5 Μύθοι για την άσκηση

5 Μύθοι για την άσκηση
Πηγή εικόνας: evofitness.ch

Υπάρχουν πολλοί μύθοι για την άσκηση και το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε είναι η παραπληροφόρηση για να  αποθαρρυνθείτε. Επίσης η εύρεση σαφών, οριστικών γεγονότων σχετικά με την υγιή άσκηση μπορεί να είναι δύσκολη.  Παρακάτω θα διαλυθούν κάποιοι κοινοί μύθοι για την άσκηση. Με αυτόν τον τρόπο θα ξέρετε με βεβαιότητα τι είναι αποτελεσματικό και αξίζει για την υγεία σας.

1 | Μύθος: Οι διατάσεις εμποδίζουν τους τραυματισμούς.

Η σκέψη είναι ότι η χαλάρωση των μυών σας πριν από την προπόνηση θα σας κάνει ωραία και ελαστική, ελαχιστοποιώντας έτσι την πιθανότητα οποιωνδήποτε μυϊκών τραυματισμών ή τραβήγματος. Αντ’ αυτού πριν οποιαδήποτε άσκηση θα πρέπει να κάνετε προθέρμανση. Με αυτόν τον τρόπο αυξάνετε η ροή του αίματος στους μύες σας , η οποία τους προετοιμάζει για την επικείμενη προπόνηση.

2 | Μύθος: Η άσκηση μετατρέπει το λίπος σε μυ

Η άσκηση δεν μπορεί να μετατρέψει το λίπος σε μυ, επειδή ένας τύπος κυττάρου δεν μπορεί να μετατραπεί σε άλλο. Αλλά η άσκηση, ειδικά η προπόνηση δύναμης, βοηθά στην ανάπτυξη μυών, που σας βοηθούν να κάψετε περισσότερες θερμίδες και να χάσετε λίπος.

3 | Μύθος: Η γυμναστική με βάρη θα κάνει τις γυναίκες πιο μυώδεις

Οι γυναίκες δεν έχουν τόσο πολύ τεστοστερόνη όσο οι άνδρες, οπότε δεν είναι εύκολο να αυξηθούν οι μύες τους γυμνάζοντας με βάρη, εκτός εάν προσπαθούν να το κάνουν. Αλλά η προπόνηση δύναμης ή η άρση λογικών βαρών είναι ένα σημαντικό μέρος της φυσικής κατάστασης. Αν εξακολουθείτε να ανησυχείτε στο να μη γίνετε πολύ μυϊκοί, χρησιμοποιήστε λιγότερο βάρος και περισσότερες επαναλήψεις (10 έως 15 επαναλήψεις ανά σετ).

4 | Μύθος: Ο περιορισμός των θερμίδων είναι ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε βάρος.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η αλλαγή της  διατροφής σας για να χάσετε βάρος λειτουργεί καλύτερα εάν ασκείστε. Η αερόβια άσκηση καίει τις περισσότερες θερμίδες και η άσκηση δύναμης δημιουργεί περισσότερους μυς, που χρησιμοποιεί περισσότερες θερμίδες και διευκολύνει την απώλεια βάρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

5 | Μύθος: Οι κοιλιακοί θα σας κάνουν να χάσετε λίπος στην κοιλιά.

Δεν μπορείτε να ελέγξετε ποιο μέρος του σώματός σας θα χάσει λίπος όταν είστε σωματικά ενεργός. Η γενετική διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον έλεγχο της σύστασης και του σχήματος του σώματος. Οι κοιλιακοί απλά ενισχύει τους κοιλιακούς μυς σας, οι οποίοι βρίσκονται κάτω από το στρώμα του λίπους της κοιλιάς. Ωστόσο, εάν εξισορροπήσετε τις θερμίδες που τρώτε με την άσκηση για να φτάσετε σε ένα επιθυμητό σωματικό βάρος, ελπίζουμε ότι θα χάσετε λίπος από διάφορα μέρη του σώματός σας, συμπεριλαμβανομένης της κοιλιάς σας.

Προτεινόμενα θέματα: Έξι εύκολα tips για να μην παρατήσεις την άσκηση


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σοφία Κονδυλοπούλου

Είμαι η Κονδυλοπούλου Σοφία. Λατρεύω τα ταξίδια, τα γλυκά και ασχολούμαι με πολλά πράγματα γιατί μου αρέσουν οι προκλήσεις.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;