Κάντε restart στο φθινόπωρο! Συμβουλές για ενέργεια και ευεξία

 

Με το τέλος των διακοπών και την επιστροφή στην πόλη, δεν επιστρέφετε μόνο πίσω στις γνωστές  καθημερινές δραστηριότητές σας μετά  από ένα διάστημα ξεκούρασης και ανεμελιάς, αλλά συγχρόνως οδεύοντας από το καλοκαίρι προς το φθινόπωρο, έχετε ν’ αντιμετωπίσετε και την αλλαγή μιας εποχής, της ψυχολογίας που φέρνει αισθήματα απογοήτευσης, μελαγχολίας και άγχους…

Δεν είναι επομένως τυχαίο ότι τον Σεπτέμβρη επισκέπτονται πολλοί το γιατρό τους αλλά και τον διαιτολόγο τους για τις ατασθαλίες των προηγούμενων μηνών  και παραπονούνται για παθήσεις που ενώ το καλοκαίρι είχαν υποχωρήσει, τώρα ξαναεμφανίστηκαν.

 

Οι καιρικές μεταβολές του Σεπτεμβρίου αυξάνουν τις λοιμώξεις, τα κρυολογήματα  και όλα γύρω από τις αλλεργίες μας κάτι που μόνο με ένα καλό ανοσοποιητικό σύστημα μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε.

Εδώ θα  διαβάσετε μερικά tips για θωράκιση του οργανισμού σας:

-Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με τροφές που χαρίζουν ενέργεια. Με φρέσκα  φρούτα και λαχανικά, αμυλούχες τροφές (προτιμήστε τα ολικής  αλέσεως), ελαιόλαδο, ψάρια και νερό,  το οποίο απομακρύνει γρήγορα τις τοξίνες από τον οργανισμό.

Advertisements
Ad 14

– Ξεκινήσετε την μέρα σας με ένα δυνατό πρωινό: Το πρωινό είναι  ο στυλοβάτης της διατροφής μας. Ξεκινήστε την μέρα σας πίνοντας 2 ποτήρια χλιαρό νερό το πρωί και μετά ακολουθείστε ένα σωστό  πρωινό. Όλοι  ξέρουμε  ποιο είναι το σωστό! Βάλτε το στο πρόγραμμα λοιπόν και μην το παραμελείτε!

-Πίνετε αρκετό νερό: Όσο περισσότερο νερό πίνετε τόσο  πιο γρήγορα αποβάλλονται οι τοξίνες! Καλό θα ήταν να πίνετε νερό εκτός γευμάτων και να αποφεύγετε τα οινοπνευματώδη.

Διαβάστε επίσης  Υγεία και ζώα: Τα κατοικίδια ως "πηγή" ζωής !

-Υιοθετείτε μια ήπια γυμναστική, για να σας χαλαρώνει και να σας απαλλάσσει από το στρες της καθημερινότητας, να μειώνει τη χοληστερίνη και την πίεσή σας, να βελτιώνει την καρδιοαναπνευστική σας αντοχή, να ενισχύει την δύναμή σας και να σας βοηθά να καίτε τις περιττές σας θερμίδες.

-Γελάτε συχνότερα για να ηρεμείτε, αφού ένα λεπτό γέλιου ισοδυναμεί με 45 λεπτά χαλάρωσης! Το γέλιο, μάλιστα, θεωρείται και το αποτελεσματικότερο φάρμακο για πολλές ασθένειες, αφού βελτιώνει την ψυχική και σωματική ευεξία μας, διώχνοντας το στρες, βασική αιτία για προβλήματα, όπως μυϊκοί πόνοι από την ένταση, αϋπνίες, στομαχόπονοι κ.ά.

-Χρησιμοποιείτε αιθέρια έλαια: Όλοι γνωρίζουν πια ότι τα αιθέρια έλαια επηρεάζουν τόσο τον ψυχικό όσο και το συναισθηματικό μας κόσμο, δίνοντάς μας περισσότερη ευεξία και βοηθώντας μας να βλέπουμε τη ζωή θετικότερα.

Για την περίοδο, του φθινοπώρου καταλληλότερα έλαια είναι το ζεστό άρωμα της λεβάντας, της βανίλιας  υλάνγκ- υλάνγκ , της βαλεριάνας και του ροδόξυλου. Θα σας αναζωογονούν, θα σας χαλαρώνουν και θα σας ηρεμούν…

Kαι μην ξεχνάτε κάντε restart στο φθινόπωρο!

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

CES 2024- Όσα είδαμε στην έκθεση στο Las Vegas και μας εντυπωσίασαν

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας
Ρωμέικη διάλεκτος

Ρωμέικη διάλεκτος : Ένα Αρχαίο Κεφάλαιο στη Γλωσσική Κληρονομιά

Ρίζες και ιστορία της Ρωμέικης διαλέκτουΗ Ρωμέικη διάλεκτος (Romeyka) είναι