Αντηλιακό: Ο καλύτερος φίλος μας για το καλοκαίρι

 

αντηλιακό
Πηγή εικόνας: www.apopsilive.gr

Ο ήλιος είναι πάρα πολύ σημαντικός στην ζωή του ανθρώπου. Αρχικά, βοηθάει στην σύνθεση της βιταμίνης D που συμβάλει σημαντικά στις προστασία από πολλές ασθένειες όπως οστεοπόρωση, διαβήτη, παχυσαρκία και ασθένειες του ανοσοποιητικού συστήματος. Το καλοκαίρι είναι μια περίοδος που την περιμένουν όλοι διότι μικροί – μεγάλοι θέλουν  να  απολαύσουν τον ήλιο που τους δίνεται απλόχερα. Οι παραλίες αρχίζουν να γεμίζουν από τις πρώτες κιόλας υψηλές θερμοκρασίες. Οι θάλασσες είναι γεμάτες από ανθρώπους που κάνουν μπάνιο, ηλιοθεραπεία ή ακόμη και μικρά παιδάκια που παίζουν με την άμμο. Πρέπει όλοι όμως να μην ξεχνάμε κάτι πολύ σημαντικό. Η χρήση του αντηλιακού τους καλοκαιρινούς μήνες είναι απαραίτητη. Το αντηλιακό όμως για να μας προστατεύσει από τον ήλιο πρέπει να εφαρμόσουμε κάποιες οδηγίες.

Αρχικά, πρέπει να βάζουμε αντηλιακό μισή ώρα πριν βγούμε στον ήλιο, ώστε το σώμα μας να το απορροφήσει. Άμα κάνουμε κάποιο θαλάσσιο σπορ ο δείκτης πρέπει να είναι αυξημένος διότι με τον ιδρώτα  περιορίζεται η δράση του. Δεν θα πρέπει να συσχετίζουμε το αντηλιακό του σώματος με το αντηλιακό του προσώπου. Το αντηλιακό του προσώπου πρέπει να είναι  υψηλό σε δείκτη. Με αυτό τον τρόπο και το πρόσωπο μας προστατεύεται αλλά και το βοηθάει στο να μην γερνάει. Βέβαια, πριν αγοράσουμε ένα αντηλιακό πρέπει να βλέπουμε τα συστατικά που έχει ή άμα δεν γνωρίζουμε μπορούμε να απευθυνθούμε σε ένα δερματολόγο και να μας πει εκείνος για το πιο είναι κατάλληλο για την επιδερμίδα του καθενός. Επίσης, πρέπει να γνωρίζουμε ότι το λάδι μαυρίσματος δεν είναι αντηλιακό!

Ήλιος: Πότε γίνεται εχθρός για το δέρμα μας
Πηγή εικόνας: www.nextdeal.gr

Επιπλέον, πρέπει να βλέπουμε και το χρώμα της επιδερμίδας δηλαδή όσο πιο άσπρη είναι  τόσο περισσότερο αντηλιακό πρέπει να βάλεις και τόσο περισσότερο πρέπει να κάθεσαι κάτω από κάποιο ίσκιο. Γενικότερα, πρέπει να προτιμούμε παραλίες που έχουν χώρους καλυμμένους ώστε να έχει ίσκιο. Πέρα όμως από το αντηλιακό πρέπει να προσέχουμε και τις ώρες που πηγαίνουμε στην θάλασσα. Πρέπει να προτιμούμε το πρωινό ή το απογευματινό μπάνιο. Η ηλιοθεραπεία πρέπει να έχει ένα μέτρο. Μπορούμε να κάνουμε αλλά για κάποιο χρονικό διάστημα και όχι συνέχεια γιατί έτσι εκθέτουμε το σώμα μας. Βέβαια σε αυτό παίζει ρόλο και δέρμα μας. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να φοράμε ρούχα ανοιχτόχρωμα για να μην τραβούν τον ήλιο πάνω μας.

Το να προσέχουμε το δέρμα μας το καλοκαίρι είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει και να κάνουμε την ηλιοθεραπεία μας και να παίρνουμε τη βιταμίνη που χρειάζεται ο οργανισμός μας αλλά όλα αυτά πρέπει να γίνονται με μέτρο όπως και το αντηλιακό πρέπει να βάζουμε αλλά πρέπει και αυτό να είναι σε κάποιο μέτρο όπως είπαν οι αρχαίοι παν μέτρο άριστον .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βιβλιογραφία:

  1. https://www.anosiapharmacy.gr/%CE%AE%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82-sos-%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5/
  2. https://www.dynamikhgynaika.gr/soma/pos-na-prostateytoyme-hlio/
  3. https://www.ilovestyle.com/article/50945/pos-na-prostateytoyme-apo-ton-ilio

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αγγελική Πάφρα

Ονομάζομαι Αγγελική Πάφρα , κατάγομαι από Εύβοια και σπουδάζω στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο του Βόλου.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;