Διατροφή και έξοδος: Πως να μη ξεφύγετε από το πρόγραμμα

διατροφήΌλα καλά με την διατροφή στο σπίτι και στη δουλειά, όταν βγαίνω έξω όμως τι να κάνω; Αυτό είναι ένα ερώτημα που βασανίζει πολλούς, καθώς οι έξοδοι αποτελούν παγίδα για την τήρηση τις διατροφής μας. Υπάρχουν όμως τρόποι ώστε να ευχαριστηθούμε την έξοδο μας αλλά και να μην βγούμε εκτός προγράμματος.

Ακολουθήστε τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές:

  • Μην παραλείψετε γεύματα μέσα στην ημέρα. Συχνά, όταν έχουμε να βγούμε δεν τρώμε τίποτα όλη την υπόλοιπη μέρα ώστε να φάμε στην έξοδο μας ελεύθερα. Ξεκινήστε την ημέρα σας με το πρωινό σας και συνεχίστε με τα ενδιάμεσα snacks. Τρώγοντας κανονικά όλα τα γεύματα σας στην έξοδο σας θα πεινάτε λιγότερο.
  • Αν έχετε κανονίσει μεσημεριανή έξοδο φροντίστε το βραδινό σας γεύμα να είναι κάτι ελαφρύ, όπως για παράδειγμα ένα κεσεδάκι γιαούρτι. Αν έχετε κανονίσει βραδινή έξοδο τότε φροντίστε το μεσημεριανό σας γεύμα να είναι κάτι ελαφρύ, όπως ένα τοστάκι.
  • Αποφύγετε να τα διάφορα ορεκτικά, προτιμήστε την σαλάτα, η οποία όμως καλό θα ήταν να μην περιέχει dressings.
  • Αποφύγετε το ψωμί, το οποίο έρχεται πρώτο στο τραπέζι και μπορεί να σας φορτώσει με πολλές επιπλέον θερμίδες.
  • Φροντίστε το κυρίως πιάτο σας να ψάρι ψητό ή ψητό κρέας και προσπαθήστε να αποφύγετε συνοδευτικά όπως ρύζι ή πατάτες. Προτιμήστε τα λαχανικά.
  • Προσέξτε την κατανάλωση αλκοόλ, καθώς μπορεί να παρασυρθείτε και να λάβετε περιττές θερμίδες. Μία λογική ποσότητα είναι 1-2 ποτήρια κρασί και ακόμα καλύτερα αν πρόκειται για λευκό.
  • Προσέξτε το γλυκό. Προτιμήστε φρούτα, αν προτιμήσετε γλυκό, τότε φροντίστε να το μοιραστείτε με κάποιον άλλο.
  • Αν για οποιοδήποτε λόγο ξεφύγετε εκείνη την ημέρα, φροντίστε την επόμενη τα γεύματα σας να είναι ελαφριά.

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, θα μπορέσετε να διατηρήσετε το πρόγραμμα σας αλλά και να διασκεδάσετε χωρίς ενοχές. Άλλωστε σε μία διατροφή χρειάζεται και το ελεύθερο γεύμα μέσα στην εβδομάδα, ώστε να μην κουράζετε το άτομο που την ακολουθεί και έχει περισσότερες πιθανότητες να την συνεχίσει.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Άντα Καζαντζόγλου

Γεννημένη στον Πειραιά, με σπουδές πάνω στην διατροφή και με μεγάλη αγάπη για το ραδιόφωνο. Αδυναμία στη μουσική αλλά και στον κινηματογράφο, καθώς δηλώνω cinephile! Μαζί θα μιλήσουμε για θέματα που αφορούν κυρίως την διατροφή, αλλά και τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;