Μείνετε σε φόρμα…από το σπίτι σας!

Η γυμναστική είναι πολύ σημαντική για την υγεία του σώματος. Κάνει το σώμα σου να φαίνεται  καλά διατηρημένο με απλές ασκήσεις και σε απαλλάσσει από το περιττό λίπος. Υπάρχουν πολλοί που δεν τους αρέσει το γυμναστήριο ή δεν προλαβαίνουν να πάνε. Η γυμναστική μπορεί να γίνει και στο σπίτι αρκεί να γνωρίζεις τις σωστές ασκήσεις. Βέβαια για ένα καλύτερο αποτέλεσμα χρειάζεται καλή διατροφή και επανάληψη.

Είναι πολύ εύκολο διότι χρειάζεσαι λίγο χρόνο και λίγες μέρες. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βρεις τις ασκήσεις που σου ταιριάζουν . Μέσα από το ‘instagram’ το ‘youtube’ και άλλα μέσα μπορείς να βρεις διάφορες ασκήσεις . Όμως αν δεν είσαι απόλυτα σίγουρος και φοβάσαι να ξεκινήσεις από μόνος σου , δεν χρειάζεται να βιάζεσαι. Πάρε το χρόνο σου και όταν είσαι έτοιμος μπορείς να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές που ταιριάζουν σε όλους.

Αρχικά πρέπει να ξεκινήσεις με ένα ζέσταμα. Το ζέσταμα είναι κατάλληλο για να προθερμάνει τον οργανισμό σου και να σε προετοιμάσει για τις υπόλοιπες ασκήσεις. Για αυτό μην το παραλείψεις . Έστω ένα δεκάλεπτο επιτόπου βάδην και λίγες ασκήσεις τεντώματος των άκρων είναι ότι πρέπει.

Στο βασικό μέρος πρέπει να εκτελείς την κάθε άσκηση σε συγκεκριμένο χρόνο και να κάνεις τα σωστά διαλείμματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνα κάνοντας πλάγια βήματα από την μία άκρη στην άλλη. Όσο μπορείς να έχεις λυγισμένα γόνατα για να γίνεται καλύτερα η άσκηση. Ο χρόνος εδώ είναι 90 δευτερόλεπτα.

Έπειτα κάνε πλάγια βήματα με το ένα πόδι λυγισμένο στον αέρα. Αν σου είναι πολύ έντονο μην κάνεις άλμα και κάνε το επιτόπου. Εδώ θα χρειαστείς 60 δευτερόλεπτα.

Ήρθε η ώρα για Κοιλιακούς. Ξάπλωσε λύγισε τα γόνατά σου και να είναι παράλληλα, τέντωσε τα χέρια σου μέχρι να φτάνουν τα γόνατά σου και σιγά σιγά κάνε κοιλιακούς. Πάρε βαθιές ανάσες και κάθε φορά που ανεβαίνεις να κάνεις εκπνοή. Κάνε 3 σετ των 20 κοιλιακών με 30 δευτερόλεπτα διάλειμμα ενδιάμεσα. Μην ξεχνάς όσο μπορείς να μην χάνεις τον ρυθμό σου και να έχεις την ίδια ένταση.

 

Η επόμενη άσκηση είναι η λεγόμενη σανίδα. Κάτσε μπρούμυτα βάλε τους αγκώνες σου κάτω και σήκωσε το υπόλοιπο σώμα έτσι ώστε να είναι παράλληλο στο έδαφος. Τώρα πρέπει να αντέξεις ένα λεπτό.

 Τέλος, έτσι πως είσαι μπορείς να κάνεις την κίνηση ορειβάτη. Βάλε τις παλάμες στο έδαφος και ξεκίνα το τρέξιμο με τα γόνατα να φτάνουν όσο γίνεται στο στήθος. Κάνε το όσο γρήγορα μπορείς. Στην περίπτωση που δεν αντέχεις κράτησε το ρυθμό σου και κάνε την άσκηση πιο σιγά.

 Αυτό ήταν! Με λίγες ασκήσεις θα διατηρήσεις την φόρμα σου. Αν θέλεις να πιέσεις τον εαυτό σου και άλλο ψάξε για ειδικές ασκήσεις από το ίντερνετ.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαρία Ελένη Πεππέ

Φοιτήτρια Πολιτικών Μηχανικών . Μου αρέσει να εξερευνώ τον κόσμο του ίντερνετ . Μου αρέσουν επίσης οι ταινίες , η μουσική , τα ταξίδια και οι βόλτες με φίλους.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;