Πείτε όχι στη ζάχαρη!

 

 

%ce%b6%ce%b1%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%b72

“Αν είσαι καλό παιδί θα σου πάρω καραμέλες!” Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει αυτή τη φράση; Από την παιδική ηλικία ό,τι περιέχει ζάχαρη μετατρέπεται σε επιβράβευση και οι καραμέλες και τα γλειφιτζούρια είχαν την τιμητική τους!

Όσο περνούν  τα χρόνια  ενοχοποιούμε όλο και περισσότερα τρόφιμα που μέχρι πριν μερικά χρόνια τα θεωρούσαμε  ακίνδυνα! Η ζάχαρη όμως είναι ένα από αυτά …και κυρίως η λευκή ζάχαρη.  Είναι εξίσου εθιστική με το αλκοόλ και το τσιγάρο όπως αποδεικνύεται και γι’ αυτό η κατανάλωσή της θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα περιορισμένη.

Ο «πόλεμος» που επικρατεί σχετικά με το αν είναι καλή ή όχι η ζάχαρη στον οργανισμό μας καλά κρατεί και ενισχύεται μάλιστα από διάφορους κολοσσούς εταιρειών  στα πλαίσια του κέρδους και της προώθησης των προϊόντων τους.

Ειδικοί , επισημαίνουν ότι ο περιορισμός στην κατανάλωση της ζάχαρης, η οποία αποτελεί την κύρια αιτία της παχυσαρκίας, θα μπορούσε να αποφέρει πολλά οφέλη  στον ανθρώπινο οργανισμό!

Θεωρείται «ναρκωτικό» η ζάχαρη;

Όσο περισσότερη ζάχαρη καταναλώνουμε, τόσο χαρούμενοι αισθανόμαστε.

Πράγματι, η πρόσληψη ζάχαρης προκαλεί αίσθηση ευφορίας , κορεσμού και πληρότητας. Αλλά μετά από μια κορύφωση στην παραγωγή ινσουλίνης, το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα ,πέφτει απότομα προκαλώντας δυσφορία, και μάλιστα αίσθηση ζάλης ή υπογλυκαιμία. Το άτομο παρουσιάζει στερητικά συμπτώματα που το οδηγούν να επιδιώξει εκ νέου πρόσληψη ζάχαρης. Τρώγοντας σε αλόγιστες ποσότητες ό,τι  γλυκό βρει μπροστά του. Τα αναψυκτικά λοιπόν είναι μία κακή μορφή εξάρτησης  καθώς περιέχουν  τεράστιες ποσότητες ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών που δεν υπάρχει λόγος να προσλαμβάνει ο οργανισμός.

Η πρόσληψη αυτή επιτρέπει την προσωρινή εξαφάνιση κάποιων δυσάρεστων αισθημάτων: άγχος, αγωνία, κόπωση, μειωμένη δραστηριότητα του εγκεφάλου.

 

Στέβια: Τα οφέλη της

Η στέβια είναι ένα φυτικό γλυκαντικό και προέρχεται από το φυτό stevia rebaudiana που πρωτοανακαλύφθηκε πριν από αιώνες στην Παραγουάη από τους ντόπιους, αλλά έγινε γνωστό  τον 10ο αιώνα.

Η στέβια υπάρχει σε πολλές μορφές, όμως η πιο γνωστή μορφή που βρίσκει κανείς στο εμπόριο είναι σε άσπρη σκόνη.  Ωστόσο , μπορεί κάποιος να αγοράσει αποξηραμένα φύλλα στέβιας,  ή  να έχει στον κήπο του ένα γλαστράκι με στέβια! Τα φύλλα του φυτού είναι περίπου 40 φορές πιο γλυκά από τη ζάχαρη και η σκόνη που προκύπτει από την επεξεργασία των φύλλων είναι μέχρι και 200-300 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη. Για αυτό και χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην ποσότητα που θα βάλετε στο γλυκό ή στο ρόφημά σας.

Ωστόσο  υπάρχει μια χρήση που  η ζάχαρη κάνει καλό! Την χρησιμοποιούμε  ως απολεπιστικό προϊόν!  Μέσα σε ένα κεσεδάκι με λίγο λάδι , ρίχνουμε ζάχαρη και το scrub  μας   είναι έτοιμο. Με απαλές κυκλικές κινήσεις κάνουμε μασάζ στο σώμα μας για να φύγουν τα νεκρά κύτταρα και να ενυδατωθούμε!

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:


SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δημοσιογράφος στις εφημερίδες"Καθημερική Κ "Προοδευτική Εύβοια" και στο κανάλι Αρτ. Επιλέμεια στα site Alfa1news, linastimes, post life, grxpress, maxmag, k.a

Αφήστε το σχόλιο σας

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG