Φροντίζω την υγεία της καρδιάς μου:Συμβουλές..από καρδιάς

Οι καρδιακές παθήσεις αποτελούν έναν από τους βασικότερους κινδύνους για την παγκόσμια υγεία. Μάλιστα, έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι παθήσεις αυτές αποτελούν τον νούμερο ένα παράγοντα θνησιμότητας παγκοσμίως.

Στη σύγχρονη εποχή, καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με ποικίλα προβλήματα, τα οποία μας επηρεάζουν αρνητικά και μας τροφοδοτούν με φόβο και άγχος, συναισθήματα που θέτουν, όμως, σε μεγάλο κίνδυνο την καρδιά μας. Ταυτόχρονα, η δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας μας αλλά και η προσπάθεια για επιβίωση κάτω από τις συνθήκες αυτές, οδηγούν συχνά σε συμπτώματα κατάθλιψης και προκαλούν στρες, με αποτέλεσμα να  επιβαρύνουν την  υγεία.

Επειδή, λοιπόν, όπως είχε πει και ο Ιπποκράτης «Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν» δηλαδή καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη δεν πρέπει να αμελούμε την υγεία της καρδιάς μας, αλλά αντιθέτως είναι στο χέρι μας να την προστατεύουμε.

Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν;

Advertisements
Ad 14
  • Προσέχουμε τη διατροφή μας: Αποφεύγουμε την κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε λιπαρά και υδατάνθρακες. Καταναλώνουμε ξηρούς καρπούς, οι οποίοι περιέχουν καλά λιπαρά, φρούτα και λαχανικά, ψάρια που περιέχουν Ωμέγα-3 λιπαρά, δημητριακά ολικής άλεσης και γενικά τροφές που αποτελούν όπλο ενάντια στη χοληστερίνη.
  • Αποφεύγουμε την κατανάλωση λιπαρών που βρίσκονται στο κόκκινο κρέας και στα γαλακτοκομικά προϊόντα , ενώ αποφεύγουμε τα junk foods.
  • Αποφεύγουμε τις στενοχώριες και τις έντονες συγκινήσεις: Η στενοχώρια και το άγχος ευνοούν την εμφάνιση καρδιακών παθήσεων και απειλούν την υγεία της καρδιάς.
  • Εντάσσουμε τη γυμναστική στη ζωή μας: Μισή με μία ώρα περπάτημα την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.
  • Κοιμόμαστε καλά. Ο ύπνος ανασυγκροτεί τον οργανισμό μας.
  • Οργανώνουμε σωστά την καθημερινότητά μας και το χρόνο μας, ώστε να αποφεύγουμε το άγχος.
  • Αποφεύγουμε το κάπνισμα. Το κάπνισμα είναι ό,τι πιο καταστροφικό για την καρδιά και η διακοπή του μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιακού επεισοδίου.
  • Αποφεύγουμε το αλκοόλ. Καταναλώνουμε κρασί, το οποίο όπως έχει αποδειχτεί αυξάνει την καλή χοληστερόλη.
Διαβάστε επίσης  5 μύθοι & αλήθειες για την περίοδο

Ονομάζομαι Κατερίνα Δροσοπούλου! Είμαι φοιτήτρια του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Λάτρης της καλής μουσικής και των ταξιδιών, δε χάνω ποτέ ευκαιρία να ανακαλύπτω νέα μέρη. Αγαπώ τις ατέλειωτες συζητήσεις με φίλες και δε θα ακούσεις ποτέ όχι από μένα σε κάποια πρόταση για έξοδο.
Υπέρμαχη οπαδός της φράσης: «Μέρα χωρίς να χαμογελάς, είναι χαμένη μέρα»
E-mail επικοινωνίας: cathrindrosopoulou@gmail.com

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Xiaomi SmartBand 8: Μια ολοκληρωμένη και δελεαστική πρόταση στην κατηγορία των wearable 

Τον Απρίλιο του 2023, η κινέζικη εταιρία ηλεκτρικών συσκευών Xiaomi

Γαλικία: η ξεχωριστή πλευρά της Ισπανίας

Ας ετοιμάσουμε μαζί τις βαλίτσες μας κι ας κατευθυνθούμε προς