα σνακ απόλαυσης, θρέψης και ενέργειας μαζί!

 


SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ονομάζομαι Χαρά Παύλου και είμαι Διατροφολόγος - Διαιτολόγος. Στόχος μου είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσω της διατροφής. Αυτήν την περίοδο κάνω το μεταπτυχιακό μου πάνω στα λειτουργικά τρόφιμα και παράλληλα εργάζομαι σε μια εταιρείας παραγωγής τροφίμων. Χόμπυ μου είναι η μαγειρική, η άθληση και το διάβασμα! Email επικοινωνίας: chpavlou91@gmail.com

Αφήστε το σχόλιο σας

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG