Πλαστικό στο νερό των πλαστικών μπουκαλιών;

Το πλαστικό μπουκάλι έχει διευκολύνει κατά πολύ τη ζωή μας. Χάρη σε αυτό μπορούμε να έχουμε νερό στη βόλτα μας, την αναρρίχηση, οπουδήποτε θελήσουμε να πάμε. Πολλοί έχουν καταλήξει επίσης να αντικαθιστούν και το νερό της βρύσης με το νερό από τα πλαστικά μπουκάλια και μπουκαλάκια, άλλοτε γιατί όπως υποστηρίζουν η ποιότητα του νερού της βρύσης δεν είναι καλή, οι σωληνώσεις είναι παλίες… Κάποιοι έχουν σταματήσει σχεδόν να πίνουν νερό από τη βρύση σε ποτήρι γιατί πολύ απλά έχουν βαρεθεί να πλένουν ασταμάτητα ποτήρια και θεωρούν πιο βολικό να έχουν διαρκώς ένα μπουκάλι δίπλα τους και να πίνουν νερό από αυτό, έχοντας επίσης τη δυνατότητα να υπολογήσουν την ημερίσια ποσότητα νερού που καταναλώνουν.

Όμως, είναι άραγε αυτή η χρήση των πλαστικών μπουκαλιών νερού συνετή; Πρόσφατη μελέτη που έγινε σε 259 μπουκάλια νερού προκαλεί προβληματισμό σχετικά με τα όσα υποστηρίζει. Και τι είναι αυτά; Ότι πίνοντας νερό από το πλαστικό μπουκάλι, ταυτοχρόνως πίνουμε και πολύ μικρές ποσότητες πλαστικού. 242 από αυτά τα 259 μπουκάλια που εξετάστηκαν συγκεκριμένα (το 93% δηλαδήτου δείγματος) αποδείχτηκε πως περιέχει μικροσωματίδια πλαστικού και στο νερό που περιέχει. Αντίστοιχα μικροσωματίδια πλαστικού έχουν εντοπιστεί τόσο στον ωκεανό, όσο και στην τροφική αλυσίδα.

πλαστικό

Δεν έχει αποδειχτεί πως υπάρχουν επιπτώσεις από αυτά τα μικροσωματίδια από πλαστικό στον ανθρώπινο οργανισμό. Παρ’ όλα αυτά κάποιοι ερευνητές υποστηρίζουν πως αυτή η συγκέντρωση μικρών ποσοτήτων πλαστικού στον ανθρώπινο οργανισμό επιδρά στο ανοσοποιητικό σύστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταδεικνύεται επομένως η ανάγκη για περισσότερη έρευνα και μελέτη σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα. Προφανώς, ένα τέτοιο πρόβλημα φορά ένα πολύ μεγάλο μέρος του πλανήτη καθώς τα πλαστικά μπουκάλια είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας, είτε το θέλουμε είτε όχι. Για την ώρα, περιμένουμε νέες έρευνες να φέρουν περισσότερες απαντήσεις και είναι ανάγκη να είμαστε όσο περισσότερο ενήμεροι γίνεται για την προστασία της υγείας μας αλλά και των άλλων γύρω μας.

 

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ: https://www.facebook.com/NowThisFuture/videos/2352129284828238/


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αποστόλου Βασιλική

Ονομάζομαι Αποστόλου Βασιλική. Είμαι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Αγαπώ τα ταξίδια, τη μουσική, τη φωτογραφία, τη φύση και τον εθελοντισμό. Προσπαθώ να είμαι θετικός άνθρωπος και να "αρπάζω" κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται για να βελτιώνομαι και να μαθαίνω καλύτερα τον εαυτό μου.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;